قطبالدین صادقی در افتتاحیه موسسه خیریه هنرمندان مهرآفرین:
عزتالله انتظامی برای کمک به هنرمندان پیشکسوت تلاش زیادی انجام داد
قطبالدین صادقی در افتتاحیه موسسه خیریه هنرمندان مهرآفرین، از عزت الله انتظامی به عنوان یک هنرمند دغدغهمند یاد کرد.
به گزارش ایلنا، مراسم افتتاحیه «خیریه هنرمندان مهرآفرین» با حضور چهرههایی چون زهرا عابدینی (معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور)، قطبالدین صادقی (مدرس، کارگردان و بازیگر تئاتر و تلویزیون)، فاضل ململی (حامی خیریه هنرمندان مهرآفرین) و اعضای هیئت مدیره همچون محمدحسین لطیفی، فرهاد قائمیان، نسرین مقانلو، حسین مسافرآستانه، ناصر شیردل، علیرضا حقیقی، فرانک جابری و محسن زارعاشکذری در دفتر این موسسه برگزار شد.
محسن زارعاشکذری (مدیر عامل موسسه) در ابتدای این مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان درباره اهداف «خیریه هنرمندان مهرآفرین» و دلیل تأسیس این موسسه مردم نهاد گفت: متأسفانه شیوع ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از آن زندگی معیشتی مردم و به خصوص هنرمندان را با سختیهای بسیاری مواجه کرده است. همانطور که از اسم موسسه مشخص است، این نهاد قصد دارد با هدف اشتغالزایی، اعطای وام، بیمه و… به قشر فرهیخته کشورخدمات مختلفی را ارائه دهد. شایسته هنرمندان کشور نیست که به آنان کمک مالی شود و ما نیز در موسسه قصدنداریم این رویه را در پیش بگیریم. هنرمندان با انجام فعالیت هنری زنده هستند، مرگ هنرمند زمانی رقم میخورد که وی را به هر دلیل ممکن از انجام کار بازدارند.
وی افزود: «خیریه هنرمندان مهرآفرین» با یاری خداوند متعال و با حضور بزرگان عرصه هنر قصد دارد بحث اشتغالزایی هنرمندان را به طور جدی در دستور کار قرار دهد. از دل تولیدات موسسه نیز چندین نفر چه در پشت صحنه و چه در مقابل دوربین مشغول به کار میشوند. بزودی جزئیات دقیق این طرح رسانهای خواهد شد.
در ادامه این نشست زهرا عابدینی گفت: باعث افتخار است که در خدمت هنرمندان کشورم هستم. در ابتدا باید عرض کنم افتتاح «خیریه هنرمندان مهرآفرین» اقدام بسیار مثبتی بود و امیدوارم در آینده شاهد اتفاقات مثبت و تأثیرگذاری از سوی این موسسه باشیم. تا پیش از اعطای مجوز برای تأسیس این موسسه بسیاری از هنرمندان برای رسیدگی به مشکلاتشان به سامانههای دولتی مراجعه میکردند. برای دولت نیز وجود یک پایگاه اجتماعی برایهنرمندان بسیاری ضروری بود زیرا جایگاه و اهمیت این حوزه را نمیتوان با هیچ چیز دیگر مقایسه کرد.
وی افزود: تجربه ثابت کرده که در اتفاقات مهم کشور همیشه پیام هنرمندان برای مردم از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. دولت نیز خود را موظف میداند از تمامی هنرمندان مراقبت به عمل آورد تا خدایی نکرده شأن افراد زیر سوال نرود و از ظرفیتشان هم استفاده بهینه شود. به عنوان مثال در معضل بیآبی خوزستان بسیاری ازورزشکاران و هنرمندان ورود کردند و به لطف خداوند پول زیادی جمعآوری شد که همین قدرت و نفوذ چهرههای شناخته شده را در میان مردم نشان میدهد.
نسرین مقانلو از اعضای هیأت مدیره این موسسه نیز ضمن تشکر از عابدینی برای حضور در این مراسم، به مشکلات مالی این روزهای برخی از هنرمندان اشاره و خاطرنشان کرد: حرفه ما احتیاج به نهادی دارد که هنرمندان بتوانند بدون دغدغه و با خیالی آسوده مشکلاتشان را بیان کنند. در حال حاضر و به دلیل شیوع ویروس کرونابسیاری از هنرمندان کشورمان به خصوص اهالی تئاتر خانهنشین شدهاند و در این میان هیچکس نیز به فکر چارهای برای حال این افراد نیست. تحمل مشکلات مالی برای هنرمند بسیار سخت است زیرا این افراد به غیر از امور هنری به کار دیگری نمیتوانند مشغول باشند. امیدوارم بتوانیم در آیندهای نه چندان دور خدمات ارزندهای به جامعه هنری ارائه کنیم.
