خبرگزاری کار ایران

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟
کد خبر : ۱۲۲۲۶۰۱

بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن دومین دوره حضور جدی این رویداد در فضای مجازی است. هرچند که سال گذشته کل نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شد اما امسال در کنار بخش حضوری، نمایشگاه مجازی هم طراحی شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فروردین ماه ۱۴۰۱ پس از وقفه‌ای دو ساله، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به صورت حضوری در مصلای تهران برپا شد؛ وقفه‌ای که کرونا عاملش بود اما سبب شد این رویداد عرصه‌ای جدید یعنی فضای مجازی را هم تجربه کند.

بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن دومین دوره حضور جدی این رویداد در فضای مجازی است. هرچند که سال گذشته کل نمایشگاه به صورت مجازی برگزار شد اما امسال در کنار بخش حضوری، نمایشگاه مجازی هم طراحی شده است.

تلویزیون اینترنتی بخش جدیدی است که برای اولین بار در نمایشگاه قرآن تجربه شد؛ برای پخش مستقیم رویدادهای نمایشگاه ایستگاه‌ها و استودیوهایی مستقر شده‌اند که در طول ساعات برگزاری نمایشگاه اتفاقات آن را گزارش می‌کنند.

در کنار این بخش نو، تور مجازی نمایشگاه هم به شکل سه بعدی در فضای مجازی در دسترس است و همچنین برای کسانی که قصد بازدید حضوری از نمایشگاه را دارند اما می‌خواهند اطلاعات دقیق‌تری از آن به دست بیاورند کل اطلاعات نمایشگاه قرآن ارائه شده است.

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

اما بخش حضوری نمایشگاه بیست و نهم که در مصلای تهران و در فضایی به وسعت ۴۰ هزار متر مربع برپا شده شامل ۴۵ بخش همچون: بخش باغ آیات برای کودکان، بخش مسجد جامعه پرداز و تمدن ساز، بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی با حضور دارندگان نشان‌های یک هنری صنایع دستی، بخش نشر مکتوب و دیجیتال با حضور ۱۰۰ ناشر مرتبط با قرآن و عترت، بخش نهادهای دولتی و حاکمیتی، بخش نهادها و موسسات مردمی قرآنی و بخش عفاف و حجاب است.

امسال غرفه مرکز طبع و نشر قرآن با ارائه کار جدید با عنوان سیر تطور قرآن از قرن یکم تا چهاردهم هجری در نمایشگاه شرکت کرده که به بررسی کتابت و نوع نگارش قرآن از ابتدای وحی تا حال حاضر می‌پردازد؛ این مرکز از هر قرن به‌طور متوسط ۵ نمونه را از کتابت‌های مختلف کاتبان انتخاب کرده و با توضیحاتی مرتبط در این غرفه به نمایش گذاشته است تا علاقه‌مندان به کتابت و تاریخ کتابت قرآن بتوانند با مراحل سیر تطور و چگونگی ارتقای آن از ابتدا تاکنون آشنا شوند.

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

در کنار این‌ها، نمونه‌هایی از کتابت نسخ‌نویسان ایرانی هم در این غرفه نمایش داده شده است. از جمله کارهای جذاب این بخش، کتابت زنده کاتبان در حضور علاقه‌مندان به خوشنویسی قرآن است. محققان و قرآن‌پژوهانی هم در این غرفه مستقر شده‌اند تا پاسخگوی سوالات مراجعه‌کنندگان درباره کتابت خوشنویسی و موارد دیگر باشند.

امسال بخش جذاب و شادی هم برای کودکان در نمایشگاه قرآن کریم تدارک دیده شده که شلوغ‌تر از بخش‌های دیگر آن است؛ بخش نمایشی «باغ آیات» روایت‌کننده قصه‌های آموزنده و جذابی است که به آموزش مفاهیم دینی و قرآنی به کودکان می‌پردازد. طراحی مناسب نورها و شیوه جذاب قصه‌گویی فضای دل‌نشینی ایجاد کرده که کودکان را تا پایان، پای این نمایش‌ها می‌نشاند؛ در این بخش از تکنولوژی نور و صدا استفاده شده و بچه‌ها به‌وسیله هدفون‌هایی که به آن‌ها داده می‌شود با راهنمایی مربیانی که برای کودکان درنظر گرفته شده‌اند هدایت و صدای بازیگران نمایش برای آن‌ها پخش می‌شود.

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

بخش نمایشی «باغ آیات» در نمایشگاه بین‌المللی قرآن هر روز به‌صورت رایگان برای کودکان بالای ۴ سال برنامه اجرا می‌کند و طی آن والدین می‌توانند با حضور در گیشه، بلیت رایگان دریافت کنند و طی سانس ۴۵ دقیقه‌ای از قصه نمایشی این غرفه بهره‌مند شوند. هر سانس این بخش با ظرفیت حدود ۵۰ کودک به صورت دو سانس پیش از اذان مغرب و عشاء و سه سانس پس از اقامه نماز مغرب و عشاء برگزار می‌شود.

کمی آن سوتر بازی‌های ویدئویی عرضه شده که تبدیل به پاتوقی برای نوجوانان بازدید کننده از نمایشگاه قرآن شده است.

همچنین در بخش نوشت‌افزار قرآنی محصولات ۵۰ تولید کننده نوشت افزار ایرانی عرضه شده است؛ در این دوره از نمایشگاه بخشی هم به نام الگو‌های فرهنگی طراحی شده که مخاطبان اصلی آن خانواده‌ها هستند.

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

نمایشگاه امسال با شعار «قرآن؛ کتاب امید و آرامش» به فرهنگ امید و آرامش قرآنی می‌پردازد و با همکاری نهادها و موسسات بیش از ۸۰ نوآوری و خلاقیت در آن ارائه شده است.

بخش مؤسسات قرآنی بیست و نهمین نمایشگاه در ۹۰۰ متر مربع با ۳۰ غرفه در بخش انتهایی راهروی اصلی نمایشگاه برپا شده است که طبق گفته مسئول بخش مؤسسات قرآنی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، طی فراخوان اعلام شده ۳۰ مؤسسه قرآنی دارای طرح و ایده خلاقانه و نوآورانه در این بخش شرکت کرده‌اند؛ از مهد قرآن، مؤسسه احسن‌الحدیث، مؤسسه رضوان، مؤسسه کیهان شناسی، مؤسسه فرهنگی ـ هنری سوخته نگاری با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا مؤسسه تمدن موعود با آموزش تخصصی امر به معروف و نهی از منکر، مؤسسه جامعةالزهرا(س) و ...

یکی از بخش‌های خلاق، پویش مردمی ستاره‌های زمین است که در راستای توسعه جلسات خانگی قرآن فعالیت می‌کند و  در یک فضای ۴۷۰ متری شبیه به یک خانه سنتی طراحی شده است. در هر اتاق از این خانه، فعالیت‌های مختلف قرآنی در جریان است؛ از اتاقی برای تئاتر خیابانی با محتوای قرآنی و روایات گرفته تا عکاسخانه و بخشی برای عرضه محصولات و خدمات مورد نیاز به منظور راه‌اندازی جلسات خانگی قرآن کریم. از نوآوری‌های این بخش می‌توان به آشنایی و ترغیب کودکان و نوجوانان به راه‌اندازی یک جلسه قرآنی اشاره کرد.

در نمایشگاه بیست و نهم قرآن کریم چه می‌بینیم؟

یکی از بخش‌های ۴۵ گانه این نمایشگاه بخش آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی است که با نمایش آثار منتخب فرهنگی و هنری نظر بسیاری از مخاطبان نمایشگاه را جلب کرده است.

غرفه خادمان قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران هم در این دوره از نمایشگاه در فضای ۱۵۰ متر مربع طراحی و فضاسازی شده است که در آن بازدیدکنندگان با چهره‌ها و زندگینامه خادمان قرآن آشنا می‌شوند و در کنار آن نیز مجلاتی از شرح حال منتخبان چند دوره اخیر در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

کرسی تلاوت اذان‌گاهی هم در هر روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با حضور قاریان بین‌المللی و ممتاز کشورمان برگزار می‌شود که یکی از دو بخش ویژه‌برنامه «شب‌های نورانی در نمایشگاه قرآنی» است. در کنارش محفل انس با قرآن هم برگزار و در پایان نماز اقامه می‌شود.

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت رضوان تهران هم در این نمایشگاه به ارزیابی استعدادهای علاقه‌مندان به عرصه حفظ قرآن در گروه سنی خردسالان تا بزرگسالان، پرداخته و طرح‌های حفظ یک تا پنج ساله را معرفی می‌کند. از طرفی در این غرفه و در راستای طرح ارتقای حافظان و تثبیت محفوظات ویژه حافظان، آزمون حفظ تخصصی قرآن با رویکرد تقویت هوش و حافظه با اعطای مدرک انجام می‌شود. بازی‌های آموزشی و تجسمی، تقویت حافظه شنیداری (سمعی)، حافظه دیداری (بصری)، حافظه نوشتاری (یدی) و حافظه حسابگرانه (آماری) ویژه کودکان چهار سال به بالا از دیگر برنامه‌های فعالیت غرفه در نمایشگاه قرآن است.

همچنین بازدیدکنندگان این غرفه می‌توانند به ستون ۱۲۲ در بخش مؤسسات قرآنی مراجعه کنند تا از طرح ویژه بن خرید عفاف و حجاب از ۵ تا ۱۵درصد بهره‌مند شوند.

غرفه عفاف و حجاب هم با اینکه یکی از پر بازدید کننده‌ترین بخش‌های نمایشگاه است اما گاهی با اعتراض مراجعه‌کنندگان نسبت به گران بودن اقلامی مانند چادرهای عرضه شده در آن مواجه می‌شود.

همچنین در غرفه‌های بزرگی بخش مشاوره‌های قرآن بنیان برای ازدواج و تحصیل برپا شده است.

در کنار این‌ها می‌توان از برپایی جلسات و ۲۰ وبینار، همایش موسسات قرآنی، بخش‌های دانشگاهی، سفیران دعوت، آموزش‌های نوین و راه یافتگان اشاره کرد.

غرفه‌های بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تا جمعه نهم اردیبهشت از ساعت ۱۷ تا ۲۳:۳۰ در مصلای امام خمینی (ره) برپا هستند و برای عبور و مرور آسان بازدیدکنندگان تمهیداتی در نظر گرفته شده است. به طوری که متروی تهران برای خدمات‌دهی به مسافران تا ساعات پایانی فعالیت نمایشگاه باز خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز