استاندار فارس:
آزادی بدون گسترش و قدرت سازمانهای مردمنهاد محقق نمیشود
استاندار فارس با بیان اینکه آزادی بر عدالت مقدم است و عدالت بر آزادی محیط است، افزود: بدون آزادی هیچگاه عدالت محقق نمیشود.
به گزارش ایلنا، سیدمحمدافشانی که شامگاه امروز در نشست دبیران نهادهای اجتماعی غیردولتی استان سخن میگفت، تحقق آزادی بدون گسترش و قدرت سازمانهای مردمنهاد را غیر ممکن دانست و افزود: انسان باید بتواند برای تحقق حق و عدالت فریاد بزند، سخن بگوید و استدلال کند.
آزادی بدون نهادهای اجتماعی سراب است
استاندار فارس با بیان اینکه آزادی بدون نهادهای اجتماعی سراب است و اظهار کرد: حداقل در 10 جلسه مهم درباره ضرورت تقویت نهادهای اجتماعی غیر دولتی تاکید کردهام و این مسئله ایمان من است که آینده روشن و آزادی و سربلندی پیش روی کشور ما بدون نهادهای اجتماعی غیردولتی مانند این است که بجای آب، سراب ببینیم.
استاندار فارس با بیان اینکه انسانی میتواند برای نان دیگران فعالیت کند که بتواند گرسنگی خود را تحمل کند، افزود: افرادی که میخواهند فعالیت اجتماعی کنند باید صرفا با احساس مسئولیت اجتماعی وارد این حوزه شوند.
افشانی با بیان اینکه نهادهای اجتماعی غیر دولتی باید از نقد خود شروع کنند، اظهار داشت: این نهادها باید کارنامه خود را ارزیابی کنند و بدانند که میتوانند خیلی بهتر باشند.
پیمانشکنی بدترین نوع خیانت است
استاندار فارس با تاکید بر اینکه پیمانشکنی بدترین نوع خیانت است و باعث کاهش اعتماد اجتماعی میشود، افزود: اگر فعالان تشکلهای اجتماعی غیردولتی میخواهند نهادهای اجتماعی قدرتمندی باشند که نیاز قطعی جامعه است باید نگاهشان را اصلاح کرده و انتظار دریافت کمک از دولت نداشته باشید.
اداره کل ورزش فارس از ادارات موفق استان
افشانی با بیان اینکه مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس از مدیران موفق استان محسوب میشود، گفت: روزهای گذشته، مسابقات دوی ماراتن جهانی بدون تبلیغات و سر و صدای زیاد برگزار شد که به همین دلیل شیراز تا مدتها در شبکههای خبری مطرح بود، همچنین مسابقات زیبایی اسب عرب برگزار شد و از همه مهمتر مسابقات جهانی کشتیفرنگی بود که قهرمانان ما پهلوانانه و با رعایت اخلاق به قهرمانی رسیدند.
وی تصریح کرد: برخی مدیران کار نمیکنند و حرف میزنند و برخی کار میکنند و حرف نمیزنند که هر دو اشتباه است و باید کار کنیم و دقیق و درست سخن بگوئیم.
افشانی با بیان اینکه کشورهای دنیا با سرمایههای واقعی خود زندگی میکنند و سرمایه هر کشور به سه بخش سرمایه فیزیکی، سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی تقسیم میشود، افزود: سرمایهاجتماعی به معنای اعتماد به یکدیگر، صداقت، راستی و استوار بودن بر عهد و پیمان است که این وظیفه نهادهای اجتماعی غیردولتی است.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار به معنای پاسخگویی به نیاز امروز بدون فدا کردن حقوق نسلهای آینده است، ادامه داد: حفظ محیط زیست به عنوان نیاز همیشگی توسعه پایدار، صرفاً با مداخله و حساسیت نهادهای اجتماعی غیردولتی امکان پذیر است.
وی اظهار داشت: در اروپا که بخش زیادی از آن پوشیده جنگل است، اتوبانهای زیادی احداث شده و از میان جنگل راههای فراوانی را احداث کردهاند اما جنگل را هم حفظ کردهاند.
استاندار فارس گفت: نهادهای اجتماعی غیردولتی بدانند در هر موضوعی که انگشت میگذارند باید نیازهای امروز را جواب بدهیم و منافع نسلهای آینده را هم حفظ کنیم.
