سیروس همتی مطرح کرد:
شخصیت شهید شهریاری در «صبح آخرین روز» یک شخصیت آسمانی نیست
بازیگر نقش برادر شهید شهریاری در «صبح آخرین روز» نقطه قوت این سریال را نگاه واقعگرایانه به شخصیت شهید شهریاری و تبدیل نکردن او به یک شخصیت آسمانی دانست که موجب باورپذیری برای مخاطب شده است.
سیروس همتی بازیگر نقش برادر شهید شهریاری با نام «فرید» در سریال «صبح آخرین روز» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره حضور در این مجموعه اظهار کرد: من تا قبل از این پروژه در یک تله فیلم و یک سریال که حسین تبریزی در آن مسئولیت داشت، نقشآفرینی کردهام و با او آشنا بودم تا اینکه برای حضور در «صبح آخرین روز» دعوت شدم.
وی افزود: در ابتدا باید اطلاعات جامع و کاملی از خود شخصیت شهید شهریاری کسب میکردیم زیرا تربیت او شامل حال برادر و خواهر این شهید نیز میشود.
همتی با بیان اینکه از دوستان بازیگر برای اجرای هر چه بهتر نقش برادر شهید شهریاری کمک گرفته است، گفت: از افرادی همچون فرحان فرحناک خواستم درباره شخصیت «فرید» تحقیق کند و سپس با این اطلاعات ویژگیهای فیزیکی و روحی برادر شهید شهریاری را بیشتر شناختم.
وی ادامه داد: قراری که در وهله اول با کارگردان، نویسنده و تهیهکننده گذاشتم این بود که سیروس همتی میخواهد نقش او را ایفا کند؛ هم میتواند واقعی باشد و هم نباشد، یعنی ویژگیهایی که میتوانیم در تلویزیون به آنها بپردازیم از شخصیت واقعی بگیریم و البته مواردی هم سیروس همتی در مقام بازیگر به شخصیت او اضافه کند که ترکیبی از نگاه من و وجود واقعی شخصیت او باشد.
همتی تصریح کرد: آن گونه که میبینم و میشنوم به ویژه در قسمتهای نخست سریال، به شدت به فضا نزدیک بودم و این سبب بازخوردهای بسیار خوبی از سوی مخاطبان شده که جای خوشحالی دارد.
بازیگر سریال «صبح آخرین روز» با بیان اینکه این سریال علاوه بر جذب مخاطب خاص، مخاطب عام را نیز پای تلویزیون نشانده است، گفت: سریالهایی که درباره شخصیتهای معاصر ساخته میشوند گاه از سوی خود آن افراد یا خانوادهشان مورد اعتراض قرار میگیرند یا اینکه عقیده دارند روایت داستانی سریال باید دقیقا مطابق با اتفاقاتی باشد که در زندگی آنها رخ داده است، در حالی که اینگونه حساسیتها زیادی است و موجب میشود وجه هنری اثر آسیب ببیند، اما درباره سریال «صبح آخرین روز» شاهد حضور همسر شهید و فعالان حوزه انرژی هستهای در کنار پروژه بودیم که این انعطافپذیری سبب شد مجموعه حاضر مخاطب عام و خاص را جذب کند.
وی با اشاره به اینکه در این سریال زندگی به گرمی جریان دارد، تصریح کرد: «صبح آخرین روز» شخصیت شهید مجید شهریاری را خیلی آسمانی نکرده و این نکتهای مهم در باورپذیری بیشتر آن است؛ معتقدم اگر به ما بگویند درباره زندگی فلان شخصیت اثری بسازید یا تئاتری اجرا کنید، سریع به سراغ جنبههای روحانی و معنوی او میرویم و یادمان میرود آن فرد شوخی هم میکرد، موتور هم سوار میشد و کارهایی از این قبیل که مورد غفلت قرار میگیرند و در نهایت شخصیتی آسمانی خلق میشود که باورپذیر نیست.
همتی با بیان اینکه این سریال علاوه بر پرداختن به جنبههای علمی و هنری، به جنبههای زمینی شخصیت شهید شهریاری هم پرداخته است، گفت: کارگردان و خانواده شهید در تعامل با یکدیگر به این نتیجه رسیدند.
بازیگر سریال «صبح آخرین روز» افزود: برخورد راحت و روان با شخصیتهای علمی کشور برای قابل لمس شدن آنها یک نقطه قوت است. همچنین تعامل خانواده این عزیزان با تلویزیون امری حیاتی است که نتیجه خوبی همچون این سریال را رقم میزند.
وی تصریح کرد: از مدیران و مسئولان رسانه ملی درخواست میکنم اجازه دهند کارها شکل ملموستری پیدا کنند، چراکه این افراد نیز مثل دیگران بودهاند ولی با اتکا به برخی اصول، توانستهاند در جایگاه بالاتر قرار بگیرند.
همتی در پایان با اشاره به اینکه اولین مرحله تولید این پروژه، تصمیم و اهتمام معاونت امور استانها بود، عنوان کرد: خوب است که این تمرکززدایی اتفاق بیفتد، به عنوان مثال باید اثری درباره شهریار شاعر نامدار در آذربایجان شرقی، درباره جلال آلاحمد در قزوین و همینطور درباره دیگر شخصیتها در استانهای مختلف ساخته شود.