خوانندگی به سبک تبتیها و مغولها+فیلم
حمید قنبری نوازنده و پژوهشگر موسیقی ایرانی ضمن اعلام خبر انتشار دهمین قطعه پروژه موسیقایی «همساز» گفت: برای نخستین بار در تنظیم مجموعه قطعات «همساز» از همراهی خواننده و اجرا با تکنیک Overtone singing استفاده شده است.
به گزارش ایلنا، دهمین قطعه موسیقایی «همساز» با حضور خواننده و آوایی متفاوت منتشر شد.
حمید قنبری (نوازنده و پژوهشگر موسیقی) به انتشار دهمین قطعه «همساز» همزمان با جشن مهرگان و روز جهان بدون خشونت اشاره کرد و افزود: در طراحی این قطعه از سازهای کوبهای به همراه تکنیک Overtones استفاده شده است که مارک ون تونگر، اتنوموزیکولگ و موسیقیدان هلندی اجرای آن را بر عهده داشته است.
وی در ارتباط با تکنیک Overtone singing تصریح کرد: این تکنیک یکی از عجیبترین تکنیکهای خوانندگی است که در آن دو یا چند نت به طور همزمان به صدا در میآیند، به گونهای که شنونده علاوه بر بسامد عادی صدا، بسامدهای هارمونیک دیگر را نیز خواهد شنید.
قنبری به مرسوم بودن این سبک خوانندگی در بین تبتیها و مغولها اشاره کرد و افزود: امروزه این سبک خوانندگی مخاطبی جهانی دارد و آهنگسازان مشهوری چون karlheinz_stockhausen در آثارشان به آن پرداخته اند.
وی همچنین در ارتباط با زمان انتشار دهمین قطعه «همساز» اظهار داشت: در میانهی کارزار خشم و خشونتی که بر جهان حاکم است، زبان مشترک موسیقی، مرهمی برای همدلی بشر در سراسر عالم خواهد بود. این رویکرد، رویکرد اصلی پروژه موسیقایی همساز بوده و هست و امیدواریم تا به این ترتیب گامی در مسیر توسعه فرهنگ همراهی و همنوایی در مسیر صلح و دوستی برداریم و حاصل این تلاش و همنشینی را به گوش مخاطبان برسانیم.
در قالب پروژه «همساز»، تا کنون قطعاتی با همراهی سازهای تنبک، ناقاره، دف، بندیر، تاکینگ درام، پیپا (ساز باستانی کشور چین)، تمبوریم، پاندیرو و کویی کا (از سازهای کوبهای برزیلی)، طبلا و درامز با همراهی پژمان حدادی، وحید اسداللهی، حسین رضایینیا، پدرام خاورزمینی، ژائو ژوچان، الکساندر جسوس، درشن آنند، تراب مجلسی و امین دادوری منتشر شده است.