در جلسه راه اندازی کارگو مطرح شد:
بررسی راهکارهای ایجاد کارگو در فارس/ ذینفعان کارگو باید به اطمینان برسند
عضو هیات نمایندگان و رئیسکمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس گفت: از جمله ذینفعان ایجاد کارگو در فارس شرکتهای هوایی و تولیدکنندگان و صادرکنندگان هستند که هر دو گروه باید به اطمینان مورد نیاز زمان بندی مشخص و وجود هواپیما و وجود میزان بار مشخص برای صادرات، برسند تا این مهم محقق شود.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، خسرو فروغان در جلسه راه اندازی کارگو که با حضور سرمایه گذاران کشور قطر و نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در این اتاق برگزار شد، بیان کرد: فارس یک استان پهناور است که پتانسیل و ظرفیتهای بالای صادراتی در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، IT و صنایع الکترونیک و گردشگری دارد که نزدیکی به آب های خلیج فارس نیز از ویژگی های منحصربه فرد این استان است.
وی با اشاره به کیفیت محصولات کشاورزی استان و صادرات آن افزود: محصولات کشاورزی فارس به دلیل کیفیت در بازارهای هدف صادراتی جایگاه بسیار خوبی دارد این در حالی است که در محصولات گلخانه ای، گل زینتی و صنایع تبدیلی نیز وضعیت استان فارس مطلوب است.
فروغان با بیان اینکه تمایل به صادرات هوایی در فارس وجود دارد اظهارداشت: اگر سیستم حمل و نقل هوایی کارگو برای صادرات در استان فارس ایجاد شود ضمن ایجاد منافع مناسب برای سرمایهگذاران، می توان میزان صادرات این محصولات را نیز افزایش دهیم.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: تاکنون جلسات متعددی با حضور دستگاه های دولتی، شرکت های هوایی و فعالان بخش خصوصی برای راه اندازی کارگو در استان برگزار شده و در مقاطعی نیز خط هوایی برای صادرات استان ایجاد شده است اما موانعی برای ادامه دار بودن کارگو در فارس وجود دارد.
وی ادامه داد: از جمله ذی نفعان ایجاد کارگو در فارس شرکت های هوایی و تولیدکنندگان و صادرکنندگان هستند که هر دو گروه باید به اطمینان مورد نیاز زمان بندی مشخص و وجود هواپیما و وجود میزان بار مشخص برای صادرات، برسند تا این مهم محقق شود.
فروغان عنوان داشت: پس از برگزاری جلسات متعدد راهکار ایجاد کارگو دائمی در فارس این است که سرمایه گذار مناسبی در این خصوص سرمایه گذاری وارد شود تا هم تولید کننده و صادرکننده و هم شرکت های هواپیمایی اطمینان لازم را پیدا کنند که در این صورت می توان میزان صادرات استان را هم افزایش داد.
وی تصریح کرد: باید با هم افزایی مسیر صادرات را هموار کرد تا شرکت های ماتولیدات خود را بر اساس بازارهای خارجی و صادرات دنبال کنند و تنها فروش داخل اکتفا نکنند.
از امکانات استان برای ایجاد کارگو استفاده می کنیم
در این جلسه سرمایه گذار کشور قطر نیز گفت: صادرات نیاز به تخصص دارد زیرا موانع و مشکلات متعددی در انجام این مهم وجود دارد و با وجود اینکه ما موضوع صادرات را به صورت تخصصی دنبال می کنیم بعد از تحریم های کشور قطر تاکنون، تمرکز خود را بر روی رفع مشکلات ایجاد شده و فعالیت کشورهای قطر،عمان و ایران گذاشتم.
محمد احمد احمد محمد سلیمان بیان کرد: عمده تخصص ما بر حمل و نقل و صادرات به سراسر دنیاست و علاقه مندیم زیرساخت هایی برای انجام این کار فراهم کنیم و در این زمینه ما سفرها و بررسی هایی بر روی کشور ایران داشتیم.
وی افزود: یکی از اقدامات ما در کشور ایران این بود که شرکت های فعال در زمینه حمل و نقل هوایی را به هم پیوند داده و آموزش هایی را به آنها ارائه دهیم تا بتوان برای ایجاد تفاهم بیشتر، فرهنگ مشابهی را در زمینه خدمات حمل و نقل هوایی ایجاد کرد.
معاون اول اتاق بازرگانی قطر با بیان اینکه ما راه حل خوب و مناسب برای ایجاد کارگو استان فارس داریم اظهارداشت: برای ایجاد فضایی صادرات هوایی و ارائه خدمات حمل و نقل هوایی نیازبه مشارکت بخش دولتی و همراهی فعالان بخش خصوصی است زیرا بر این باوریم باید کاری انجام شود که برای هر دو طرف بهره وری داشته باشند.
احمد محمد سلیمان اضافه کرد: یکی از موارد مورد نظر ما انعقاد تفاهمنامه برای ارائه خدمات لازم جهت صادرات کالا و اقلام استان به سراسر دنیاست و با توجه به اینکه ما استانداردهای لازم اتاق های بازرگانی جهت صادرات را می دانیم تلاش می کنیم ارائه خدمات در استانداردهای بالا انجام شود.