خبرگزاری کار ایران

حجت الاسلام و المسلمین محمد سروش محلاتی:

شیوع دروغ، تهمت و نفاق نشان از سقوط اخلاق در جامعه است

شیوع دروغ، تهمت و نفاق نشان از سقوط اخلاق در جامعه است
کد خبر : ۳۸۷۰۱۷

حجت‌ الاسلام‌ و المسلمین محمد سروش محلاتی گفت: شیوع دروغ، تهمت و نفاق نشان از سقوط اخلاق در جامعه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز ، این استاد حوزه و دانشگاه که شامگاه یکشنبه 13 تیرماه در ضیافت افطار حزب ندای ایرانیان و مردم سالاری در شیراز سخن می گفت، با طرح این سئوال که چرا اخلاق قربانی می شود؟ افزود: در هر جامعه‌ای که سیاست خارجی مقدم بر سیاست داخلی باشد، اخلاق قربانی می‌شود.

محلاتی این اتفاق را یک قاعده دانست و گفت: شهید مطهری می‌گوید «در دوران خلفای دوم و سوم سیاست خارجی و کشورگشایی بر سیاست داخلی مقدم شد، در حالی که امام‌ علی این سیاست را دنبال نکرد و هرگز مسئولیتی برای سیاست خارجی تعیین نکرد ».

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اگر جامعه به معنی واقعی کلمه اسلامی باشد، خود این امر بهترین تبلیغ برای از بین رفتن دروغ، تهمت و نفاق خواهد بود .

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمد سروش محلاتی در رتبه نخست اهمیت، نبودن اخلاق را عامل سقوط جامعه دانست و افزود:اگر در جامعه‌ای مناسک دینی اهمیت بیشتری نسبت به اخلاق پیدا کند، زنگ‌خطر سقوط آن جامعه و رواج خرافات به صدا درآمده است.

این پژوهشگر مسائل دینی با ذکر حدیثی از امام صادق(ع) افزود: امام معتقد است که معیار اسلامی بودن یک جامعه را نباید اقامه نماز قرار داد، بلکه باید معیار واقعی اسلامی بودن یک جامعه را راستگویی و امانتداری جامعه قرار داد.

حجت‌الاسلام محمد سروش محلاتی با انتقاد از بی توجهی به برخی مسائل اخلاقی در جامعه گفت:متاسفانه در جامعه ما به همان اندازه که مناسک دینی اهمیت پیدا کرده قبح دروغگویی نیز ریخته است.

وی قدرت را دشمن شماره یک اخلاق دانست و گفت: هر چه این دشمن قوی‌تر شود، اخلاق ضعیف‌تر می‌شود.

محلاتی با بیان اینکه جمع قدرت و اخلاق بسیار سخت است گفت: همواره نوعی از قدرت است که در برابر اخلاق قرار می گیرد .

این استاد حوزه و دانشگاه در عین حال  قدرت را  برای جامعه یک ضرورت دانست و گفت: قدرتی برای جامعه لازم است که مبتنی بر مسائل اخلاقی باشد؛ یعنی به اصول اخلاقی مقید باشد.

حجت‌الاسلام محمد سروش محلاتی پاسخگو بودن و از بین بردن زمینه های چاپلوسی را از ویژگی‌های قدرت اخلاقی دانست و افزود: قدرتی اخلاقی است که پاسخگو باشد و ادعای خدایی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه در جامعه ای که نتوان حاکم را به تقوا دعوت کرد، قدرت با فساد گره می‌خورد، افزود: برای مهیا کردن قدرت اخلاقی باید زمینه های چاپلوسی را از بین برد .

این پژوهشگر مسائل دینی با اشاره به اینکه امام علی (ع) به کسی اجازه نمی داد از او تعریف و تمجید کند، گفت:با چاپلوسی صاحبان قدرت جایی برای اخلاق  باقی نمی‌ماند و آن حاکمان نیز به پایین سقوط می کنند.

حجت‌الاسلام محمد سروش محلاتی افزود: امام علی به مالک اشتر گفت: اطرافیانت را از انسان‌های پاک و راستگو انتخاب کن و اجازه نده هرگز از تو تعریف کنند .

وی دربخش پایانی صحبت هایش با تاکیدبراینکه  جامعه اخلاقی زمینه های اخلاقی می خواهدافزود: شهید مطهری می گوید: کسی که چشمش جز تعظیم نبیند گوشش جز تملق نشنود و دستش جز برای بوسیدن دراز نشود، محال است از نظر روانی سالم بماند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز