تمدید مهلت ارسال آثار به همایش ملی «تاریخ شفاهی دفاع مقدس»
رئیس کمیته اجرایی سومین همایش ملی «تاریخ شفاهی دفاع مقدس» از تغییر تاریخ برگزاری این همایش ملی خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سومین همایش ملی «تاریخ شفاهی دفاع مقدس» با مشارکت ۳۱ استان کشور به همت پژوهشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و با همکاری نهادهای پژوهشی، دانشگاهی، نظامی و سایر مراکز و موسسات به صورت مجازی برگزار میشود.
عبدالله اسماعیلی گفت: با توجه به استقبال گسترده برای مشارکت در این همایش، تاریخ برگزاری همایش تغییر کرده و متقاضیان تا پایان آذرماه فرصت ارسال آثار و مقالات خود را دارند.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و فرآیند داوری آثار آغاز شده است. طبق برنامه ریزی انجام شده مقالات ارسالی در کتاب مقالات سومین همایش ملی «تاریخ شفاهی دفاع مقدس» به چاپ خواهد رسید و مقالات برگزیده در فصل نامهها و نشریات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دانشگاه امام حسین (ع) نیز منتشر خواهد شد و به صاحبان مقالات برتر گواهی مقالات برگزیده نیز ارائه میشود.
وی ادامه داد: محورهای اصلی این همایش شامل مبانی نظری و پیشینه تاریخ شفاهی دفاع مقدس، ضرورتها و فرصت ها، آسیبشناسی و موانع پیش روی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و نیز سیاستگذاری و نقش سازمانهای لشکری و کشوری در تاریخ شفاهی دفاع مقدس میشود.
اسماعیلی گفت: مبانی نظری و پیشینه تاریخ شفاهی دفاع شامل موضوعاتی چون نقش تاریخ شفاهی دفاع مقدس در تاریخ نگاری معاصر، نقش و کارکرد تاریخ شفاهی در توسعه تاریخ اجتماعی، مبانی جامعه شناختی تاریخ شفاهی دفاع مقدس، انواع دادههای اطلاعاتی در ثبت تاریخ جنگ و جایگاه تاریخ شفاهی، تاریخ شفاهی فرماندهی امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و اصول ویژگیهای مکتب سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در احیای و ترویج تاریخ شفاهی دفاع مقدس میشود.
محور تاریخ شفاهی دفاع مقدس، ضرورتها و فرصتها نیز شامل موضوعاتی چون نقش اسناد محلی در تدوین تاریخ شفاهی، نقش هنر و رسانه در تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نقش تاریخ شفاهی اقشار مختلف (زنان، روحانیت، دانش آموزان و…) در هشت سال دفاع مقدس، تاریخ شفاهی دفاع مقدس و فضای مجازی، ضرورتهای تدوین تاریخ شفاهی دولت و دولتمردان جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس، چگونگی و نحوه انتقال تجربیات تاریخ شفاهی دفاع مقدس به سایر ملل، راه کارهای حفظ و نشر ارزشهای دفاع در سازمانهای لشکری و کشوری به نسل آینده، جایگاه و نقش اندیشههای امام خمینی (ره) در تاریخ شفاهی دفاع مقدس، جایگاه و نقش اندیشههای مقام معظم رهبری (مدظله) در تاریخ شفاهی دفاع مقدس و ضرورتهای تدوین تاریخ شفاهی مدافعات حرم و جبهه مقاومت میشود.
وی افزود: آسیبشناسی تاریخ شفاهی دفاع مقدس در حوزه مرزهای مشترک با خاطره نویسی، چالشهای مصاحبهگر در تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نقش تدوینگر در بازنشر و گویاسازی منابع در تاریخ شفاهی دفاع مقدس، تحلیلی بر چگونگی ثبت و ضبط تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نقد و بررسی اطلاعات حاصل از مصاحبه در تاریخ شفاهی دفاع مقدس، موانع توسعه و ترویج تاریخ شفاهی دفاع مقدس در سازمانهای لشکری و کشوری، باید و نبایدهای تاریخ شفاهی دفاع مقدس در حوزه آزادگان، واکاوی و نقد آثار منتشر شده تاریخ شفاهی دفاع مقدس، آسیبشناسی بهکارگیری تاریخ شفاهی دفاع مقدس در تحقیقات دانشگاهی و آرشیوهای تاریخ شفاهی دفاع مقدس فرصت یا تهدید از موضوعات سومین همایش ملی تاریخ شفاهی دفاع مقدس است.
به گفته رییس کمیته اجرایی سومین همایش ملی «تاریخ شفاهی دفاع مقدس» علاقه مندان برای شرکت در این همایش میتوانند مقالات خود را تا ۳۰ آذرماه به پست الکترونیک info@defadocs. ir ارسال کنند، مقالات پذیرفته شده در پایگاه استنادی علوم چهان اسلام (ISC) نمایه شده و در فصلنامههای علمی به چاپ خواهد رسید.