افشانی با تاکید بر اینکه وجود نهادهای اجتماعی غیردولتی به تعداد خیلی زیاد مطلوب نیست و باید نهادهای اجتماعی قدرتمند داشته باشیم، گفت: خیرین مدرسهساز یک نهاد اجتماعی قدرتمند محسوب میشود که در همه استانها دارای مجمع و در تهران دارای جامعه است و به وسیله آن سالانه میلیاردها تومان توسط مردم در امر مدرسهسازی هزینه میشود.
استاندار فارس با بیان اینکه وقتی احزاب قدرتمند باشند، دیگر نگران مسائل قومی نخواهیم بود، گفت: ما به حزب قدرتمند احتیاج داریم که دانشجوی سرشار از احساس و بیتجربه، هزینه فعالیت سیاسی را ندهد و احزاب این هزینه را بپردازند و پاسخگوی نمایندگانی که در حوزههای مختلف معرفی میکنند، باشند.
وی افزود: اگر نهادهای اجتماعی غیردولتی به گونهای رفتار کردند که یک مدیر وادار شود به نقد آنان پاسخ عملی دهد و رفتارش را اصلاح کند، موفق بودهاند.
قول مساعد استاندار برای خانه جوان با تمرکز بر طرح محلهمحوری
استاندار فارس در ادامه با بیان اینکه محلهمحوری را با تکیه بر مردم مبنا قرار دادیم و محله سنگسیاه شیراز در اینباره محور قرار گرفته، اظهار داشت: اگر تشکلهای مردمی بتوانند محله سنگسیاه را سالمسازی کنند کار بسیار بزرگی کردهاند و در آینده تمام محلات از آن الگوبرداری خواهند کرد.
وی با اعلام حمایت از طرح محلهمحوری اداره کل ورزش و جوانان استانفارس در محله سنگسیاه نسبت به حمایت از اختصاص یک باب منزل به عنوان خانهجوان قول مساعد داد و گفت: وحدت ملی باید مورد توجه قرار گیرد و باید اندیشه و قلم را جایگزین اسلحه و درگیری کنیم.
سمنها صدای مردم هستند
ابتدای این نشست مدیرکل ورزش و جوانان استانفارس با تشکر از استاندار و معاونان وی در همکاری شایسته با مجموعه اداره کل ورزش و جوانان استان در میزبانی رخدادهای بزرگ ملی و بین المللی، سازمانهای مردم نهاد را نظام پنهان ارتقای سلامت جامعه دانست و گفت: این سازمانهای داوطلب، به دلیل مستقلبودن از دولت و همچنین غیرانتفاعی بودن، در خدمت مردم هستند و به همین دلیل، صدای مردم نامیده میشوند.
حیدر علی کامیاب سمنها، را نماد و واسط مشارکت مردم دانست و گفت: مشارکت مردم نیز یکی از بازوهای اصلی ارتقای سلامت، کاهش فقر و بیعدالتی در سلامت جوامع است.
وی مشارکت مردم را ضامن آزادی فردی، عدالت اجتماعی و جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت در جامعه دانست و گفت: در تعریف توسعه به عنوان فرایندی که منجر به گسترش انتخاب مردم و افزایش فرآیندهای مشارکت دموکراتیک و توانایی مردم برای تاثیرگذاری بر تصمیماتی که به زندگی آنها مربوط میشود، نقش سازمانهای مردمنهاد نقشی مهم و قابلتوجه است.
سمنها رکن سوم توسعه پایدار
معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان نیز در این نشست با بیان اینکه سمنها رکن سوم توسعه پایدار در جامعه محسوب میشوند، افزود: در اندیشه سیاسی اسلام فلسفه وجودی و چرایی تشکیل حکومت اسلامی، برپایی ارزشهای دینی و ایجاد شرایط مساعد برای احقاق حقوق همه اقشار جامعه به ویژه اقشار ضعیف و مستضعف است.
علی رضایی سازمانهای مردم نهاد را سازمانهایی تشکیل شده بر پایه ارزش بنیادین «ایثار» و خدمترسانی به سایر انسانها بر اساس اصل عدم انتفاع دانست و افزود: سمنها میتوانند کنار نظام سیاسی، محققکننده این اهداف باشد
وی با ابراز تاسف از نگاه بسته دولت قبل به نهادهای اجتماعی و سازمانهای مردمنهاد گفت: امروز سازمانهای غیر دولتی در سراسر جهان گسترش چشمگیری یافتهاند تا مشارکت افراد جامعه را در فرآیند توسعه تقویت کنند.
شایان ذکر است، در این جلسه نمایندگان تشکلهای اجتماعی غیردولتی در حوزههای مختلف به بیان دیدگاهها و انتظارات خود پرداختند.