خبرگزاری کار ایران

پروژه «سی ساز» آغاز شد/ یک رویداد موسیقایی به سبکِ نمایشگاه پژوهشی

پروژه «سی ساز» آغاز شد/ یک رویداد موسیقایی به سبکِ نمایشگاه پژوهشی
کد خبر : ۱۳۵۹۲۴۷

پروژه موسیقایی «سی‌ساز» در قالب یک رویداد پژوهشی، نمایشگاهی در حوزه موسیقی ایرانی و سازشناسی از روز بیست و نهم اردیبهشت‌ماه آغاز شده است.

به گزارش ایلنا، پروژه موسیقایی «سی ساز» در قالب یک رویداد پژوهشی نمایشگاهی در حوزه موسیقی ایرانی و سازشناسی از روز بیست و نهم اردیبهشت ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و پژوهشگران عرصه موسیقی آغاز شد. 

در این نمایشگاه مستقل پژوهشی، تجربی تعدادی از تارهای ساخته جعفر قسمتی و سه‌تارهای ساخته نعیم خاتونی با هدف ایجاد حرکتی مستقل در جهت معرفی، آشنایی عمیق‌تر و نگاهی جدی به ساختار سازهای تار و سه تار پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد. این در حالی است که طی روزهای برگزاری رویداد نیز سلسله نشست‌های پژوهشی هم با حضور تعدادی پژوهشگران و صاحب نظران عرصه موسیقی برگزار خواهد شد. 

برگزاری چند نشست پژوهشی با حضور افرادی چون حمید سکوتی، عماد حنیفه، سعید یعقوبیان، نعیم خاتونی و جعفر قسمتی، به همراه اجرای پژوهشی تعدادی از نوازندگان موسیقی ایرانی از جمله امید بهارلو، شیرزاد خانی، آرین طوفانی، محسن حیدری، امیرحمزه‌لو، تارا رودگریان و دیبا دباغیان از جمله بخش‌های دیگری است که در طول برگزاری این رویداد پژوهشی میزبان مخاطبان خواهد بود.

پروژه «سی ساز» آغاز شد/ یک رویداد موسیقایی به سبکِ نمایشگاه پژوهشی

نعیم خاتونی یکی از برگزارکنندگان نمایشگاه در توضیحات این رویداد پژوهشی، تجربی که طی روزهای بیست و نهم اردیبهشت تا اول خرداد پیش روی مخاطبان گذاشته می‌شود، نوشته است:

«سی‌ساز» صرفا یک اتفاق و رویداد نیست، «سی‌ساز» یک فرآیند است و تداوم خواهد داشت. البته ما عنوان دو سازنده سازهای ایرانی مدت‌ها بود که در فضای مجازی با هم در ارتباط بودیم و یک اتفاق ناگوار باعث شد که ملاقاتی داشته باشیم. 

بعدازظهر روز مراسم خاکسپاری استاد محمدرضا شجریان، جعفر را برای اولین‌بار در کارگاهم ملاقات کردم، سن و سال کمی که داشت با کیفیت سازهایی که می‌ساخت پارادوکس جالبی را در ذهنم ایجاد کرد. 

از دو سال پیش طی بحث و گفتگوهایی که داشتیم، تصمیم گرفتیم تا نمایشگاهی مستقل را برگزار کنیم. نظرات، پیشنهادات، موافقت‌ها و مخالفت‌های زیادی شنیدیم و دیدیم ولی تصمیم ما بر این بود که این نمایشگاه کاملا مستقل و به صورت خصوصی برگزار بشود. 

بسیاری از دوستان که از فعالیت‌های ما مطلع هستند در جریان برخی از این تلاش‌ها و ناکامی‌ها بودند، مکان‌هایی که قول همکاری دادند و در لحظه آخر داستان تغییر کرد و مسائل دیگر که باعث شد برگزاری این نمایشگاه مرتب به تعویق بیافتد. ضمن اینکه در این دوسال، پنج بار تا پای برگزاری و حتی عقد قرارداد با محل برگزاری رفتیم و نشد که نشد. اما این بار هم با همان میزان انرژی و سعی در حال تدارک برگزاری این نمایشگاه هستیم. 

«سی‌ساز» نهایت توان و تلاش ما تا به این لحظه از زندگی حرفه‌ای سازسازی ما دو نفر است و مسلما که ابتدای راه است و بسیار مسیر طولانی و بی‌مقصدی پیش روی ما وجود دارد. اما آرزوی ما این است که سی‌ساز فضایی باشد برای برقراری ارتباطی موثر بین سازسازی و نوازندگی، فضایی برای گفتگو، فضایی برای نقدِ همراه با پیشنهاداتِ سازنده، فضایی برای دوستی و همدلی فارغ از نوع دیدگاه و ارزش‌گذاری اشخاص. 

«سی‌ساز» تمام نمی‌شود و ادامه خواهد داشت، سی‌ساز یک پروژه پژوهشی است که طفل است و خام، دوست دارد در چنین فضاهایی رشد کند و بیاموزد. این اولین تلاش سی‌ساز است و با نمایشگاه‌هایی دیگر، برگزاری ورکشاپ و ایجاد فضایی جهت انتقال تجربیات هنرمندان حوزه موسیقی و… در ایران و خارج از ایران به فعالیت خود ادامه خواهد داد. » 

علاقمندان برای حضور در پروژه پژوهشی، تجربی «سی ساز» می‌توانند تا اول خرداد ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۲ به خانه فرهنگ و هنر گویه واقع در میدان هفت تیر، خیابان مشاهیر، کوچه لطفی، پلاک ۳۹ (خانه هنر گویه) مراجعه کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز