شناسایی ۱۲محوطه استقراری در حوزه دریاچه ارومیه
بررسی باستانشناختی حوزه دریاچه ارومیه (شهرستان چهار برج) به شناسایی ۱۲ محوطه استقراری متعلق به عصر مفرغ، دوران تاریخی (پارت و ساسانی) و دوران اسلامی منجر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، رضا محرابی (سرپرست هیئت باستانشناسی) گفت: چهار برج یکی از شهرستانهای تازه تاسیس استان آذربایجانغربی است که در جنوب دریاچه ارومیه واقع شده است. منطقه مورد مطالعه با وجود داشتن موقعیت خاص جغرافیایی و برخورداری از چشمانداز ویژه طبیعی، از ظرفیتهای بالایی در شکلگیری و توسعه فرهنگی جوامع پیش از تاریخ و تاریخی برخوردار است ولی متاسفانه تاکنون مورد بررسی و شناسایی روشمند باستانشناسی قرار نگرفته و به طور کلی از نظر پژوهشهای باستانشناسی، منطقهای کم شناخته به شمار میرود.
محرابی اظهارکرد: در همین راستا هیئتی از طرف اداره کل میراثفرهنگی استان آذربایجانغربی با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به این منطقه اعزام و محوطه را مورد بررسی باستانشناختی قرار داد.
سرپرست هیئت باستانشناسی تصریحکرد: پروژه پژوهشی یاد شده با هدف شناسایی محوطههای استقراری و مشخص کردن گاهنگاری نسبی منطقه، مشخص کردن جایگاه منطقه مورد مطالعه در مطالعات باستانشناسی حوزه شمالغرب و تهیه نقشه پراکندگی آثار در راستای تکمیل نقشه باستانشناسی کشور صورت گرفت.
او با بیاناینکه محدوده مورد بررسی دشتی هموار با مساحتی در حدود ۳۱۰ کیلومتر مربع است که با روش پیمایشی فشرده بررسی شد گفت: در نتیجه این بررسی ۱۲ محوطه استقراری متعلق به عصر مفرغ، دوران تاریخی (پارت و ساسانی) و دوران اسلامی شناسایی شد.