خبرگزاری کار ایران

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز خبرداد؛

۲۸ مردادماه جاری، پایان بخشودگی جرایم عوارض نوسازی

۲۸ مردادماه جاری، پایان بخشودگی جرایم عوارض نوسازی
کد خبر : ۱۳۷۹۹۸۰

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز با نگاهی جامع به صفر تا صد مقوله عوارض نوسازی گفت: پایان بخشودگی جرایم عوارض نوسازی سنوات گذشته، ۲۸ مردادماه جاری است.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، امید گشتاسبی به تشریح خدمات و منابع درآمدی شهرداری‌ پرداخت و اظهار کرد: شهرداری‌ نهادی متشکل از درآمد و هزینه است و تا زمانی که منابع تأمین اعتبار و درآمدی محقق نشود، به طبع هزینه‌ هم اتفاق نخواهد افتاد.

وی افزود: شهرداری‌ به‌عنوان نهاد عمومی ارگانی است که مستقیماً با مردم در ارتباط بوده و ۳۵۵ مورد خدمت به  شهروندان ارائه می‌دهد.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز منابع درآمدی شهرداری‌ را در ۳ حوزه‌ اصلی عوارض و بهای خدمات، فروش املاک و مستغلات و وام و فروش اوراق مشارکت تعریف و بیان کرد: بخش پرداخت عوارض ساختمانی، نوسازی، شغلی و خودرو در حوزه‌ این اداره کل ارتباطی مستقیم با شهروندان دارد.

گشتاسبی با بیان اینکه عوارض ساختمانی در ۲ بخش عرصه و اعیان تعریف می‌شود، گفت: عرصه به‌استثنای تغییر کاربری‌هایی که قیمت روز زمین آن ممکن است کمتر باشد، با قیمت روز زمین محاسبه می‌شود.

این مقام حوزه درآمد مدیریت شهری شهرداری شیراز ادامه داد: طبق قانونی که برای شهرداری‌ها تعیین‌شده این است که اعیان بیش از نرخ تورم سالانه شهرداری نمی‌تواند افزایش عوارض داشته باشد، یعنی مثلاً ۳۰ یا ۴۰ درصدی که بانک مرکزی یا اداره آمار اعلام می‌کنند شهرداری‌ها هم به همین میزان حداکثر می‌توانند افزایش داشته باشند، درصورتی‌که تملک ملک خیلی بیشتر از این درصد است.

به گفته وی؛ مطابق ماده ۲ در قانون نوسازی و عمران شهری، همه اراضی و ساختمان‌ها و مستحدثات شهری شامل عوارض سالانه نوسازی هستند که هم‌اکنون ۱.۵ درصد ارزش معاملاتی هر ملک به‌عنوان عوارض سالانه برای آن تعیین‌شده است.

گشتاسبی اضافه کرد: این ارزش معاملات، قیمت روز معاملاتی نیست بلکه قیمت موضوع ماده‌ ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم است که توسط سازمان امور مالیاتی یا وزارت امور اقتصاد و دارایی اعلام می‌شود و شهرداری‌ها سالانه مطابق قانون برای هر ملکی که در محدوده‌ شهر هست یک قبض عوارض نوسازی سالانه صادر می‌کنند.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز با اشاره به اجرای طرح پلکانی پرداخت نقدی عوارض، افزود: با تصمیم شورای اسلامی شهر، از ابتدا تا انتهای سال، تخفیفاتی را به‌صورت پلکانی در ۱۲ دوره یا ماهانه جهت برخی از عوارض اعمال کرده‌ایم و امسال از اردیبهشت‌ماه این تخفیف‌ها با ۳۰ درصد شروع شد که هم‌اکنون در سومین دوره آن هستیم و شهروندان می‌توانند تا پایان ۷ مردادماه از تخفیف ۲۴ درصدی این دوره استفاده کنند.

وی عنوان کرد: این تخفیف‌های عوارض مشمول پرداخت‌کنندگان نقدی عوارض ساختمانی است و چنانچه شهروندی عوارض شغلی خود را به‌صورت نقدی پرداخت کند شامل تخفیف پلکانی نیز می‌شوند.

گشتاسبی گفت: شهروندان درصورت پرداخت عوارض نوسازی سال ۱۴۰۲ مشمول ۱۰ درصد تخفیف می‌شوند که می‌توانند از ۲۴ درصد تخفیف عوارض برای هزینه‌ پسماند و آتش‌نشانی که روی قبوض عوارض نوسازی سال ۱۴۰۲ درج‌شده، استفاده کنند.

وی تأکید کرد: نکته مهم در قبوض عوارض نوسازی ۱۴۰۱ توزیع‌ شده در سطح شهر این است که امکان دارد مبلغ درج‌ شده در این قبوض صفر باشد و این نشانه این است که مالک تا پایان سال ۱۴۰۱ تسویه‌حساب کرده است و به‌زودی قبوض سال ۱۴۰۲ توزیع می‌شود.