محمدحسین لطیفی رئیس هیأت مدیره «خیریه هنرمندان مهرآفرین» در ادامه این مراسم با اشاره به حفظ رعایت قانون کپی رایت که یکی از دغدغههای روز هنرمندان است گفت: همانطور که دوستان حاضر در مراسم اشاره کردند هنرمندان در حال حاضر با مشکلات فراوانی روبهرو هستند و رسیدگی به امور افراد نیز همیشه بسیار کند پیش میرود. یکی ازمشکلاتی که ضرر و زیان بسیاری به هنرمندان وارد کرده مسئله قانون کپی رایت است. من همیشه به عنوان پرچمدار دفاع از هنرمندان برای به رسمیت شناختن این قانون تلاش بسیاری را انجام دادهام و با مدیران نیز رایزنیهای بسیاری داشتهام. تاکنون سرمایههای بسیاری از نبود این قانون به هدر رفتهاند و همانطور که دوستان اهل فن میدانند از بین رفتن سرمایه نیز بیکاری و خانهنشینی افراد را به دنبال خواهد داشت. امیدوارم این معضل هر چه زودتر توسط مدیران حل و فصل شود تا کشور ما نیز مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته در مسیر رشد و شکوفایی قرار گیرد.
قطبالدین صادقی از دیگر مهمانان حاضر در این افتتاحیه در ابتدا با اشاره به نقش مهم فرهنگ در رشد و اعتلای کشورها خاطرنشان کرد: یکی از ویژگیهای شهرهای بزرگ وجود ساختار و نهادهایی است که زندگی افراد را به سمت فرهنگیتر شدن سوق میدهد و فکر میکنم اگر در جامعهای چنین ویژگی وجود داشته باشد جای تحسین بسیار دارد. متأسفانه طبق آماری که چندی پیش منتشر شد حدود ۱۳ - ۱۴ میلیون پرونده قضایی در کشور وجود دارد که ۹۵ درصداین پروندهها مربوط به خویشاوندان جامعه است.
وی افزود: وجود هنر و هنرمند در جوامع نقش بسزایی در کاهش این میزان از خشونت ایفا میکند به شرطی که به آنبه اندازه کافی بها داده شود. در همه جوامع پیشرفته نیز خلأهای موجود را هنرمندان آن جامعه پر میکنند و این نقش پررنگ مقوله هنر را نشان میدهد.
صادقی درباره قدرت هنرمندان در پیشبرد امور عامالمنفعه گفت: یادم میآید به لطف استاد عزتالله انتظامی برای کمک به هنرمندان پیشکسوت از جمله ایرن، داریوش اسدزاده و رضا کرمرضایی که به خاطر کسالت در مقطعی خانهنشین شده بودند مقادیر زیادی پول جمعآوری شد. هیچوقت از خاطرم نمیرود که آقای انتظامی وقتی تصمیم به انجام این کار گرفتند به خاطر اعتبار بالای ایشان، در این کار خیر مشارکت فوقالعادهای صورت گرفت، در حالی که هیچکس به فکر این هنرمندان نبود. تلخترین روزهای زندگی من مربوط به زمانی بود که به دیدار این هنرمندان میرفتم.
این بازیگر و کارگردان در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که طی دو – سه سال گذشته به طور رسمی منتشر شد در کشور ۱۵۰ هزار فارغالتحصیل رشته تئاتر داریم که از این تعداد ۸۰ هزار نفر این رشته را رها کردهاند و به کار دیگری مشغول به کار شدهاند. از ۷۰ هزار نفر باقی مانده نیز تنها ۱۷ هزار نفر موفق به حضور در کاری شدهاند که این جای تأسف بسیار دارد. ضمن اینکه این آمار مربوط به قبل از شیوع ویروس کرونا است و اوضاع در حال حاضر وضعیت بغرنجتری دارد.
وی در پایان با ابراز خوشحالی از تأسیس نهادهای خیریه و لزوم توجه بیشتر به هنرمندان گفت: وجود این نهادهابرای کمک به کسانی که روزگار آنها را از چرخه بیرون انداخته بسیار مفید است. ضمن اینکه طبق گفتههای اعضا گویا یکی از اهداف اصلی این موسسه بحث اشتغالزایی هنرمندان خواهد بود که جای امیدواری بسیاری دارد. اگر چه همین امر نیازمند تخصیص بودجه از سوی دولت است، اما اطلاع دارم در کشورهای پیشرفته برخی شرکتهای معتبر تجاری به جای پرداخت مالیات میتوانند وارد این امور عامالمنفعه شوند. حال اینکه در ادامه این بودجه به چه شکل عادلانه و صحیحی خرج هنرمندان شود باید دوستان اهل فن نظر بدهند و درباره آن تصمیمگیری کنند. نفس عمل که بسیار صحیح است و آن را تحسین میکنم.
محسن زارعاشکذری نیز در انتهای این مراسم درباره وضعیت اعطای نمایندگی موسسه «خیریه هنرمندان مهرآفرین» به شهرستانها گفت: به همراه اعضای هیأت مدیره تصمیم گرفتهایم بحث واگذاری اعطای نماینده موسسه را به شهرهای مختلف نیز عملی کنیم تا علاوه بر هنرمندان حاضر در پایتخت به هنرمندان سایر شهرها نیز خدمترسانی انجام گیرد. مذاکرات اولیه انجام شده و به احتمال فراوان در آیندهای نزدیک «خیریه هنرمندان مهرآفرین» در شهرهای خوزستان، یزد، اصفهان، کرمان و استان البرز نیز آغاز به کار خواهد کرد.
در پایان مهمانان حاضر در مراسم با دریافت لوحهایی به عنوان سفیر افتخاری موسسه «خیریه هنرمندان مهرآفرین» برگزیده شدند و از آنان برای حضور در این افتتاحیه قدردانی به عمل آمد.