روند ساخت پوئم سمفونی سرباز روایت شد/ «سربلندی» و «سر به زیری» سردار را احساس کردیم
آئین رونمایی از پوئم سمفونی سرباز و تشریح روند ساخت این اثر صبح امروز (سهشنبه، ۹ دی) ماه با حضور عوامل تولید و تعدادی از مسئولان در سالن کنفرانس سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آیین رونمایی از پوئم سمفونی سرباز و تشریح ویژه برنامههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به مناسبت سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور سیدعلیرضا فاطمیانپور (معاون فرهنگی)، علیرضا زندوکیلی (معاون هنری)، امیرحسین سمیعی (مدیر موسیقی) سازمان فرهنگی و هنری شهرداری، محمدمهدی نراقیان (رئیس مرکز موسیقی صداوسیما) و میلاد عرفانپور (مدیر موسیقی حوزه هنری) در سالن کنفرانس سازمان فرهنگی هنری شهرداری برگزار شد.
ساخت دو سردیس فاخر از سردار سلیمانی به پایان رسیده
علیرضا زندوکیلی (زندوکیلی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) در این نشست گفت: در انجام این کارها ساخت و دو سردیس فاخر به پایان رسید که استاد نجیبی سازنده آنهاست. یکی از آنها در اتوبان حاج قاسم سلیمانی و دیگری در فرهنگسرای حاج قاسم سلیمانی نصب خواهد شد. مسابقهای نیز تدراک دیده شده که طی آن متقاضیان آثاری را از نشان سردار سلیمانی طراحی میکنند و نشان سرباز را به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد که این اتفاق از سال آینده میافتد. در سالگرد میلاد سردار نیز این آثار به نمایش درمیآید.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری در ادامه گفت: ساخت پوئم سمفونی سرباز یکی دیگر از برنامههای ویژه ماست. برای این پروژه خیلی تلاش شده است. برنامه دیگری نیز داریم که جایزه هنری «سردار دل ها» نام دارد و مسابقه در حوزههای داستان، داستانک، نمایشنامه نویسی، خاطره نگاری و مقاله برگزار خواهد شد.
زندوکیلی سپس به معرفی اعضای این رویداد پرداخت و گفت: علی عطایی پیرکوه دبیر بخش نمایشنامه نویسی، فرزانه فخریان دبیر بخش داستان و علی داودی دبیر بخش شعر خواهد بود.
کارها با اتاق به فکر انجام شده است
در ادامه امیرحسین سمیعی (مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) گفت: مرحله پیش تولید این اثر از سه ماه پیش شروع شد و تصمیم بر این شد که آن را با ساختاری سمفونیک بسازیم. لذا اتاق فکری تشکیل شد و کارها را با همکاری مدیریت ممرکز موسیقی حوزه هنری و مدیر دفتر موسیقی سرود سازمان صدا پیش بردیم. آرش امینی و مهدی نراقیان نیز در این کار نقش بهسزایی داشتند و البته حمایتهای رییس و معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران قابل تقدیر است.
سردار سلیمانی از قبل زندهتر است
در ادامه میلاد عرفانپور (مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری) به صحبت با حاضران پرداخت و گفت: سردارسلیمانی با اینکه در این دنیا حضور ندارند اما زندهتر از قبل هستند. ایشان در زمان حیات با برگزاری چنین برنامههای مخالفت میکردند. یادم هست دوستی جشنواره شعری را با موضوعیت ایشان تدارک دیده بود و زمانی که سردار از این اتفاق مطلع شد تماس گرفت و از این کار گلایه کرد.
او گفت: سردار سلیمانی زندهترین قهرمانی است که تا به حال داشتهایم. قهرمانهای ما بسیارند و با تحلیل اهل ادب ساخته شدهاند اما سردار متواضع و آسمانی ما کسی بود که در اخلاق و حماسه در اوج بود و مردمداری و یتیمنوازی میکرد. زبان هنر در توصیف ایشان ناتوان است و ساخته شدن پوئم سمفونی سرباز در این زمینه اتفاق خوبی است. شاد باور نکنید اما این پروژه با کمترین بودجه ساخته شده و دوستان ما در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان صدا و سیما واقعاً پای کار بودند.
در ادامه صفایی (مدیر ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما) گفت: زمانی که کار به دست ما رسید، وضعیت طوری نبود که کار به صورت آنسامبل ضبط شود اما از آنجایی که کار به نام سردار سلیمانی بود همه دوستان و اعضای ارکستر نهایت تلاششان را کردند. آرمان مهربان نیز که آهنگسازی کار را به عهده داشت زحمات بسیاری کشید.
علیمحمد مودب (شاعر پوئم سمفونی سرباز) نیز در ادامه گفت: این پروژه در شرایط سخت کرونا ساخته شد و اگر همدلی بچهها نبود به سرانجام نمیرسید.
«سربلندی» و «سر به زیری» سردار را احساس کردم
آرمان مهربان (آهنگساز پروژه پوئم سمفونی سرباز) نیز طی صحبت با حضار گفت: سردار شهید قاسم سلیمانی قابل توصیف نیست و از آنجا که موسیقیدان هستم و زبانم موسیقی است تلاش کردم با موسیقی ایشان را توصیف کنم. در بیتی از شعر یکی از قطعات دو توصیف خوب وجود داشت، «سربلندی» و «سر به زیری». و من این دو توصیف را در قطعه پیکار با همه وجود احساس کردم.
او در ادامه گفت: من در موسیقی سابقهای بیست و پنج، سیساله دارم و و حال با صراحت میگویم این کار با عشق به نتیجه رسید. دوستان و همکاران و تیم اجرایی با عشق و وجود کار را به سرانجام رساندند ککه البته حضور و زحمات آرش امینی به عنوان رهبر ارکستر را نباید فراموش کرد.
آرش امینی (رهبر ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما) نیز گفت: آن روز که پارتیتورها به دستم رسید متوجه ارزش این اثر شدم و به دوستان گفتم این کار، کاری است کارستان. در تمام مدت تولید همدلی در میان اعضا موج میزد و باید بگویم، آنچه توسط من و همکارانم صورت گرفته حتی یک هزارم زحمات و تلاشهای سردار سلیمانی نیست.
رازمیک اوحانیان رهبر گروه کر این پروژه نیز بیان کرد: آرمان مهربان آشنایی چندانی نداشتم اما او آهنگساز خوش ذوقی را از خود به من نشان داد که توانست در قالب چنین پروژهای اثر خوب و مهمی را برای مردم معرفی کنند.
در پایان از پوستر و پوئم سمفونی سرباز رونمایی شد.
پوئم سمفونی «سرباز» در قالب پنج موومان با نامهای «سرباز»، «میهن»، «پیکار»، «پدر»، «الله اکبر» و «فتح» به آهنگسازی آرمان مهربان، اشعار علی محمد مودب، رهبری ارکستر آرش امینی، خوانندگی امیرحسین سمیعی، رهبری گروه کر رازمیک اوحانیان و اجرای ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.