افتتاح جشنواره تجسمی فجر در کوشک باغ هنر؛
پوستر میتواند اثر هنری را ارزشگذاری کند
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با نمایش ۱۳۰ پوستر از ادوار مختلف جشنوارههای فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجردر کوشک باغ هنر برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با نمایش ۱۳۰ پوستر از ادوار مختلف جشنوارههای فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر با حضور سید محمدحسین حجازی، مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی و امیرعبدالحسینی دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کوشک باغ هنر برگزار شد.
سید محمدحسین حجازی در این مراسم اعلام کرد: ما هر چه که پیش میرویم به ذوق و روایتهای جدیدی از حوزه هنر دست پیدا میکنیم زیرا شاهد رویش هنرمندان جوان و حضور پیشکسوتان در این حوزه هستیم که نسبت به دورههای گذشته متفاوت بوده است به همین دلیل جذابیتهای این دوره بیشتر از دورهای قبل است و خدا را شاکریم که مجموعههای حمایتگر هنری هر سال در حال افزایش هستند.
او با بیان اینکه جشنوارههای فجر ریشه در هنرهای تجسمی دارد، افزود: اگر به هنرهای تجسمی کم توجهی شود، لوگو، نماد و پوستر خوبی شکل نمیگیرد. همچنان که دولت به این بخش از هنر توجه نشان میدهد، بخش خصوصی نیز باید به این حوزه توجه کند. ما نیز امسال به عنوان یک مجموعه گردشگری و فرهنگی توفیق میزبانی سه جشنواره فیلم، موسیقی و تجسمی فجر را در کوشک باغ هنر و اراضی عباسآباد را به دست آوردیم، گرچه حدود ۸ دوره از جشنواره فیلم فجر در کوشک باغ هنر برگزار شده است و امسال نیز میزبان سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر هستیم.
حجازی گفت: مشارکت مجموعههای شهرداری در حوزه فرهنگ و هنر میتواند اقبال خوبی برای مردم داشته باشد.
پوستر میتواند یک اثر هنری را ارزشگذاری کند
کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در این مراسم، پوستر را یکی از اقلام مهم و تاثیرگذار هر اثر هنری دانست که در هر رویداد به ویژه هنرهای نمایشی برای جذب مخاطب و ارائه اطلاعات نسبت به آن اثر موثر است.
او با بیان اینکه معمولا پوسترها نمایانگر فکر، ایده، فرم و اجرای یک اثر هستند، گفت: از طریق پوسترها میتوانیم شاهد سیاستها و نگرشهای حاکم بر جشنوارههای تئاتر طی سالهای گذشته باشیم چرا که بخشی از همان سیاستها را روی اِلمانهای پوسترها میبینیم؛ پوسترهایی که از سال ۶۵ در حوزه تئاتر وجود دارند و در ادوارا مختلف توسط طراحان متفاوتی طراحی شدهاند.
مدیرکل هنرهای نمایشی اظهار کرد: به نظر میآید این آثار بخشی از ثروت هنرهای تجسمی و نمایشی و از همه مهمتر همافزایی و همنشینی بین هنرها است که با تقویت آن میتوانیم جذابیتهای زیباشناسی و تجسم آن تصویر روی صحنه همچنین تجسم آن نگاه روی پوستر را شاهد باشیم. مخاطبان نیز میتوانند از این طریق و نگاه زیباشناسی متصورانه روی پوستر و کاتالوگها، این رویدادها را دنبال کنند. پوستر میتواند یک اثر هنری را ارزشگذاری کند.
کوشک باغ هنر میتواند پاتوق همیشگی هنرمندان باشد
محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز نمیتوان در دنیا مرزی بین هنرها قائل شد، هنرها در هم پیوسته هستند. پوستر، نشان، نماد و تندیس همه به هم پیوستگی دارند. حتی در حوزه هنر اجرا که در بخش هنرهای جدید مورد توجه قرار گرفته، مرز بین هنر تجسمی و نمایش برداشته میشود. زمانی که بیانیه هنری مینویسیم، مرز بین ادبیات و تجسمی را بر میداشته میشود. به طور کلی نگاه تفکیکگرایی بین پدیدهها نگاه دقیقی نیست و با تمدن اسلامی و چند هزارساله ما در تنافر است بنابراین نشان پیوستگی بین همه هنرها را باید به طور جدی دنبال کنیم.
او ادامه داد: شاید برای نخستین بار باشد که این نمایشگاه با این سبک و سیاق در تاریخ جشنوارههای فجر انقلاب اسلامی برگزاری میشود چرا که مرور پوستر جشنوارههای فجر بخش مهمی از تاریخ هنر بعد از انقلاب را به نمایش میگذارد.
مدیرکل هنرهای تجسمی با بیان اینکه پوستر یعنی اعلان همه آنچه که قرار است در یک جشنواره به ذهن مخاطب منتقل شود، افزود: امروز که پوستر نخستین جشنواره فیلم فجر را نگاه میکنیم میتوانیم ببینیم تمرکز روی چه بحث و شعاری بوده است.
خراسانیزاده ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری تهران و منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد گفت: ظرفیتهای ارزشمندی در این منطقه وجود دارد که میتواند پاتوق همیشگی هنرمندان باشد. خوشحالم که در عرصه موسیقایی، سینمایی، نمایشی و ادبیات ظرفیتهای جدیدی ایجاد شده است. امیدوارم سال آینده یکی از زیرساختهای مهم در حوزه هنرهای تجسمی، زیرساخت لازم در کوشک باغ هنر باشد و شاهد سهم بیشتری در اجرا و برگزاری هنرهای تجسمی باشیم.
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۲۴ بهمنماه در کوشک باغ هنر واقع در بزرگراه حقانی (غرب به شرق)، ورودی کتابخانه ملی، بلوار دکتر حبیبی برپاست.