مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس مطرح کرد:
ایجاد محیط عاری از حادثه مهم ترین دغدغه مدیریت سازمان است
![ایجاد محیط عاری از حادثه مهم ترین دغدغه مدیریت سازمان است](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/f0Sw85D7E8Sv/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pleL9KsO2eS37otfNPZWXfo,/photo_2025-02-13_14-06-41.jpg)
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس از برگزاری اولین نشست تخصصی هماندیشی مدیران HSE بخش توزیع صنعت برق کشور به میزبانی این شرکت طی روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه خبر داد.
به گزارش ایلنا، حمیدرضا کریمی فرد با بیاناینکه توجه به HSE باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود، تصریح کرد: توجه به موضوع بهداشت، ایمنی و محیطزیست امری ضروری است و این نشست فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات و ارائه بهترین شیوهها در راستای ارتقاء استانداردهای ایمنی، بهداشت و محیط زیست و تأکید بر اهمیت آگاهی کارکنان ایجاد میکند.
کریمی فرد، یکی از مهم ترین دغدغه ها در مدیریت منابع یک سازمان را زمینه سازی برای ایجاد محیط کاری امن و عاری از هرگونه حادثه عنوان کرد و بیان داشت: این مهم با اجرا و نهادینه سازی فرهنگ رعایت اصول ایمنی در کلیه سطوح سازمانی محقق خواهد شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر چه بروز حوادث و پیش آمدهای ناگوار در بسیاری موارد با پیش بینی و انجام اقدامات کنترلی درست، قابل پیشگیری است، اما گاه شاهد وقوع اتفاقاتی در اطراف خود هستیم که اگر از قبل نیروهای اجرایی مجرب وآموزش دیده تربیت نکرده باشیم، فائق آمدن بر آنها و کاهش و کنترل شدت پیامدهای آن مشکل و تا حدی محال به نظر می رسد.
وی ابراز امیدواری کرد با به اشتراک گذاری درس آموخته ها و تجارب موفق در این نشست تخصصی، بستر مناسبی برای همگرایی و هم افزایی مسئولان و مدیران ارشد در راستای نهادینه سازی فرهنگ HSE در صنعت پرمخاطره برق فراهم شود.
در ادامه این نشست معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان فارس نیز طی سخنانی رعایت اصول و ضوابط ایمنی را یک وظیفه همگانی دانست و گفت: ایمنی در محیط کار یک اصل اساسی است و رعایت استانداردهای ایمنی نقش مهمی در جلوگیری از حوادث داشته و میتواند از کارکنان در برابر خطرات محیط کار محافظت نماید.
حمیدرضا جلایر، توسعه و ارتقاء فرهنگ HSE را یکی از لازمه های اصلی صنعت برق عنوان کرد و افزود: مبحث ایمنی نیاز به آموزش دارد و آموزش های مستمر و کاربردی در زمینه ایمنی کارکنان، به نوعی سرمایه گذاری در سلامت نیروی انسانی و پیشگیری از حوادث احتمالی است.
در بخش دیگری از این مراسم مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز نیز گفت: هر فرایند باید یک پیوست ایمنی داشته باشد که درصورت رعایت با کمترین حادثه روبرو خواهیم شد. اکبر فرج نیا بر رعایت نکات ایمنی در انجام پروژهها تاکید کرد و اظهار داشت: همکاران شرکت امانتی در دست ما بوده و مراقبت از جان این عزیزان در اولویت است.
در ادامه مدیرکل مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت توانیر طی سخنانی به اهمیت مبحث HSE، توجه به مفهوم ایمنی و تشریح ساختارهای سازمانی دولتی و خصوصی در مباحث ایمنی، بهداشت و محیط زیست پرداخت.
علیرضا خیامی همچنین بر ضرورت ترویج فرهنگ ایمنی از نهاد خانواده تاکید کرد و بیان داشت: ترویج و نهادینه سازی فرهنگ ایمنی در جامعه باید از اولین و سادهترین بنیان جامعه یعنی خانواده آغاز شود و از کودکی آموزشهای لازم به فرد داده شود.
مدیر اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های توزیع برق نیز در ادامه این مراسم نیروی انسانی متخصص و متعهد را ارزشمندترین سرمایه و عامل اصلی خدمترسانی پایدار و مطلوب در صنعت برق دانست. علی حیدری تفرشی افزود: در راستای تامین برق مطمئن و پایدار برای کلیه مشترکان و فائق آمدن بر چالشهایی که صنعت برق همواره با آن مواجه است، ضرورت دارد تا نیروهای اجرایی این صنعت همواره از آمادگی کامل برخوردار بوده و سطح آموزش و اثر بخشی آنها پیوسته مورد بازبینی و پایش قرار گیرد.
در ادامه این مراسم، منصور عزیزی رئیس گروه ایمنی دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو نیز طی سخنانی به اهمیت توجه به مبحث ایمنی در صنعت برق در راستای جلوگیری از وقوع حوادث، کاهش خطرات و ارتقای سطح سلامت و ایمنی و تاثیرات مثبت آن بر جامعه و محیط کار پرداخت و سپس دکتر مهدی جهانگیری، عضو هیات علمی گروه مهندسی، بهداشت حرفه ای و ایمنی کار علوم پزشکی دانشگاه شیراز در رابطه با روان شناسی ایمنی مطالبی را ارائه کرد.
گفتنی است ؛ در این نشست هم اندیشی که با حضور بیش از ۵۰ نفر از مدیران عرصه های مختلف کشور در حوزه HSE صنعت برق برگزار شد، موضوعاتی نظیر: بررسی ساختار سازمانی و ارائه ساختار مناسب و متناسب با نیازهای موجود، بررسی چالشهای جایگاه فعلی دفاتر HSE و ارائه مناسبترین شرایط با در نظر گرفتن مزایا و معایب محتمل، ارائه مناسبترین مدل ارزیابی عملکرد HSE در سطوح مختلف سازمانی با هدف بهبود عملکرد و کاهش حوادث، ارائه چالشهای روز HSE بخش توزیع به همراه راهکارهای پیشنهادی استفاده از تکنولوژی و فناوریهای جدید با هدف بهبود و کاهش حوادث در بخش توزیع فعلیHSE توزیع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.