تفاهمنامه همکاری کتابخانههای عمومی و زندانهای فارس امضا شد؛
کتابخوانی در زندانهای فارس با جدیت دنبال میشود
آیین امضای برنامه عملیاتی تفاهمنامه همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی فارس و اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی فارس برگزار شد.
به گزارش ایلنا، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس، در این مراسم، به ارائه برنامههای اداره کل کتابخانههای فارس در حوزه کتاب و کتابخوانی و گسترش همکاریها با زندانها پرداخت.
محمدحسین فیروزی با اشاره بهکارهای انجام شده در این زمینه اظهار داشت: امروز، پس از دو ماه کار کارشناسی میان دو دستگاه و در ادامه تفاهم نامه ملی بین نهاد کتابخانههای عمومی کشور و سازمان زندانهای کشور، نسخه استانی این تفاهمنامه در استان فارس عملیاتی شد.
وی گفت: نتیجه این همکاری، تدوین برنامههای عملیاتی شامل بیش از ٣٠ بند در زمینههای زیرساختی، تامین منابع، رویدادهای فرهنگی و آموزشی بوده است. این برنامهها برای مددجویان، کارکنان زندانها، کارشناسان و حتی سربازان وظیفه تدوین شده است.
فیروزی در ادامه با اشاره به رویکرد جدید و عملیاتی که در سطح کشور، به ویژه در استان فارس آغاز شده است، نسبت به شرایط مطلوب ایجاده شده برای ترویج کتاب و کتابخوانی و رفع نیازهای تربیتی در زندانهای استان فارس، ابراز امیدواری کرد.
وی همچنین به نگاه مثبت و حمایتی اسحاق ابراهیمی، مدیرکل زندانهای استان فارس، اشاره کرد و افزود: با نگاه مثبت ایشان و مصوباتی که در این جلسه به تصویب رسید، ازجمله اهتمام دستگاههای مختلف برای مشارکت در برنامهریزی جدید این عملیات فرهنگی، امیدواریم این همکاری به گسترش کتاب و کتابخوانی در زندانها منجر شود و ما بتوانیم بخشی از نیازهای مددجویان عزیز را تامین کنیم تا پس از پایان محکومیت خود، با بهرهگیری از آموزشها و برنامههای ارائهشده در حوزه سبک زندگی، روانشناسی، کسبوکار و دیگر موضوعات، به زندگی سالم و مفیدتری در کنار خانواده و جامعه بازگردند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات در تعامل بین کتابخانهها و زندانها به وجود میآید به دلیل مشخص نبودن ماموریتهای دو دستگاه است، گفت در قالب این تفاهمنامه، مسیر همکاری تسهیل میشود. در این تفاهمنامه سعی شده تا به اهداف کتابخانههای عمومی در خدماترسانی به آحاد مردم و اهداف زندانها در حوزه اقدامات آموزشی برای مددجویان توجه شود.
فیروزی در ادامه به مشارکت بیش از ۱۰ هزار نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره و تصریح کرد: این نشان میدهد که ظرفیت کتابخوانی در مجموعه زندانها مهیاست. با اجرا کردن مفاد تفاهمنامه همکاری بیشتر محقق میشود و در جشنوارههای بعدی میتوان تعداد مشارکت بیشتر زندانیها را به همراه داشت.
وی افزود: احکام جایگزین برای خرید کتاب، اجرای طرح سفیر کتاب، استفاده از ظرفیت خیرین، راهاندازی پویشهای مردمی برای اهدای کتاب ازجمله برنامههایی است که با اجرای آنها میتوان به تامین منابع کتابخانههای عمومی زندان کمک کرد.
وی گفت: همچنین برگزاری دورههای فرهنگی و کارگاههای آموزشی برای مددجویان و کارمندان زندان ضروری است که میتواند با همکاری کتابخانههای عمومی صورت گیرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس تصریح کرد: برنامهریزی میکنیم که تفاهمنامه همکاری در استان هرچه زودتر اجرایی شود.
کتابخانههای عمومی در خدماترسانی فرهنگی به مددجویان مشارکت دارد
مدیرکل زندانهای استان فارس نیز در این نشست ضمن قدردانی از مجموعه کتابخانههای عمومی برای همکاری در اهداف زندانها گفت: کتابخانههای عمومی در خدماترسانی فرهنگی به مددجویان مشارکت دارد؛ این مجموعه همواره در کنار ما بودند تا بتوانیم در انجام رسالتهای خودگام مثبت برداریم.
اسحاق ابراهیمی توجه به کرامت انسانی و سعی در اصلاح و تربیت را از مهمترین رویکردهای سازمان زندانهای کشور دانست و گفت: هدف ما اصلاح و تربیت زندان و بازگشت سعادتمندانه آنها بهجامعه است؛ این رسالت سنگینی است که برای تحقق آن برنامههای متنوع آموزشی، ورزشی، مهارتآموزی و اشتغال بهصورت مستمر تدوین و اجرا میشود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع کتابخوانی در زندانهای فارس با جدیت دنبال میشود، گفت: در حال حاضر ۱۹کتابخانه مشارکتی در زندانها فعال است و میتوانیم با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس کیفیترین خدمات را به مددجویان ارائه دهیم.
ابراهیمی گفت: باتوجهبه شرایط ویژه زندانها، انجام برنامههای فرهنگی دردر این مجموعه باید بهصورت ویژه موردتوجه قرار گیرد.
وی غنی شدن کتابخانههای زندانها را از اولویت برشمرد و گفت: طرح نقطه رهایی با همکاری کتابخانههای عمومی فارس در دو مرحله اجرا شده است.
مدیرکل زندانهای استان فارس با اشاره به اینکه ضروریست مسئولان کتابخانهها در شهرستانها مستمر از فضای زندانها و کتابخانههای مشارکتی زندانها بازدید داشته باشند، گفت: میتوان با همفکری و هماندیشی دو مجموعه در شهرستانها از جامعه هدف نظرسنجی صورت گیرد و کتابهای مناسب با ذائقه مددجویان زندان تهیه شود. کتابخانههای عمومی همچنین میتوانند در زمینه تهیه کتابها و میزان تاثیرگذاری آنها بر فرایند اصلاح افراد به ما کمک کند.
گفتنی است در پایان این نشست علاوه بر اهدای ٩ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی زندانهای فارس در قالب برنامه «نقطه رهایی ٢» برنامه عملیاتی تفاهمنامه همکاری دو اداره کل امضا و مبادله شد.