شماره صد و پنجم اطلاعات حکمت و معرفت انتشار یافت
بخش اندیشه و نظر شماره صد و پنجم شامل سه نوشتار است شامل: بخش اول «پدیدار آینه» از انشاءالله، «درآمدی بر اصول تربیت از منظر ملا مهدی نراقی»، «اخلاق فرا نوع گرایانه» از پیتر سینگر و ترجمه حمزه موسوی.
شماره صد و پنجم ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت با محوریت بحثبر «نقد و آسیب شناسی فلسفه برای کودکان در ایران» در دیماه یک هزار و سیصد و نود و سه منتشر شد. دبیر دفتر صد و پنجم این نشریه، منیره پنجتنی در سر مقاله خود درباره «فبک»، سیستم نوین و جوان «فلسفه برای کودکان» و شکل گرفتن آن در ده سال اخیر در کشور مینویسد و از ضرورت نقد و بررسی این برنامه در طی حدود ده سال گذشته میگوید.
به گزارش ایلنا؛ از میان هفت مطلب طراحی و تنظیم شده برای بخش اصلی شماره صد و پنجم، دو مطلب اول به گفتگو اختصاص یافته است؛ در آغاز گفتگویی با سعید ناجی از منیره پنجتنی با عنوان «فلسفه برای کودکان در بوته نقد» در تورقی دیگر به گفتگوی دوم این بخش میرسیم که به بررسی عملکرد آموزش و پرورش و تاثیر پذیری فبک و یا عدم آن در سیستم آموزش کشور، این مطلب گفتگویی است با حسین شیخ رضایی از علی بابایی. سومین مطلب به چاپ رسیده در بخش دفتر ماه «نقدی بر آموزش تفکرمحور در نظام رسمی آموزش در ایران» را با تمرکز بر کاستی های کتابهای درسی «تفکر و پژوهش» و «تفکر و سبک زندگی» طرح و بررسی می کند، این مقاله به قلم روح الله کریمی نگاشته شده است. «از ظرایف محذوف» نام مقاله دیگری است از سیدمحسن اسلامی که در آن به بررسی دو کتاب ترجمه شده درباره فبک میپردازد. در ادامه دو مقاله درباره داستان برای کودکان در ارتباط با زمینه های فلسفی نگاشته شده است: نگاهی به چند داستان فکری از لیلا مجید حبیبی و نقد و بررسی ترجمه داستانهای ویژه فلسفه برای کودکان از فاطمه پازوکی، فاطمه وزیری. در انتهای بخش دفتر ماه نوشتاری از زینب دوست محمدیان منتشر شده است با عنوان «نقدی بر یک مقایسه».
تک نوشتار بخش ادب و هنر گفتگویی است با مصطفی ملکیان از مسعود فریامنش با عنوان «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد».
بخش اندیشه و نظر شماره صد و پنجم شامل سه نوشتار است شامل: بخش اول «پدیدار آینه» از انشاءالله، «درآمدی بر اصول تربیت از منظر ملا مهدی نراقی»، «اخلاق فرا نوع گرایانه» از پیتر سینگر و ترجمه حمزه موسوی.
در بخش کتاب نیز پیش از معرفی کتابهای خارجی از کیان رضوی بخش سوم شیخ عبدالغنی نابلسی از سید مسعود رضوی و گفتگوی منیره پنج تنی با محمدرضا نصیری در باب پاسداری از زبان و ادب فارسی منتشر شده است.
در انتها بخش گزارش رویدادهای فلسفی ماه در دنیا پایانبخش شماره صد و پنجم مجله اطلاعات حکمت و معرفت در دیماه نود و سه میباشد.