با مشارکت مردم صورت گرفت؛
کاهش و ساماندهی آسیب های اجتماعی محله سعدی
مدیرعامل دفتر تسهیلگری و توسعه محله سعدی گفت: مردم محله شهرک سعدی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی با مشارکت سازمان مردم نهاد نواندیشان سپهر پارسیک، آستین همت را بالا زدند.
به گزارش ایلنا آرزو حسین آبادی در جمع خبر نگاران بیان کرد: طرح دفاتر تسهیلگری و توسعه محلات از سوی وزارت کشور ابلاغ شد که این دفاتر زیر نظر دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح هفت دفتر در سال ۹۷ در شهر شیراز در محلات حاشیه نشین و کم برخوردار ایجاد شد، اظهار داشت: این دفاتر با پنج حوزه کارشناسی در زمینه های حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، مددکاری و شهرسازی فعالیت می کنند.
حسین آبادی با اشاره به اینکه از جمعیت ۶۰ هزار نفری محله سعدی تعداد ۲۲ هزار نفر تمام شماری آنها صورت گرفته است، گفت: از این تعداد گزارش پانصد صفحه ای با عنوان گزارش سنجش وضعیت در خصوص مشکلات این محله در خانواده ها جمع آوری شده است.
وی با بیان اینکه پس از شناسایی و جمع آوری گزارش سنجش وضعیت، این مؤسسه وارد فاز اجرایی در خصوص کاهش و مقابله با آسیب ها و مشکلات موجود شد، عنوان کرد: با شناسایی ۳۱ مورد آسیب در محله سعدی در اجرای این طرح با مشارکت معتمدین محله از آنها دعوت شد تا سایر آسیب های موجود ارائه و پیگیری شود که در این راستا ۱۵ آسیب مشترک شناسایی شد که از این تعداد ۵ آسیب به عنوان موضوع دفتر توسعه محلی پیگیری شد که به عنوان اولویت دار ترین نوع آسیب شناسایی شده اند.
حسین آبادی با بیان اینکه دفاتر تسهیل گری کمک مالی ارائه نمی دهند، ادامه داد: یکی از اصلی ترین اهداف این دفاتر تقویت ارتباط مردم بانهاد ها و دستگاه های اجرایی می باشد تا مشکلات خود را مطرح کنند و این در حالیست که طی یکماه گذشته قرار داد همکاری و مشارکت با سه نهاد بهزیستی، نیروی انتظامی و اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شد تا در خصوص مشکلاتی که در این محله وجود دارد همکاری لازم صورت گیرد تا براساس این قرارداد هریک از نهادها در راستای کاهش مشکلات در حوزه مختص به خود اقدام نمایند.
وی با بیان اینکه نقش این سازمان به عنوان یک تسهیل گر واسط بین مردم و دولت است تا به مردم کمک شود، گفت: اشتغال زنان بی سرپرست و بدسرپرست از مواردی بود که طی انعقاد قرارداد با اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی مشکلات مربوط به این حوزه در خصوص ارائه طرح هایی همچون ایجاد تعاونی و ارائه تسهیلات، صورت گرفت تا با آموزش های لازم جذب مخاطب از سوی مؤسسه صورت گیرد.
حسین آبادی تصریح کرد: در خصوص شناسایی ۵ آسیب اولویت دار محله، چهار موضوع اجتماع محور و یک موضوع نهاد محور است که نیاز است تا کارشناس مربوطه موضوعاتی همچون ترافیک منطقه را پیگیر کنند و در زمینه اجتماع محور موضوعاتی از قبیل اعتیاد، اشتغال زنان بدسرپرست و بی سرپرست و امنیت در این حیطه است و تا مردم خودشان نخواهند و مشارکت لازم را نداشته نباشند این موضوعات قابل حل نخواهد بود.