خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با یک نقاش مطرح شد؛

جامعه دچار نقصان نگرش دقیق هنریست/ هنرمند می‌تواند تا پایان عمر پویایی داشته باشد

جامعه دچار نقصان نگرش دقیق هنریست/ هنرمند می‌تواند تا پایان عمر پویایی داشته باشد
کد خبر : ۱۱۴۳۴۰۴

یک هنرمند معتقد است: جامعه ما به واسطه‌ی فقر ارائه آثار هنری در انظار عمومی دچار نقصان نگرش دقیق هنریست و درک نقاشی دنیای مدرن و سبک‌های امروزی درهم تنیدگی بین آثار و مطالعه مخاطب را می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها گالری گلستان در قالب نمایشگاهی مجازی میزبان آثاری از مهسا مشایخی است که تا ۲۸ مهرماه ادامه خواهد داشت.

 مشایخی ۲۵ سال سابقه فعالیت حرفه‌ای در زمینه نقاشی را در کارنامه خودثبت کرده و ۱۲ سال است که در دانشگاه تدریس می‌کند. او در این نمایشگاه مجازی ۳۹ اثر را به نمایش گذاشته و سبک تمام این آثار سوررئال است. در این آثار تلفیقی از آسمان، پرندگان و دخترکان و یا نمادهایی از آن‌ها در قابی فراواقعی به تصویر درآمده و بیننده در نگاه نخست به یاد آثار سالوادور دالی می‌افتد. گویا مشایخی در الهام از اثار دالی سعی در نمایش تفکرات خود دارد.

جامعه دچار نقصان نگرش دقیق هنریست/ هنرمند می‌تواند تا پایان عمر پویایی داشته باشد

او درخصوص چرایی اهمیت نقاشی در جامعه امروز گفت: باید توجه داشت که فلاسفه تأثیرگذار تاریخ از جمله کانت، شوپنهاور و میشل فوکو در آثار خود برای زیبایی‌شناسی ارزش و اهمیت خاصی قائل بودند و به اعتقاد من نقاشی بیانگر احساساتی است که در کلام نمی‌گنجد، نقاشی در سه بعد مطرح می‌شود؛ اول در جایگاه حظ بصری که عموم مردم با آن آشنایی دارند، دوم در جایگاه آمیختگی با زندگی روزمره مثل طراحی مد و لباس و سوم که به اعتقاد من مهمترین کارکرد آن است، اثرگذاری بر فرهنگ سیاسی است. ما هنوز پس از گذشت حدود نیم قرن شاهد تأثیرگذاری نقاشی چهره انقلابی چه‌گوارا در تهییج افکار عمومی هستیم.

جامعه دچار نقصان نگرش دقیق هنریست/ هنرمند می‌تواند تا پایان عمر پویایی داشته باشد

مشایخی معتقد است: اینکه آیا هر کسی می‌تواند هنرمند نقاش شود بستگی تام به میزان انگیزه و علاقه فرد به هنر نقاشی و تلاش و پشتکار وی در جهت یادگیری و شناخت دارد. در زمینه یادگیری هنر نقاشی چند بستر موجود است؛ اول مسیری که از هنرستان و یا دانشگاه آغاز می‌شود و تا مراحل تحصیلات عالیه دانشگاهی می‌تواند ادامه یابد و دوم مسیری که بسیاری از علاقمندان به آن ورود پیدا می‌کنند که خود به دو شاخه تقسیم می‌شود. گروهی که به منظور لذت بردن و علاقه شخصی حتی بعد از سنین بازنشستگی به این مسیر وارد می‌شوند و دسته دیگر علاقمندانی هستند که کاملا به شکل حرفه‌ای نقاشی را فارغ از تحصیلات آکادمیک غیر مرتبط خود دنبال می‌کنند که من به شخصه در آتلیه خود با چنین هنرجویان پویا و علاقمندی بسیار مواجه بوده‌ام و حقیقتا ایشان پتانسیل و توانایی ورود به عرصه‌های هنری بین المللی را دارا هستند.

 او افزود: یک حرکت بسیار ارزشمند که ما چند سال است شاهد آن هستیم رویداد صداثرصدهنرمند گالری گلستان است که بسیار به کشف افرادی که استعداد ویژه‌ای دارند کمک می‌کند.  ورود به این عرصه تلاش و مطالعه عمیقی را می‌طلبد ولی در نهایت هنرمند می‌تواند به نتایج مادی و اعتباری خوبی دست یابد و امتیاز ویژه یک هنرمند این است که تا پایان عمر می‌تواند پویایی لازم را داشته باشد.

جامعه دچار نقصان نگرش دقیق هنریست/ هنرمند می‌تواند تا پایان عمر پویایی داشته باشد

مشایخی درخصوص چرایی پیچیدگی سبک‌های مدرن و نامانوس بودن عموم جامعه با این سبک گفت: جامعه ما به واسطه‌ی فقر ارائه آثار هنری در انظار عمومی دچار نقصان نگرش دقیق هنریست و درک نقاشی دنیای مدرن و سبک‌های امروزی درهم تنیدگی بین آثار و مطالعه مخاطب را می‌طلبد. شما در بسیاری از شهرهای اروپایی مانند پاریس یا سن پطرزبورگ و وین احساس بودن در یک شهر-موزه را دارا هستید، این امر کمک شایانی برای ارتقا شناخت بصری شهروندان می‌کند. گر چه معتقدم در سال‌های اخیر در کشور ما فضای کلی برای ارتقا دید عموم به شکل محسوسی بهبود یافته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز