یک پزشک شیرازی و محقق دانشگاه کالیفرنیا هشدار داد؛
استفاده از "ماری جوانا" ساختار مغز را برای همیشه تغییر میدهد
یک پزشک ایرانی و محقق پسادکترا در دانشگاه کالیفرنیا( سانفرانسیسکو) نسبت به استفاده ماری جوانا در بین نوجوانان و جوانان هشدار جدی داد و گفت: این ماده مخدر ساختار مغز را تغییر می دهد و باید بیش از پیش از استفاده آن بین نسل امروز جلوگیری کرد.
به گزارش ایلنا، سید حسن صدریان که سرپرستی جمعی از گروه محققان دانشگاه کالیفرنیا که جزو اولین گروه هایی هستند که درباره تاثیر ماری جوانا بر روی ساختار مغز در حال انجام تحقیق هستند بر عهده دارد و هفته پیش نیز در کنفرانس AARD2024 نتایج تحقیقش را ارائه داد، اظهار داشت: پژوهشی که انجام دادیم، روی ساختار مغز به ویژه در دوره نوجوانی است، دوره ای که همچنان رشد مغزی ادامه دارد و در حال تغییر و تکامل است.
این فارغ التحصیل پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه، دوران جوانی دورهای است که افراد ممکن است، روی معرض مخاطراتی از جمله مصرف ماری جوانا داشته باشند و بر فعالیت مغزی آنان تاثیرگذار باشد افزود: با توجه به اینکه در کشور ما و بسیاری از کشور های خارجی، مصرف "ماری جوانا" غیرقانونی است، اما مصرف آن به ویژه در سنین نوجوانی و جوانی رایج است و افراد به طور معمول درگیر این تبلیغ می شوند که "ماری جوانا" اعتیاد آور نیست، ضرر ندارد، برای تمرکز خوب است و این جملات دروغین و فریب کارانه و سایر روش ها سبب می شود تا برخی افراد را به سمت مصرف جوانا ترغیب کند.
صدریان به معرفی پژوهش خود با عنوان "تاثیر ماری جوانا و انواع مواد شیمایی در این ماده مخدر بر روی تکامل مغزی"، به ویژه در سنین حساس جوانی و نوجوانی پرداخت و تصریح کرد: در این تحقیق که سرپرستی گروه محقق آن را در دانشگاه کالیفرنیا بر عهده دارم، و جزو نخستین گروه هایی هستیم که در دنیا چنین مطالعاتی را انجام می دهیم خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده زیاد مصرف ماریجوانا و انجام مطالعات بسیار کم در این بخش، مطالعات خود را روی بیماران، نمونه های آزمایشگاهی حیوانی و افرادی که مصرف "ماری جوانا" را انجام می دهند قرار داده ایم.
این محقق و دانشمند شیرازی تصریح کرد: این مطالعات بیشتر روی تاثیر ماری جوانا به عنوان یک گیاه اعتیاد آور و تاثیراتش روی مغز که بسیار ناشناخته است انجام شده است. افرادی که "ماری جوانا" را مصرف می کنند، فکر می کنند، یک تا نهایت چهار ساعت این ماده را مصرف کرده و حال خوشی را تجربه می کنند که ممکن است لذت بخش باشد.اما این تاثیر در مطالعات ما نشان داده شد که تاثیر خیلی طولانی مدت است و ساختار مغز را برای همیشه تغییر می دهد.
صدریان با بیان اینکه پیش از این نیز مطالعات نشان داده بود استفاده"ماری جوانا" می تواند افرادی که استعداد ابتلای به بیماری (اسکیزوفرنی) را دارند، شانس ابتلا به این بیماری در آنان بسیار افزایش یابد، افزود: در مطالعات ما نشان داد که مصرف ماری جوانا و ترکیبات آن می تواند روی تمرکز، حافظه و اضطراب و استرس تاثیرات منفی داشته باشد. این تاثیرات بلند مدت هستند، به طوری که وقتی افراد برای مدت طولانی مصرف نمی کنند و کاملا این ماده از بدن آنان پاک می شود ، همچنان ما می توانیم اثرات پایدار و طولانی مدت آن را به صورت خیلی محسوس ببینم.
این پژوهشگر حوزه علوم اعصاب و مغز تصریح کرد: مطالعات بیشتری که انجام دادیم، روی ساختار سلول های مغزی بود، که نشان می دهد مصرف "ماریجوانا" ارتباط بین نمونه های مغز به ویژه در نواحی که با کنترل احساسات،حافظه، تمرکز، اضطراب و واکنش های اجتماعی برای همیشه تغییر می کند و این تغییرات پایدار هستند. بنابراین مصرف ماریجوانا نه تنها مزیت بلند مدتی ندارد، بلکه مضرات آن خیلی چشم گیر است.