خبرگزاری کار ایران

نقاشی‌هایی که از مولانا تا نیچه، ویتگنشتاین و گادامر در آن نقش دارند

نقاشی‌هایی که از مولانا تا نیچه، ویتگنشتاین و گادامر در آن نقش دارند
کد خبر : ۱۳۶۶۰۱۳

نمایشگاه «پلکان» با موضوع نقاشی کودکان، به همت انجمن هنرمندان نقاش ایران عصر روز جمعه ۱۹ خردادماه در شش گالری خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

به گزارش ایلنا به نقل از  روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه نقاشی «پلکان» عصر روز جمعه ۱۹ خرداد ماه با استقبال کم‌نظیری از سوی هنرمندان حوزه تجسمی و علاقمندان به نقاشی کودکان در گالری‌های بهار، تابستان، پاییز، زمستان، استاد ممیز و استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. سمیه دادرس پژوهشگر این پروژه و پگاه بهروزفر کیوریتور این نمایشگاه هستند. 

سمیه دادرس (پژوهشگر نمایشگاه نقاشی «پلکان») در حاشیه افتتاحیه این نمایشگاه درباره دغدغه ایجاد این رویداد گفت:  سال‌ها با این پرسش روبرو بودم که وقتی صحبت از آموزش کودک می‌شود، یادگیری چه مهارت‌هایی، موجب زندگی بهتر، کاهش درد و رنج ناشی از خطا برای او بوده و موجب تسهیل روابط در موقعیت‌های اجتماعی مختلف می‌شود. این دغدغه به سبب تجارب شخصی و قرار گرفتن در جایگاه مادری و سپس به عنوان یک مربی برایم اهمیت بسیاری یافت. 

او ادامه داد: زندگی مسیری طی نشده، پیش‌بینی ناپذیر و درحال دگرگونی مداوم است. انسان در پیمودن این مسیر همواره در حال آموختن است. اگر این فرض مورد پذیرش باشد، مسئله‌ی آموزش کودک، نه چیزی بیرون از زندگی و تثبیت شده، که در متن زندگی و در فرایندی طبیعی و منطبق با خواست و نیاز او شکل می‌گیرد. 

این پژوهشگر با بیان اینکه گره خوردن ایده‌ی بازی از صورت‌هایی که مولانا از بازی تصویر کرده، شکل گرفته است، عنوان کرد: این مفهوم در ادبیات ایران به وفور دیده می‌شود و من آن را در فلسفه نزد متفکرینی چون نیچه، ویتگنشتاین و گادامر نیز دنبال کردم. در واقع باید بگویم ایده بازی، رویکردی معاصر است که به واسطه این متفکرین در عرصه‌ی هنر معاصر بروز پیدا کرده و آثار دادانیست‌ها و سوررئالیست‌ها آغازی بر ظهور و رواج بازی در آثار هنری بوده است. ما در تلاشیم که در این رویداد به کودک از منظر بازی و هنر بنگریم و مخاطب را دعوت به مشارکت در این فرایند کنیم. 

نمایشگاه «پلکان»، رویدادی درباره کودکی و هنر کودک، آموزش، بازی و موزه است که با بررسی چالش‌های زندگی کودکان از طریق نقاشی آن‌ها، تلاش می‌کند تا شرایط بهتری را برای رشد و پیشرفت کودکان در آینده فراهم کند. 

این رویداد با محوریت قرار دادن نقاشی کودکان؛ برگزاری پنج نشست تخصصی، نمایشگاه مطالعاتی و پژوهشی، نمایشگاه محتوای موزه کودکی در راستای تاریخ آموزش کودکان، نمایشگاه آثار هنری مجموعه بادبادک، نمایشگاه آثار خانه یادگیری رها، نمایشگاه آثار کودکان دورمانده از تحصیل، نمایشگاه آثار سمیه دادرس، چیدمان، وورکشاپ و بازی را در مدت ده روز برگزاری خود برنامه‌ریزی کرده است. 

برنامه نشست‌های نمایشگاه «پلکان» که قرار است ساعت ۱۸:۳۰ روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، پنجشنبه و جمعه هفته پیش رو برگزار شود، به این شرح است: 

یکشنبه ۲۱ خردادماه: «کودک و موزه» عنوان اولین نشست این برنامه است که با حضور زهرا فرمانی، لیلا کفاش‌زاده و فرزانه طاهری در سالن استاد امیرخانی برگزار می‌شود. 

دوشنبه ۲۲ خردادماه: در این روز نشستی با موضوع «بازی به مثابه امر رهایی‌بخش» با حضور امیر مازیار و حسام سلامت در سالن استاد شهناز برگزار می‌شود. 

سه‌شنبه ۲۳ خردادماه: «هنرمند کودک، کودک هنرمند» عنوان نشست دیگری از نمایشگاه «پلکان» است که با حضور کیوان عسگری و نادر فاطمی پذیرای علاقمندان می‌شود. 

پنجشنبه ۲۵ خردادماه: همچنین در این روز نشستی با موضوع «هنر پدرانگی» با حضور حسن احمدی و حسام ایپکچی در سالن استاد امیرخانی برگزار می‌شود. 

جمعه ۲۶ خردادماه: در آخرین نشست این نمایشگاه، سالن استاد شهناز میزبان برگزاری برنامه‌ای با موضوع «نقش هنر و بازی در رشد مغزی کودک» با حضور عبدالرحمن نجل‌رحیم است. 

نمایشگاه «پلکان» ساعت ۱۷ جمعه ۱۹ خرداد در خانه هنرمندان ایران افتتاح شده و تا ۲۹ خرداد ماه میزبان علاقه‌مندان است. 

علاقمندان برای بازدید این نمایشگاه می‌توانند روزهای یکشنبه تا جمعه از ساعت ۱۵ تا ۲۱ به گالری‌های خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز