خبرگزاری کار ایران

بازخوانی یک اثر قدیمی و خاطره‌انگیز+فیلم

بازخوانی یک اثر قدیمی و خاطره‌انگیز+فیلم
کد خبر : ۱۱۱۵۶۵۷

«علمدار نیامد» طنین آشنایی است که به طور مداوم در نوحه خوانی‌های تاسوعا و عاشورای حسینی در سینه‌زنی‌ها و دسته‌ها هر سال به گوش می‌رسد و حالا در محرم ۱۴۰۰ به پیشواز «علمدار» می‌رویم.

به گزارش ایلنا، «علمدار» نام آهنگ مناسبتی علیرضا ساوه شمشکی است که همزمان با آغاز محرم ۱۴۰۰ شمسی و ۱۴۴۳ قمری رونمایی می‌شود. 

«علمدار» نام آهنگ مناسبتی علیرضا ساوه شمشکی است که همزمان با آغاز محرم ۱۴۰۰ شمسی و ۱۴۴۳ قمری رونمایی می‌شود. 

نوای علمدار بر گرفته از یک نوحه قدیمی و مشهور است و سعی آهنگساز و خواننده بر این بوده که سبک و سیاق اصلی نوحه را در آهنگ به درستی حفظ کنند. 

بازخوانی یک اثر قدیمی و خاطره‌انگیز+فیلم

علیرضا ساوه شمشکی، خواننده آهنگ مناسبتی «علمدار» طی گفتگویی به تاریخچه نوحه علمدار در منطقه شمشک استان تهران اشاره کرد و گفت: سال‌ها در منطقه شمشک، همزمان با ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی، نوحه علمدار را در حسینیه شمشک اجرا می‌کردم و مورد استقبال عزاداران حسینی واقع می‌شد که همین موضوع زمینه‌ای برای ساخت و تلفیق این نوحه پرطرفدار با آهنگ شد. 

وی اضافه کرد: انگیزه اصلی در تسریع ساخت این آهنگ و ارائه آن برای محرم سال جاری، درگذشت یکی از هنرمندان و بزرگان تعزیه شمشک در آستانه محرم بود و سابقه طولانی زنده یاد حمیدرضا کیا شمشکی در اجرای مراسم تعزیه، دلیلی شد تا این آهنگ مناسبتی را برای محرم ۱۴۰۰ آماده کرده و به روح این هنرمند فقید و دوستداران اهل بیت تقدیم کنیم. 

 

 

شمشکی در خصوص معرفی آهنگ علمدار اینگونه توضیح داد که در آهنگ مناسبتی - مذهبی علمدار علاوه بر رعایت شعائر مذهبی، از سازهای به روز استفاده شده تا نسل جوان‌تر هم بتوانند با پیشینه مذهبی و تاریخچه تاسوعا و عاشورا و حضرت قمر بنی هاشم ارتباط برقرار کنند. 

وی با بیان اینکه عرصه موسیقی را به طور جدی دنبال می‌کند، اظهار امیدواری کرد: تمام سعی و تلاش من در آینده بر این خواهد بود که با ساخت آهنگ‌های مورد علاقه و شایسته برای مردم به عرصه موسیقی کشورم خدمتی هر چند کوچک ارائه نمایم. 

این خواننده ضمن تشکر از دست اندرکاران ساخت آهنگ مناسبتی «علمدار»، اظهار داشت: تنظیم، ملودی و آهنگسازی کار بر عهده محسن زیرک بوده و همچنین بخش طراحی، عکس و کلیپ را مجید و حسین کاظمی، نعمت اله کیا شمشکی و عرفان ساوه شمشکی عهده دار بوده اند. 

قابل ذکر است، علیرضا شمشکی از دوران نوجوانی که همزمان با جنگ تحمیلی بوده با اجرای تک خوانی سرود در مناسبت‌های دهه فجر و روز دانش آموز در مدرسه توسط مربیان پرورشی شناسایی و با اجرای برنامه برای بسیج منطقه شمشک، اجرای سرود برای شهدای منطقه و نیز نوحه خوانی در مراسم عزاداری محرم ادامه یافت. 

همچنین از مهم‌ترین کارهای این هنرمند می‌توان به آهنگ «زادگاه قهرمانان» اشاره کرد. 

شایان ذکر است، دانلود آهنگ مناسبتی «علمدار» از ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ از طریق سایت‌های معتبر موسیقی، قابل دسترس همگان است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز