کارشناس ارشد صنایع غذایی مطرح کرد:
تولید شیر ESL راه حلی برای افزایش مدت نگهداری شیر پاستوریزه
کارشناس ارشد صنایع غذایی با تاکید بر اینکه کـلسیم موجود در شیر در مقابل فرایند آلودگی مجدد آسیب پذیر است و از این رو مدت نگهداری شیر پاستوریزه معمولی محدود است، اظهار داشت : تولید شیر ESL راه حلی برای افزایش مدت نگهداری شیر پاستوریزه است.
به گزارش ایلنا، مهدی بهبود افزود: نکته حائز اهمیت اینکه شیر فراپاستوریزه یا ESL خوشمزهتر از شیرهای پاستوریزه عادی است زیرا کیفیت شـیر خـام ورودی، فرایند فراپاستوریزه، بسته بندی و حفظ زنجیره سرمایش تا رسیدن به مصرف کننده نهایی در تولید این محصول با دقت و نظارت کامل رعایت می شود .
بهبود ادامه داد: کیفیت شـیر خـام ورودی، آزمایش های سختگیرانه در شرکتهای معتبری نظیر رامک در تولید محصول فراپاستوریزه یا ESL موجب شده که ضمن توقف فعالیت میکروارگانیسمهای غیرضروری برای بدن، طعم و غلظت شیر را تا آخرین روز مصرف خوشمزهتر و تازهتر از شیرهای پاستوریزه موجود در بازار نگه دارد .از این رو مصرف این نوع شیر به دلیل کیفیت بالایشیر ورودی و استفاده از تکنولوژی فراپاستوریزه یا ESL، طعم واقعی شیر را برای مصرف کنندگان به همراه آورده است.
وی تصریح کرد: محصولات فراپاستوریزه یا ESL هم اکنون در بازار کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا، استرالیا و سایر کشورهای صنعتی طرفداران زیادی دارد، توجه به بهداشت و نگهداری بهینه شیر و ماندگاری بالا از جمله مزیت هایی است که موجب شده مصرفکنندگان در کشورهای صنعتی رویکردی ویژه به این نوع محصول داشته باشند .
این کارشناس ارشد صنایع غذایی تاکید کرد: شیر ESL جزو شیرهای پاستوریزه طبقه بندی شده است و باید در دمای یخچال نگهداری شود و بسته به کیفیت شیر خام، نوع فرایند و شـرایط بسـته بنـدی ونگهـداری، زمان ماندگاری آن از حدود 10 روز تا بیشتر از 45 روز افزایش یافته است.