نماینده مردم فسا در گفت و گو با ایلنا:
چشمانداز روشنی برای آینده کشور در مذاکره با آمریکا نمیبینم/ تاثیر 90 درصدی تحریم ها بر واردات داروهای بیماران خاص
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه تحریم ها بیش از 90 درصد بر روی واردات داروهای بیماران خاص و سرطانی تاثیر گذاشته، گفت: زمانی که ما در موضوعات مهمی مانند فروش نفت با مشکلات عدیده ای مواجهیم ، وزارت بهداشت در تلاش است بتواند اقدامات مناسبی را در این بخش انجام دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جواد جمالی نوبندگانی با بیان اینکه اگرچه بیش از 90 درصد داروهایی که مردم مصرف میکنند در داخل کشور ساخته می شود،گفت: اما نباید فراموش کرد که درصد قابل توجهی مواد اولیه داروهای داخلی باید از کشور های خارجی تامین شود.
وی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه تاکنون نتوانستیم بعضی از داروهای بیماران سرطانی و بیماران خاص را در داخل کشور بسازیم ادامه داد: این مهم تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی افراد و بیماران گذاشته است بهطوریکه نبود این داروها سلامتی افراد را به خطر می اندازد و در بعضی مواقع باعث مرگ بعضی افراد و بیماران می شود.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: بهرغم صحبت های غربیها مبنی بر مستثنی کردن موضوع دارو در تحریم ها اما در عمل این اتفاق رخ نداده است چرا که زمانی که نتوان پولی جهت خرید به حساب خارج از کشور واریز کرد این مهم بیانگر تحریم ثانویه است.
نماینده فسا در مجلس ادامه داد: شایعاتی که در فضای مجازی می چرخد مبنی بر بی فایده بودن داروهای ایرانی باعث شده بیشتر بیماران طرفدار داروهای خارجی باشند.
جمالی افزود : زیرا برخی از داروخانهها بعضی از داروهایی که شامل بیمه نمیشود و قیمت زیادی دارند را بسیار تبلیغ میکنند تا بتوانند این داروها را گران تر در اختیار مردم قرار دهند و پولش را همان روز دریافت کنند.
مصرف داروهای خارجی سیستم درمان را تحت فشار قرار می دهد
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اینکه ارتباط بعضی از شرکتهای دارویی با برخی پزشکان باعث شده پزشکان تنها داروهای خارجی را به بیماران تجویز کنند ادامه داد: با توجه به اینکه بعضی از داروها از کیفیت پایین تری برخوردارند اما این موضوع که تنها باید دارو خارجی مصرف کنیم موضوع سازمان یافته ای است که باعث شده سیستم بهداشت و درمان را تحت فشار قرار دهد.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی در ادامه با بیان اینکه طبق صحبتهای آقای ظریف در شرایط فعلی نیاز است تا شرایط مذاکره فراهم شود ادامه داد: تمام گروههای سیاسی در داخل کشور در این موضوع بر این مهم اتفاق نظر دارند.
جمالی افزود: با توجه به اینکه ترامپ هر روز با اعمال فشار و تحقیر کشور ایران قصد دارد ایران را پای میز مذاکره بنشاند اما نباید فراموش کرد که این موضوع در عمل بیهوده است، زیرا شرایط مذاکر ه هنوز فراهم نیست.
وی با بیان اینکه به هیچ وجه نمیتوان روی حرف ترامپ حساب باز کرد، گفت: شواهد نشان می دهد ترامپ در عمل ثباتی در برقراری رابطه با کشور های دیگر مانند کره ، چین و .... نداشته بهطوریکه هر روز شاهد یک نظر جدید در رابطه ما موضوعات مختلف از سوی ترامپ هستیم.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: در چنین شرایطی مذاکرهای هم اگر صورت بگیرد به نتیجه نمیرسد.
وی با بیان اینکه فعلا چشمانداز و افق مناسبی برای مذاکره در آینده کشور نمیبینم ،گفت: در حال حاضر شرایط کشور در حال مدیریت است که اگر بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم قطعا شاهد شرایط بهتری خواهیم بود.
نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه با بیان اینکه در شرایط فعلی تفاهم میان تمام جناح های سیاسی و وحدت ملی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود، بیان کرد: با توجه به اینکه مسئولان انگلستان عنوان کردهاند تمام تحریم ها را بر روی کشور ایران اعمال کرده اند و به نتیجهای نرسیده اند بنابراین اتحاد و انسجام از مهمترین اقدامی است که باید مد نظر تمام افراد کشور قرار گیرد.
گروه های سیاسی از خودشان بلوغ نشان دهند
جمالی نوبندگانی تصریح کرد: با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس آمریکایی ها از یک سال گذشته تاکنون تمام تلاششان رابه کار گرفتهاند تا در میان مردم انشقاق ایجاد کنند که در این شرایط نیاز است تا گروه های سیاسی از خودشان بلوغ خاصی نشان دهند و به رغم مشکلات موجود تمام تلاششان را برای اتحاد و انسجام ملی به کار گیرند.