«کاش بودی...»؛ ویژهنامه دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی+ فایل پیدیاف
«کاش بودی...»، ویژهنامهای برای دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است که همزمان با سالروز شهادت ایشان، از سوی خبرگزاری ایلنا منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «کاش بودی...»، ویژهنامه سالگرد شهادت سردار حاج «قاسم سلیمانی» همزمان با دومین سالگرد شهادت این سردار والامقام و همرزمان شهیدش از سوی خبرگزاری کار ایران منتشر شده است.
این ویژهنامه در گفتگوها و یادداشتهای مختلف تلاش کرده تنها به بخشی ناچیز از ابعاد مختلف زندگی نظامی، مبارزاتی و سیاسی شهید قاسم سلیمانی و نقش او در منطقه و همچنین فقدان او در سپهر سیاسی و نظامی و مقاومت ایران بپردازد.
سال گذشته نیز ویژهنامهای برای نخستین سالگرد شهادت سردار سلیمانی با عنوان «شلیک به قلب خاورمیانه» منتشر شده بود.
سردار شهید قاسم سلیمانی متولد ۱۳۳۵ در شهرستان رائر کرمان است. او از سال ۵۶ و ۵۷ به گردانندگان اصلی راهپیماییها و اعتصابات انقلاب در کرمان پیوست و در سال ۱۳۵۸ به عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. سلیمانی در سال ۱۳۵۹ فرماندهی پادگان قدس سپاه در کرمان را برعهده گرفت و در سال ۱۳۶۰ فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله با حکم محسن رضایی به او سپرده شد. سپس در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۷ فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله در عملیاتهای فتحالمبین، بیتالمقدس، والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ را برعهده گرفت. قاسم سلیمانی در سال ۱۳۶۷ به کرمان بازگشت و جنگ با اشرار و باندهای قاچاق مواد مخدر را در دستور کار خود قرار داد. وی در سال ۱۳۷۶ فرماندهی سپاه قدس را با حکم رهبری عهدهدار شد و بلافاصله در سال ۱۳۷۷ در افغانستان حضور یافت تا در مبارزه با طالبان و کمک به بازسازی این کشور پس از جنگهای داخلی کمک کند. سردار سلیمانی در سال ۱۳۸۹ موفق به اخذ درجه سرلشگری از سوی رهبر معظم انقلاب شد و در سال ۱۳۹۰ با تشکیل گروههای خودجوشِ مدافعان حرم برای مبارزه با داعش در سوریه؛ بزرگترین برنامهی خود را برای مبارزه با گروههای تروریست در منطقهی خاورمیانه آغاز کرد. او در گام دوم و در سال ۱۳۹۳ نهاد حشدالشعبی را برای مبارزه با داعش در عراق سازماندهی کرد و در سال ۱۳۹۵ فرماندهی یگان نیروهای ویژه برای مبارزه با داعش در اقلیم کردستان عراق را شخصا عهدهدار شد. سردار سلیمانی پس از عمری مبارزه با گروههای تروریست در منطقه؛ در سال ۱۳۹۶ نامهای به مقام معظم رهبری نوشت و در آن؛ پایانِ داعش را رسما اعلام کرد و پس از آن در سال ۱۳۹۷ به دریافت نشانِ دوالفقار از سوی رهبری مفتخر شد. این سردار بزرگ اسلام که همواره در رصد دشمنان اسلام و اشغالگران حاضر در خاورمیانه بود، سرانجام در نیمه شبِ سیزدهم دی ماه سال ۱۳۹۸ به همراه چند تن از همرزمان وفادارش به مقام عظیم شهادت نائل شد.
در این ویژهنامه که برای گرامیداشت دومین سالگرد شهادت این سردار بزرگ ایران تهیه شده، با چهرههای دیپلماتیک، سیاسی و فرهنگی داخلی و خارجیِ زیر گفتگو شده است:
رسول سناییراد (معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا)، پروفسور یوسف نصرالله (رئیس مرکز مطالعات استراتژیک لبنان)، غلامرضا زکیانی (استاد دانشگاه علامه طباطبایی)، محمدابراهیم الحورانی (رئیس اتحاد کتاب العرب)، رامین مهمانپرست (سخنگوی اسبق وزارت خارجه)، حجتالاسلام سیداحمد غفاریقرهباغی (استاد دانشگاه)، مجتبی فرآورده (تهیهکننده سینما)، نصرالله قادری (نویسنده و کارگردان تئاتر)، سیدمصطفی احمدزاده (استاد دانشگاه)، وائل محمدالامام (استاد دانشگاه دمشق)، محمد احمدنایف (شاعر و مجری شبکه المنار)، مازن البعیجی (نویسنده و مسئول فرهنگی جنبش النجباء)، حامد سعادت (کارگردان مستند اماننامه)، ساسان فلاحفر (مستندساز).
همچنین نشستهایی با این افراد برپا شده است: رضا اسماعیلی و افشین علا (شاعر و منتقد ادبی)، نشست با گلعلی بابایی (محقق و پژوهشگر دفاع مقدس) و محسن پرویز (داستاننویس و معاون اسبق امور فرهنگی وزارت ارشاد)، نشست با حسن وزیرزاده و اسرافیل کلیجی (کارگردان و تهیهکننده مستند آورتین)
همراه با یادداشتهایی از:
احمد یوسفزاده (نویسنده)، رضا ایرانمنش (بازیگر) و میثم امیری (نویسنده).
برای دریافت فایل پی دی اف اینجا کلیک کنید.
ویژهنامه دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی: