توسط شرکت مبنا فرانه انجام گرفت؛
رونمایی از مرحله دوم بن خرید نان ویژه بیماران سلیاک در شیراز
سلیاک در ٨٠ درصد بیماران مبتلا شناسایی نمیشود
آیین رونمایی از بن خرید نان ویژه بیماران سلیاک با حضور مدیران استانی در هتل پارک سعدی شیراز برگزار شد.
به گزارش ایلنا، شرکت مبنا فرانه به عنوان بنیان گذار مراسم، میزبان مسوولانی چون مدیر اداره غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه، معاون اداره کل غله استان فارس و سایر مدیران بود تا در دومین همایش خود از بن ویژه بیماران سلیاک در مرحله دوم رونمایی کند.
بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که حدودی تا دو درصد جمعیت ایران را شامل می شود و کسانی که به این حساسیت مبتلا هستند، غلاتی چون گندم، جو و چاودار را نمی توانند استفاده کنند.
در این راستا شرکت مبنا فرانه به عنوان تنها شرکت تجاری ایران که ویژه بیماران خاص به ثبت رسیده و یک گرایش خیریه ای نیز دارد، تامین نان این بیماران را عهده دار شده است.
دولت به دلیل اینکه بتواند بخشی از هزینه های قوت قالب این بیماران را تهیه کند در قالب تخصیص بن یک برنامه ریزی کرده است و در استان فارس این بن برای اولین بار رونمایی می شود که طبق گفته مسوولان ذی ربط هر 4ماه یک بن دویست هزار تومانی برای هر بیمار در نظر گرفته شده است که در این مراسم بن 4ماهه دوم سال 1401 رونمایی شد.
مبلغ بن دویست هزار تومان است و فقط به بیماران سلیاک تحت پوشش برای خرید نان مخصوص تعلق می گیرد. در این راستا شرکت موگه شیرینی، شرکت دردانه بی رقیب و شرکت ننه دریا هم در تامین آرد و شیرینی و لبنیات با شرکت مبنا فرانه همکاری دارند که همگی دارای سیب سلامت و پروانه بهره برداری هستند.
شرکت مبنا فرانه در حالی برای بیماران سلیاک نان سنگک داغ تهیه می کند که آنها در تمام عمر خود نان داغ نخورده اند.
بسیاری از مردم جهان در یکی از وعدههای غذایی خود نان مصرف میکنند و حتی مصرف غلات و شیرینیها نیز جایگاه ویژهای در زندگی آنها دارد که این بهمعنای پیروی از نوعی رژیم غذایی بر مبنای گلوتن است. اما مصرف این پروتئین برای بعضی افراد، تجربهای دردآور را در پیدارد. تجربهای که مبتلایان به بیماری سلیاک، نمیخواهند آن را تکرار کنند.
سلیاک، یکی از انواع بیماریهای خودایمنی محسوب میشود و در آن به واسطه اختلال مزمن در روده تحتانی، فرد نسبت به گلوتن یا همان پروتیئن موجود در غلات، حساسیت پیدا کرده و پس از مصرف هر یک از غلاتی نظیر جو، گندم یا چاودار، دچار واکنشهای دردآوری میشوند.
سلیاک در ٨٠ درصد بیماران مبتلا شناسایی نمیشود
در این مراسم مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از راهاندازی کمیته تخصصی سلیاک در منطقه ۵ کشور خبر داد و گفت: با راهاندازی این کمیته به دنبال افزایش سطح پیگیری موارد مورد نیاز بیماران سلیاک هستیم.
سید محمد مظلومی ادامه داد: علیرغم شیوع یک درصدی این بیماری در جمعیتهای مختلف، ناشناخته بودن بیماری سلیاک به ویژه در سطح مسئولان و تصمیم گیرندگان و نبود آگاهی لازم نسبت به این بیماری، زمینه عدم حمایت از مبتلایان به این بیماری را فراهم کرده است.
او همچنین با بیان اینکه بیماری سلیاک به عنوان یک بیماری ژنتیکی خود ایمن، در ٨٠ درصد بیماران مبتلا شناسایی نمیشود، عنوان کرد: خستگی، افسردگی، کم خونی، علائم گوارشی و به تاخیر افتادن رشد، از جمله علائم این بیماری است.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه این بیماری در صورت شدت یافتن آزاردهنده خواهد بود، گفت: استفاده از رژیم غذایی فاقد پروتئینهای گندم، جو و چاودار دارای گلوتن موجب ایجاد بهبودی در روند این بیماری میشود.
مظلومی تاکید کرد: در صورتی که بیماران مبتلا به این بیماری از تغذیه مناسب این بیماری استفاده نکنند، واکنشهای دستگاه گوارش در آنها بسیار شدید و احتمال ابتلا به بیماری خطرناک سرطان روده برای آنها وجود دارد.
او با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور با حمایت استاندار فارس بحث تولید نان سنگک ویژه این بیماران در استان آغاز شده است، افزود: به دنبال توسعه محصولات مورد نیاز رژیم تغذیهای این بیماران هستیم.
سلیاک تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته است
سیاوش باباجعفری، رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ نفر از بیماران مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شدهاند، گفت: پیشبینی تعداد مبتلایان به این بیماری در استان ۵۰ هزار نفر است.
او با تاکید بر اینکه بسیاری از مبتلایان به این بیماری به دلیل سکونت در شهرها و روستاهای کوچک شناسایی نشده و سالها با این بیماری درگیر هستند، عنوان کرد: کلینیک سلیاک که قبلا از طریق دانشکده تغذیه در درمانگاه امام رضا راهاندازی شده و هفتهای یکبار به بیماران مبتلا خدمات ارائه میکرد، امروز به صورت روزانه، ارائه خدمات کرده و بخش بزرگسالان این کلینیک نیز در درمانگاه شهید مطهری راهاندازی شده است.
بابا جعفری با بیان اینکه انجمن بیماران سلیاک در فارس راهاندازی میشود، گفت: براساس پیگیریهای انجام شده، این بیماری تحت پوشش بیمهای قرار گرفته و زمینه ایجاد دسترسی بیشتر مبتلایان به غذاها و تنوع غذایی لازم در حال پیگیری است.
راهکارهای تولید آرد و نان ویژه بیماران نادر دنبال شده است
زارع معاون مدیرکل غله فارس نیز با بیان اینکه پروژه تولید نان مورد نیاز بیماران سلیاک به دلیل ناشناخته بودن این بیماری بسیار مشکل بوده است، گفت: در قوانین و مقررات کشوری، ردیف اعتباری خاص و امتیاز حمایتی برای این بیماران نادر وجود ندارد، لذا برای اجرایی شدن این طرح جلسات متعددی با دستگاههای متولی برگزار شد و برای نخستین بار در کشور به شکل کاملا ابتکاری، راهکارهای تولید آرد و نان ویژه این بیماران نادر دنبال شد.
لازم به ذکر است در حال حاضر در استان فارس 1517 بیمار مبتلا به سلیاک وجود دارند که 498 نفر در مرحله اول که تشکیل پرونده داده اند، به آنها بن تعلق می گیرد.
سید مجدالدین نیرومند حسینی خیر و بنیان گذار شرکت مبنا فرانه می باشد و این مجموعه در مجتمع خیریه شهدای کربلا در شهر جدید صدرا در عید فطر 1401 افتتاح گردید.
همچنین توسط خیریه شهدای کربلا محموله آرد بدون گلوتن به مبلغ ۳۰۹ میلیون ریال از شرکت دردانه خریداری شد که جهت استفاده بیماران سلیاک استان محروم سیستان و بلوچستان فرستاده می شود.
در پایان این مراسم ۲۹ میلیون و ششصد هزارتومان توسط مهمانان بحساب صدقات مبنافرانه جهت نیازمندان وجه واریز شد.