خبرگزاری کار ایران

استاندار فارس دیدار با اتاق اصناف مطرح کرد؛

تحت هیچ شرایطی واحد صنفی نباید تعطیل شود

تحت هیچ شرایطی واحد صنفی نباید تعطیل شود
کد خبر : ۱۵۶۲۳۹۲

استاندار فارس با اشاره به تخلفات احتمالی برخی صنوف، گفت: در اینکه باید با تخلفات احتمالی اگر عامدانه هستند برخورد شود شکی نیست اما به سبب تخلف واحد صنفی نباید تعطیل شود.

به گزارش ایلنا، حسینعلی امیری در دیدار هیئت مدیره اتاق اصناف استان فارس افزود: وقتی یک واحد صنفی ایجاد می‌شود یک زنجیره را شکل می‌دهد و تعطیلی آن منجر می‌شود حجم زیادی از افراد و اشخاص و حتی سایر مشاغل تحت تاثیر قرار گیرند لذا تعطیل کردن یک واحد صنفی یعنی مجازات همه کسانی که در آنجا کار می‌کنند و تعطیلی زنجیره ای از مشاغل.

امیری با اشاره بر اینکه اتاق اصناف یک نهاد عمومی غیردولتی است که کار حاکمیتی انجام می‌دهد،گفت: صدور پروانه کسب، بازرسی و معرفی تخلفات احتمالی به تعزیرات حاکی از کار حاکمیتی اتاق اصناف است.

 وی با بیان اینکه از قبل از انقلاب تاکنون، همیشه بازاریان در کنار مردم بوده‌اند، اظهار داشت: همواره در کنار بازارها یک مسجد یا حوزه علمیه وجود داشته که ائمه آن‌ها، که شخصیت‌های بزرگی بوده‌اند، علاوه بر اقامه نماز جماعت، حل و فصل موضوعات مربوط به اصناف و تسویه حساب‌های شرعی را انجام می‌داده‌اند؛ بازاریان بعد از انقلاب و استقرار حکومت اسلامی هم در کنار مردم و انقلاب بوده‌اند و همچنین نقش اساسی و پررنگی در دفاع مقدس ایفا کردند. 

 استاندار فارس با بیان اینکه اگرچه زندگی امروزه تغییراتی داشته اما تعهد و اعتقادات بازاریان همچنان به قوت خود باقی است، گفت: اعتقادات و مناسبات انسانی در بازار امری مهم است. در گذشته مراعات حال مردم از جانب کاسبان خیلی مورد توجه بوده است. احساس تعهد اسلامی و انسانی بازاریان همیشه وجود داشته که باید این روحیه اخلاقی و انسانی تقویت شود و همچنین روحیه تعاون بازاریان امتداد پیدا کند.

 وی با اشاره بر اینکه اتاق‌های بازرگانی تعاون و اصناف با هم دیده می‌شوند، بازرسی‌های موازی در دستگاه‌های مختلف را مورد توجه قرار داد و از آن به عنوان اقدامی اشتباه و نامناسب یاد کرد و گفت: بازرسی‌های موازی در دستگاه‌های مختلف بی‌جهت ظرفیت نیروی انسانی را هدر می‌دهد، هزینه هنگفتی به بیت المال تحمیل می کند.

استاندار فارس بر ضرورت ساماندهی بازرسی‌ها تاکید کرد و گفت: بازرسی‌ها باید فراگیر و غیرتکراری باشد؛ اگر رسالت و تکلیف قانونی دستگاهی بازرسی میدانی است باید به صورت همکاری با سایر دستگاه‌ها، با تقسیم کار، در این زمینه اقدام کنند.

 وی در بخش دیگر سخنان خود به تخلفات احتمالی برخی صنوف اشاره کرد و گفت: در اینکه باید با تخلفات احتمالی اگر عامدانه هستند برخورد شود شکی نیست اما به سبب تخلف واحد صنفی نباید تعطیل شود چرا که وقتی یک واحد صنفی ایجاد می‌شود یک زنجیره را شکل می‌دهد و تعطیلی آن منجر می‌شود حجم زیادی از افراد و اشخاص و حتی سایر مشاغل تحت تاثیر قرار گیرند لذا تعطیل کردن یک واحد صنفی یعنی مجازات همه کسانی که در آنجا کار می‌کنند.

 استاندار فارس با تاکید بر آنکه همیشه تکلیف همراه اختیارات است، افزود: مراجع بازرسی وقتی می‌خواهند یک واحد صنفی را ارزیابی کنند، نظر اتاق اصناف را بگیرند؛ متولی واحدهای صنفی طبق واگذاری حاکمیتی اتاق اصناف است پس وقتی واحد صنفی ارزیابی می‌شود نظر اتاق هم مهم است پس باید به اندازه ای که اختیار می دهیم تکلیف بخواهیم.

 امیری اظهار داشت: بخش‌های نظارتی نباید نگاه مچگیرانه داشته باشند: بلکه باید برای اصلاح امور و جنبه‌های آموزشی و توجیه اقدام کنند. وقتی نگاه مچگیرانه شد موضوع از حالت اعمال حاکمیت خارج می‌شود و شکل شخصی به خود می‌گیرد در صورتی که اجازه نداریم در زمینه‌های حاکمیتی نظر شخصی اعمال کنیم.

 وی در بخش دیگر سخنان خود افزایش بی رویه میزان اجاره بهای واحدهای صنفی و تجاری را حاکی از عدم نظارت موثر نهادهای مسئول دانست و گفت: قانون مسئول تعیین اجاره بهای واحدهای تجاری و صنفی را به صراحتاً مشخص کرده که می‌بایست این دستگاه طبق شرایط و کار کارشناسی میزان اجاره بها را مشخص کند تا شاهد تورم بی‌مورد در این حوزه نباشیم. واقعیت این است که امروزه در بحث ارائه خدمات قیمت تمام شده بسیار مهم است؛ هزینه همراه با سود مشروع برای کاسب لازم است.

 وی در بخش دیگر سخنان خود بر ضرورت کنترل قیمت نان و لبنیات به عنوان دو خوراک اصلی مردم به ویژه اقشار کم برخوردار تاکید کرد و گفت: فعالان تولید و توزیع و پخت و پز باید در این حوزه سود داشته باشند اما نباید نگاه تاجرانه باشد و می‌بایست مناسبات انسانی بیشتر از سود در اولویت قرار گیرد.

 امیری ناترازی‌های انرژی را یک واقعیت جامعه دانست و از دستور خود به معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری برای تکلیف بانک‌ها به پرداخت تسهیلات برای اختصاص ژنراتور در نانوایی‌ها خبر داد و گفت: خاموشی‌ها باید با اعلام قبلی و طبق جدول برنامه‌ریزی انجام شود تا واحدهای خانگی و کشاورزی و صنفی و همه از زمان آن مطلع باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز