داور بخش عکاسی جشنواره تجسمی فجر:
نمایشگاه امسال متناسب با تمام سلایق و نگاههاست
مهدی وثوقنیا (داور بخش عکاسی جشنواره تجسمی فجر) میگوید: اینطور نبوده که چون الان کروناست پس به اثر کرونایی جایزه دهیم و تحت تاثیر موضوع قرار بگیریم بلکه برخورد و کنش عکاسانه را در نظر گرفتیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیری علیاشرف صندوقآبادی از روز شنبه هجدهم بهمنماه با افتتاح بخش طوبای زرین در حال برگزاری است. مهدی وثوق نیا (عضو هیئت داوران رشته عکاسی) درباره جزئیات داوری رشته عکاسی گفت: نمایشگاه این دوره، تلفیقی از آثار با موضوعهای گوناگون است.
وثوقنیا درباره کیفیت آثار این دوره از جشنواره گفت: آثار این دوره نسبت به دو دوره قبلی که من در کتاب دیدم و همچنین در مقایسه با آثاری که در دیگر جشنوارهها و نمایشگاهها میبینم بسیار خوب بود.
او افزود: شرکتکنندههای امسال از قشر تحصیل کرده تا عمومی عکاسی بودند و به دلیل اعمال دقت و حساسیت لازم، آثار در دو مرحله داوری شد.
وثوقنیا ادامه داد: قطعا پس از نمایش آثار، مخاطبان میتوانند درباره کیفیت آنها قضاوت کنند، اما باید بگویم که نمایشگاه امسال متناسب با تمام سلایق و نگاههاست. ما آثار اجتماعی، منظره، پرتره و عکاسی آبستره را توامان باهم در نمایشگاه داریم و به نظر من فجر امسال در بخش عکس به ویژه مجموعه عکسها بسیار موفق بود.
وی درباره معیارهای داوری سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر، بیان کرد: ما بیش از هرچیز به نگاه عکاسانه و عکس خوب توجه کردیم. یعنی اینطور نبود که چون الان کروناست پس به اثر کرونایی جایزه دهیم و تحت تاثیر موضوع قرار بگیریم بلکه برخورد و کنش عکاسانه را در نظر گرفتیم.
این عکاس درخصوص موضوع آثار منتخب نیز اینگونه توضیح داد: موضوعات اخیر مانند کرونا و همینطور مسائل اجتماعی مانند گیم نتها، مشکلات جوانان، ازدواج، رسانه و تهران گردی از محورهای اصلی آثار بود که همین تنوع موضوعی و یک شاخه نبودن کارها، جذابیت نمایشگاه را دو چندان میکند. دغدغهمندی عکاسهای این دوره که بیشتر آنها هم جوان بودند برای من بسیار ارزشمند است. اگر عکسی هم بالا نیامد به این دلیل است که آثار خوب زیاد داشتیم و این امکان وجود داشت که از بین آنها بهترینها گلچین شود.
وثوقنیا درباره تاثیر جشنواره فجر بر تداوم فعالیت هنرمندان اظهار کرد: اگر مسائل سیاسی و اجتماعی که سال گذشته در فجر اتفاق افتاد، از این پس متوجه آن نشود، این جشنواره میتواند برآیند بهتری داشته باشد و همچون بینالهای عکاسی، در معرفی این هنر و هنرمندان آن به جامعه موثر باشد. مشروط بر اینکه روند صحیح آن تایید و مکتوب شود.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا 30 بهمن ماه به کار خود ادامه می دهد و بازدید از نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکل هااز ساعت 10 تا 18 هر روز و همچنین مجازی در دسترس است.