خبرگزاری کار ایران

وزیر ارشاد در اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی:

اقتصاد هنر یکی از سرفصل های جدی وزارت ارشاد است/ شعار ما عدالت فرهنگی است/ شورای ستاد عالی برای آموزش در مناطق مختلف کشور پایه ریزی شده/ آغاز آموزش در هفتاد و دو شهر کم برخوردار در بیش از پنجاه رشته

اقتصاد هنر یکی از سرفصل های جدی وزارت ارشاد است/ شعار ما عدالت فرهنگی است/ شورای ستاد عالی برای آموزش در مناطق مختلف کشور پایه ریزی شده/ آغاز آموزش در هفتاد و دو شهر کم برخوردار در بیش از پنجاه رشته
کد خبر : ۱۲۰۳۷۴۴

وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: پرداختن به صنایع خلاق در اقتصاد هنر یکی از محورهای مهم ماست. ما می دانیم این کار آفاتی هم دارد و برای پی ریزی یک کار سالم و دقیق که خروجی آن به ارتقا اقتصاد هنرمندان منجر شد، برنامه‌ریزی‌های دقیق و درستی را می‌طلبد که همه این موارد در حال انجام هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سید محمدمهدی اسماعیلی (وزیر ارشاد) در مراسم اختتامیه جشنواره تجسمی فجر امسال که با حضور مسئولان و هنرمندان امروز جمعه سیزدهم اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد، گفت: حلول ماه شعبان را تبریک می‌گویم که ماه رسول اکرم (ص) است؛ لذا از خداوند می‌خواهیم در این ماه با عظمت الهی که مزین به نام پیامبر عظیم والاشان ماست، برک و روزی را بر ما نازل کند.

وزیر ارشاد افزود: خوشحالم که در چنین روزی جشنواره به پایان رسیده و به سهم خودم از همه استادان و هنرمندان عزیز بات حضورشان ممنونم.

محمدمهدی اسماعیلی در ادامه گفت: امسال چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی در ده رشته برگزار شد و از تک تک بزرگرار کنندگان ممنونم. همچنین از استادان رشته‌های مختلف هنرهای تجسمی بابت حضورشان نهایت تشکر را دارم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال برای اولین بار از رییس جمهور دعوت کردیم و که به جشنواره بیایند و ایشان هم آمدند و نمایشگاه «آینه در آینه» را دیدند و با هنرمندان حوزه‌های مختلف هنرهای تجسمی صحبت‌هایی داشتند. این تعامل نتایجی داشته و برنامه‌هایی در اینباره در حال تدوین است و به زودی ارائه می‌شود تا برخی از مشکلات این حوزه حل شود.

او اذعان داشت: یکی از امتیازات جشنواره هنرهای تجسمی امسال برگزاری آن در استانها بود، که شعار ما هم عدالت فرهنگی است و این یعنی در همه شهرهای کشور عزیزمان زمینه‌های بروز ظرفیت‌های جوانان را فراهم کنیم. این نگاه در جشنواره امسال دنبال شد و در ۲۲ استان و منطقه آزاد جشنواره برگزار شد و تلاش می‌کنیم در جشنواره بعدی هم این رویه وجود داشته باشد.

وزیر ارشاد گفت: یکی از اتفاقات خوب این است که از همین جا و در همین مراسم اختتامیه، کار جشنواره پانزدهم آغاز شد. در همه جشنواره‌ها تاکید من همین بوده که روال دوره بعدی با پایان جشنواره قبلی شروع شود تا به این ترتیب با عزمی قوی و برنامه ریزی دقیق، همچنین با نگاهی محوری به تحقق کامل شعارها بپردازیم تا صرفا شعار نباشند. کاری که دوستان در بخش هنرهای تجسمی انجام دادند، در سایر بخش‌ها اتفاق می‌افتد و جشنواره‌های فجر سال آینده با شکوه بیشتری برگزار خواهند شد.

اسماعیلی در ادامه گفت: حضور قوی جوانان در کنار استادان تجسمی اتفاق خوبی است که در جشنواره امسال شاهدش بودیم. . قطعا رشته‌های متعدد تجسمی پر مخاطب هستند و اگر برنامه مدونی را دنبال کنیم شاهد حضور استعدادهای بیشتر در عرصه‌های مختلف این هنر خواهیم بود. شورای ستاد عالی برای آموزش در مناطق مختلف کشور پایه ریزی کردیم که معاونت هنری کار اصلی این بخش را به عهده دارد.

وزیر ارشاد بیان کرد: تاکنون در ۷۲ شهرستان کم برخوردار دوره‌های آموزشی را در بیش از ۵۰ رشته شروع کرده‌ایم و این یکی از اتفاقات بنیادی است که گسترش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: از دیگر نکات توجه به اقتصاد هنر و فرهنگ است. پرداختن به صنایع خلاق در اقتصاد هنر یکی از محورهای مهم ماست. ما می‌دانیم این کار آفاتی هم دارد و برای پی‌ریزی یک کار سالم و دقیق که خروجی آن به ارتقای اقتصاد هنرمندان منجر شد، برنامه ریزی‌های دقیق و درستی را می‌طلبد که همه این موارد در حال انجام هستند.

او با اشاره به اینکه در بخش فرهنگ و هنر به دیگر کشورها هم نگاهی داریم، گفت: من این هفته در لبنان بودم و تعداد زیادی از هنرمندان را هم با خود همراه کردیم که نتایج خوبی داشت. در لبنان نمایشگهای خطاطی و عکاسی برگزار شد که بسیار مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت و همان جا خواستیم قراردادهایی در بحث تقویت فرهنگ و هنر منعقد شود که نتایج مثبتی خواهد داشت.

اسماعیلی تاکید کرد: اقتصاد هنر یکی از سرفصل‌های جدی ارشاد است. معاونت هنری و صندوق اعتباری هنر هم برنامه‌های مفصلی را تدارک دیده‌اند که انشالله به زودی سرانجام می‌یابند و ما در بحث شکوفاسازی اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

وی در ادامه گفت: اقتصاد هنر باعث تقویت دیپلماسی فرهنگ و هنر است. درلبنان که بودیم هنرمندان موسیقی همراه با ما، در سالنهای اصلی شهر بیروت موسیقی اجرا کردند و اینقدر شلوغ شد و مورد استقبال قرار گرفت که نگران بیمار شدن آن‌ها شدم. خوشبختانه هنرمند ایرانی هرجا رود، آنجا را به تسخیر خودش در می‌آورد. آنجا می‌گفتند حال ایران می‌خواهد با فرهنگ و هنر کشورهای دیگر را تصرف کند! ولی ما قصد تصرف نداریم و قصدمان برابری و برادری و کار فرهنگی است. بی‌شک هنر مانند آبی است که رها شود و مسیر خودش را پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: وزیر فرهنگ لبنان گفت خیلی خوشحال می‌شویم فرهنگ ایران در کشورمان گسترش یابد و ما هم این نگاه را در همه بخش‌ها دنبال می‌کنیم. همانطور که گفتم اقتصاد و دیپلماسی هنر دو شاخه اصلی مورد توجه ماست.

وزیر ارشاد در پایان گفت: از همه دوستان خوبم تشکر می‌کنم و برای همه آرزوی بهروزی دارم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز