خبرگزاری کار ایران

وصول بیش از 310 میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن فارس درسال جاری

وصول بیش از 310 میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن فارس درسال جاری
کد خبر : ۷۳۹۸۳۰

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: میزان حقوق دولتی وصول شده از معادن استان در سال‌جاری بیش از 310 میلیارد ریال است.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت،معدن و تجارت فارس فریبرز رضا زاده افزود : بر اساس ماده 14 قانون معادن کشور، دارنده پروانه بهره‌برداری باید درصدی از بهای ماده معدنی موضوع پروانه را به نرخ روز در معدن به صورت استخراج شده به‌عنوان حقوق دولتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت نماید بنابراین مطابق قانون معادن، بهره برداران تمامی معادن بزرگ یا کوچک با هر نوع ماده معدنی مشمول پرداخت حقوق دولتی هستند.

وی افزود: بر اساس آمار عملکرد ارائه شده از سوی وزارت صنعت،معدن و تجارت در شش ماهه اول سال 1397 استان فارس با سهم 3% در رتبه 8 کشوری در وصول حقوق دولتی معادن قرار دارد.

رضا زاده با اشاره به اینکه میزان وصول حقوق دولتی معادن به شرایط فعالیت معادن وابسته است، بیان داشت: در وضعیت رکود اقتصاد به ویژه در صنعت ساختمان، دریافت حقوق دولتی به لحاظ کاهش نقدینگی بهره برداران با مشکل مواجه می‌شود، همچنانکه طی سال های گذشته کاهش قیمت مواد معدنی و رکود در بخش عمرانی کشور تقاضای مواد معدنی را تا حدی کاهش داده است .

رضا زاده اضافه کرد: همه معادن استان مشمول پرداخت حقوق دولتی می شوند لذا بهره بردارانی که حقوق دولتی خود را به موقع پرداخت نمی کنند مشمول جریمه دیرکرد یا ابطال پروانه بهره برداری می شوند که این جریمه به صورت سالانه محاسبه و ابلاغ می شود.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در ایران معادن همانند جنگل، دریا و مرتع جزء انفال محسوب می شوند و در هیچ شرایطی مالکیت آنان به بهره بردار واگذار نمی‌گردد و بر اساس قانون معادن، بهره‌بردار شخص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی، تعاونی و خصوصی است که دارای پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

رضا زاده تشریح کرد : ضوابط تعیین زمان و میزان درصد یادشده با توجه به عوامل مؤثری همچون محل و موقعیت معدن، شرایط و موقعیت منطقه، میزان و نوع کانه آرایی، وضعیت ذخیره معدنی، روش استخراج، تعهدات و سود ترجیحی بهره بردار در آیین نامه اجرائی این قانون مشخص می‌شود.

وی اضافه کرد: در تبصره 6 این ماده هم آمده است: دولت مکلف است پانزده درصد (15درصد) از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه نماید، به‌طوری‌که تمام اعتبار یادشده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت‌بخشی که معدن در آن واقع‌شده، اختصاص یابد.

 رضا زاده اظهار داشت : در طی سالهای گذشته توجه به فعالیت های معدنی در استان فارس افزایش یافته به گونه ای که در نقاط مختلف استان بویژه از سوی بخش خصوصی فعالیت های اکتشافی برای شناسایی مواد معدنی (فلزی و غیرفلزی) مورد توجه بوده است واز این ذخایر عظیم برداشت مواد معدنی در حال انجام می باشد.

وی ادامه داد : ذخایر عظیم مواد معدنی غیرفلزی، خاک های نسوز و صنعتی، سنگ مرمریت و مواد معدنی فلزی که درطی چند سال اخیر مورد اکتشاف و استخراج قرار گرفته‌اند نشان می دهد که این استان از جایگاه مناسبی برای انجام فعالیت های معدنی دارای مزیت نسبی برای سرمایه گذاری برخوردار است.

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز از صدور 31 فقره پروانه بهره بهره داری معدن در استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: تعداد 31 فقره پروانه بهره برداری معدنی با ظرفیت استخراج اسمی یک میلیون و 70 هزارتن با ذخیره قطعی یک میلیون و463 هزار تن صادر شده است.

وی با بیان اینکه برای بهره برداری از این معادن بیش از 302 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است اظهار داشت: با بهره برداری از این معادن برای 245 نفر فرصت زمینه اشتغال ایجاد شده است.

وی گفت: در استان فارس ۲3 نوع ماده معدنی مانند سنگ آهک، مارن، سنگ گچ، مرمریت، سنگ چینی، خاک نسوز، خاک صنعتی، نمک آبی و سنگی، سیلیس، کوارتزیت، منگنز، سرب، روی، کرومیت، باریت، سنگ آهن، مس در حال بهره برداری است .

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس یادآوری کرد: این استان در زمینه استخراج انواع خاک نسوز و صنعتی، میزان ذخایر گچ، دولومیت، لاتریت نیکلدار و … در کشور رتبه نخست را دارد.

رضا زاده درهمین راستا در پایان گفت : با کمک و بهره گیری از توان بخش خصوصی و نیز حمایت دولت و صاحب نظران حوزه فعالیت های اقتصادی در راستای گسترش سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه گذار، افزایش صادرات، جذب توریست و ایجاد اشتغال مولد رشد چشمگیری در همه ابعاد استان فراهم می شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز