در نشست خبری سوگواره «تصویر دهم» مطرح شد؛
انتقاد مجید مجیدی از تأخیر در اکران «رستاخیز»/ با نمایش فیلم فیلمسازان را تشویق کنیم
نشست خبری سوگواره تصویر دهم با حضور مجید مجیدی به عنوان مدیر و محمد رهبر دبیر رویداد، ظهر امروز دوشنبه ۱۸ مردادماه در محل مجتمع نور یاس، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای نشست خبری سوگواره «تصویر دهم»، محمد رهبر دبیر سوگواره «تصویر دهم» ضمن ارایه گزارش از سوگواره سال گذشته گفت: سال گذشته ۲۲۰ فیلم از هنرمندان دریافت کردیم و ۳۳ فیلم را هیات انتخاب برگزیدند و در یکی از پلتفرمها پخش کردیم. در نهایت ۱۰ فیلم برگزیده و ۳ فیلم منتخب مردمی شد.
وی افزود: ۲۵ استان در سوگواره سال گذشته نماینده داشتند و توانستیم جریانی را برای حفظ شعائر اسلامی داشته باشیم از این به بعد این رویداد از سوگ در خانه به «تصویر دهم» تغییر نام پیدا میکند و به صورت مستمر برگزار میکنیم.
در ادامه مجیدی ضمن تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) گفت: قرار بود دومین سوگواره را تحت عنوان «تصویر دهم» برگزار کنیم و از آنجا که امسال هم مثل سال گذشته درگیر کرونا هستیم و وضعیت بحرانی داریم، همه پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنیم. امیدواریم هنرمندان در این عرصه بیشتر فعال باشند و این رویدادها را بتوانند تثبیت کنند. این افتخار را داریم که بتوانیم مهمان فیلمسازانی باشیم که نگاه خود را در این حوزه تصویر میکنند.
مجیدی اظهار کرد: سال گذشته با توجه به شرایط فقط تمرکز بر این بود که دوربینها در خانه باشد، ولی امسال در فراخوانی که اعلام میکنیم عزیزان این امکان را دارند که در همه عرصهها چه در هیاتها و چه در دستههای عزاداری و گوشه کنار کشور موضوع عزاداری را به تصویر بکشند و با خلاقیت خود این حماسه را تصویر کنند.
وی افزود: زمان آثار همچنان پنج دقیقه است تا در کوتاهترین زمان ممکن زیباترین لحظات منعکس شود و بتوانیم در فضای مجازی به اشتراک بگذاریم. بنا داشتیم امسال کارگاههایی داشته باشیم و برای این امر تدارکات لازم را هم دیده بودیم ولی با این شرایط کرونایی و پیک پنجم مواجه شدیم و این امر امکانپذیر نیست. امیدواریم در سال آینده ورکشاپ ها را هم داشته باشیم تا خدماتی را به فیلمسازان جوان ارایه بدهیم.
معرفی هیأت داوران و اعلام جوایز سوگواره دوم
وی درباره هیات داوری این سوگواره هم گفت: ما کما فی السابق داور تحمیلی جشنواره هستیم. از آقای میرکریمی هم دعوت کردیم از نیما جاویدی هم خواهش کردیم در این رویداد باشد و با این دو عزیز جمع هیأت داوران را تشکیل میدهیم.
محمد رهبر در ادامه توضیح داد: برای تعداد فیلم محدودیت نداریم و هر هنرمندی هرچقدر که دوست داشته باشد میتواند فیلم بفرستد ولی باید مدت زمان فیلمها پنج دقیقه باشد. هنرمندان تا اربعین فرصت دارند فیلمهای خود را بفرستند اگر از شرایط کرونایی کمی رها باشیم، اکران عمومی در سه روز در فضای باز خواهیم داشت. در غیر این صورت فیلم را اکران آنلاین میکنیم به آن صورت برگزیده مردمی هم انتخاب میشود.
به گفته رهبر جوایز برگزیدگان این سوگواره به ترتیب برای سه رتبه نخست، پنج سکه، چهار سکه و سه سکه خواهد بود.
وی توضیح داد: پنج فیلم مردمی هم برگزیده میشود که به هریک از آثار برگزیده مردمی یک سکه داده خواهد شد. جایزهای از طرف این خیریه هم در نظر گرفتهایم که متعاقباً اعلام خواهیم کرد.
رهبر افزود: اگر اکران عمومی به مدت سه روز داشته باشیم از انتهای ماه صفر اختتامیه را خواهیم داشت در غیر این صورت ۱۷ ربیع اختتامیه را برگزار میکنیم.
مجیدی در ادامه تأکید کرد: محدودیتی برای هیچکس وجود ندارد و همه میتوانند فیلم بفرستند. به دلیل شرایط کرونایی ورکشاپها را نخواهیم داشت اما اگر شرایط کرونا کمی عادی شود شاید بعد از جشنواره برای منتخبان یک دوره ورکشاپ بگذاریم ولی دوست داشتیم در حین این رویداد این اتفاق بیفتد که امکانش فراهم نشد.
درخواست مجید مجیدی؛ رستاخیر را اکران کنید
وی افزود: تلاش داریم این فرهنگ حسینی را حفظ کنیم و در بهترین نحوه ممکن آثار را ارایه دهیم، جای چنین نگاههایی در سینمای ما خیلی خالی است. جا دارد اینجا برای بار چندم این را از مسئولان بخواهم که شرایط نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» را فراهم کنند. احمدرضا درویش کسی است که سالهای سال زمان گذاشت و جا دارد جامعه فرهنگی ما از او تقدیر کند و این فیلم در همین ایام به نمایش دربیاید.
مجیدی ادامه داد: ما باید راه را باز کنیم که فیلمسازان تشویق شوند و در این عرصه کار کنند در حالی که متوقف شدن «رستاخیز» باعث شد فیلمسازان رغبتی نداشته باشند که در این عرصه ورود کنند و تهیه کنندگان هم دیگر چنین ریسکی نکنند. فکر کردم این فرصتی است تا از آقای درویش تشکر کنم و این را از مسئولان بخواهم که شرایط را برای نمایش «رستاخیز» فراهم کنند.
اولویت با رعایت پروتکلهای بهداشتی است
وی در ادامه گفت: سال گذشته تمرکز ما این بود که «سوگ در خانه» در خانهها باشد. امسال تجربه شرایط کرونایی را از سر گذارندهایم و احساس من این بود که امسال، هم مردم و هم مسئولان در حفظ شرایط کرونایی فعال خواهند بود و میشود دوربین را به بیرون از خانهها هم برد.
مجیدی تأکید کرد: این به این معنا نیست که بگوییم پروتکلها رعایت نشود. در وهله اول رعایت پروتکلها مهم است با توجه به تجربه سال گذشته امیدواریم شرایط امسال بهتر شود. سال گذشته تمرکز روی دوربین در خانه بود ولی امسال میشود از منظرههای دیگر به این موضوع نگاه کرد. سال گذشته سوگ در خانه فقط به معنای این نبود که در چهاردیواری باشد میتوانست در گذر و محلهها هم باشد. ما گفتیم این فرهنگ سوگواری را هرچند به شکل محدود اما به جا بیاوریم.
وی در ادامه افزود: شرایط کرونایی در بینالمللی نشدن این رویداد بیتاثیر نبود و نتوانستیم تمرکز جدی روی این مسأله داشته باشیم. این رویداد هنوز نوپاست. دوستان کربلا علاقهمند بودند سوگواره بینالمللی داشته باشم و شاید سال آینده تمرکز در کربلا باشد، در حال رایزنی هستیم و امیدواریم سال آینده این مسیر را هموار کنیم.
در همین زمینه محمد رهبر هم توضیح داد: شبکه کربلا در این رویداد کنار ماست در حال رایزنی هستیم که عوامل حرم امام حسین(ع) هم در کنار ما باشند.
مجیدی بیان کرد: اهداف برگزاری چنین رویدادهایی فرهنگسازی به دور از خرافات و شعار است. تلاش ما این است که فرهنگسازی اصیلی درباره فرهنگ حسینی داشته باشیم که این فرهنگ میراث بزرگ شیعه و جهان اسلام است تا به شکل پویا به تصویر بکشیم در قدمهای اولیه هستیم و امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم از اساتید کمک بگیریم و بحث نگاه به فرهنگ عاشورایی را مطرح کنیم. این نگاه میتواند در ورکشاپ تبیین شود این جزو اهداف ماست که بتوانیم آن فرهنگ درست را به نسلهای بعدی ارایه دهیم. این یکی از اهدافی است که همین موسسه هم تلاش میکند تا به این شعایر برسد.
وی افزود: ما سال گذشته چندین نمونه داشتیم که ایده خوبی داشت ولی در ساخت ابتر مانده بود پیشنهاد ما این بود که با فرصت بیشتری فیلم ساخته شود چون واقعاً ایده حیف میشد ما چنین توصیه ای میکردیم ولی بسیاری از این موارد میتواند در کارگاهها کامل شود.
مجیدی در ادامه تأکید کرد: هیچ محدودیتی برای ارسال آثار به سوگواره وجود ندارد و از همه گونههای سینمایی چه مستند و چه انیمیشن میتوانیم اثر داشته باشیم. ما فقط محدودیت زمانی درنظر گرفتهایم تا خلاقیت را به همراه داشته باشیم و بتوانیم در فضای مجازی آثار را به اشتراک بگذاریم.
بهدنبال جذب اسپانسر هستیم
این فیلمساز گفت: دوست دارم این سوگواره به نقطهای از بلوغ برسد که بتوانیم به فیلمسازان برای ساخت آثارشان کمکهای مالی کنیم ولی هنوز این امر میسر نشده است. ما در حال رایزنی هستیم و چند مرکز قرار است ظرف امروز فردا به نوعی اسپانسر ما شوند.
مجیدی توضیح داد: قرار بود دوستان موسسه این رویداد را امسال برگزار نکنند، چون شرایط کرونایی بود و نتوانستیم به اهدافمان برسیم اما خواستیم این جوانهای که زده شده را ادامه بدهیم و تمرکز و توجه ما روی فیلمسازان مستعد است. یکی از اهداف ما این بود که آن چند برگزیده سال گذشته را حمایت کنیم، ولی نه آنها دیگر اثری فرستادند نه دبیرخانه ما فعال شد. ولی امسال این برنامه را داریم که برای برگزیدگان امکانی را فراهم کنیم که اسپانسری جور شود تا فیلمهای بعدیشان را بسازند. اعتقاد من این است که باید هدفی مشخص را دنبال کنیم. صرفاً برگزاری جشنواره فضیلتی نیست فضیلت این رویدادها این است که مسیری را باز کنند و فیلمسازان رشد و نمو داشته باشند. ما هم این هدف را حتما پیگیری میکنیم که بتوانیم در کنار برگزاری رویداد فیلمسازان مستعد را حمایت کنیم تا در همین مسیر فعال باشند.
در ادامه رهبر هم اظهار کرد: موسسه راه ایمان برگزارکننده این سوگواره است و در حال رایزنی هستیم تا اسپانسرهای بیشتری را بگیریم. تمام هزینههای سوگواره را همین حامیها خواهند داد و راه ایمان فقط برگزارکننده سوگواره خواهد بود.