این مقام درآمدی شهرداری شیراز بیان کرد: مالکینی که در مجتمع‌ها و آپارتمان‌ها سکونت دارند حتماً کد نوسازی ملک خود را کنترل کنند و از صحت‌ این کد مطمئن شوند، همچنین جهت چک کردن کد نوسازی ملک خود می‌توانند به مناطق شهرداری و دفاتر ماده ۳۳ در سطح شهر مراجعه کنند و اطلاعات ملک خود را دریافت کنند.

گشتاسبی در تشریح راه‌های پرداخت عوارض عنوان کرد: برای پرداخت عوارض نوسازی مالکین می‌توانند با مراجعه به مناطق یازده‌گانه شهرداری شیراز و یا از طریق درگاه الکترونیکی به نشانی eshahr.shiraz.ir  و همچنین از طریق سامانه سرو شیراز که توسط سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز طراحی‌شده است، اقدام به پرداخت عوارض نوسازی ملک خود کنند.

وی افزود: پرداخت عوارض سالانه خودرو از طریق سامانه سرو شیراز و از طریق ۲۰۰ دفاتر خدماتی برون‌سپاری شده در سطح شهر شیراز امکان‌پذیر است و جهت پرداخت عوارض سالانه شغلی، با توجه به قراردادی که شهرداری با اتاق اصناف دارد از طریق نمایندگان اتاق اصناف و مناطق یازده‌گانه شهرداری شیراز امکان پرداخت وجود دارد.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز بابیان اینکه برای محاسبه عوارض نوسازی املاک طبق قانون نوسازی یک دستورالعمل کلی صادرشده است، گفت: ماده ۶۴ قانون مالیات‌های مستقیم برای کل شهر ارزش معاملاتی تعیین کرده و یک قیمت می‌گذارد که هر قیمت‌گذاری بر اساس خیابان ۱۲ متری محاسبه می‌شود و هرچه از ۱۲ متر بیشتر یا کمتر شود به همان میزان ۲ درصد به مبلغ قیمت‌گذاری اضافه یا کم می‌شود و نسبت به مواد و مصالح استفاده‌شده در ملک هم ضرایب متنوعی وجود دارد.

گشتاسبی بیان کرد: شهرداری شیراز در حال تهیه کتابی جامع و کامل با عنوان محاسبه عوارض نوسازی است که به‌زودی با توزیع این کتاب شهروندان از نحوه محاسبه عوارض نوسازی ملک خود اطلاعات جامع و کاملی به دست می‌آورند.

 شهرداری شیراز به جهت ترغیب شهروندان هرساله یک جشنواره خوش‌حسابی برای شهروندانی که عوارض خود را به‌موقع پرداخت می‌کنند، برگزار می‌کند که مدیرکل تشخیص و وصول درآمد در این راستا عنوان کرد: در جشنواره‌ خوش‌حسابی که مربوط به سال ۱۴۰۰ بود و در ابتدای سال ۱۴۰۱ برگزار شد، ۳ میلیارد تومان هدیه به مؤدیان خوش‌حساب طبق قرعه‌کشی انجام‌شده تعلق گرفت و این هدایا شامل مبالغ ۵۰ میلیونی، ۲۰ میلیونی و امثالهم بوده است و تقریباً ۵۰ درصد این هدایا به پرداخت‌کنندگان عوارض نوسازی، ۳۰ ‌درصد پرداخت‌کنندگان خوش‌حساب عوارض خودرو و ۲۰ درصد به پرداخت‌کنندگان عوارض شغلی تعلق گرفت.

به گفته وی؛ در جشنواره خوش‌حسابی سال ۱۴۰۱ این هدایا به ارزش ۴.۵ میلیارد تومان در نظر گرفته‌شده که به‌زودی بعد از ایام محرم و صفر در یکی از اعیاد و جشن‌های مناسبتی قرعه‌کشی آن انجام می‌شود.

گشتاسبی با اشاره به جشنواره خوش‌حسابی سال ۱۴۰۲ اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۲ نیز با تهیه لایحه به شورای اسلامی شهر شیراز و دستور اکید شهردار شیراز، هدایایی به ارزش بالغ‌بر ۷ میلیارد تومان جایزه برای پرداخت‌کنندگان عوارض در نظر گرفته‌شده است که تنها نکته این جشنواره و قرعه‌کشی این است که شهروندان هرچه زودتر عوارض خود را پرداخت کنند، امتیاز و به طبع درصد برنده شدن خود را در قرعه‌کشی بالا خواهند برد.

مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری شیراز در پایان تصریح کرد: شهروندان مطمئن باشند هزینه‌ای را که بابت عوارض و بهای خدمات پرداخت می‌کنند قطعاً برای ارائه خدمات باکیفیت برای خود مردم هزینه می‌شود و با پرداخت به‌موقع عوارض نیز در توسعه، عمران و آبادانی شهر شیراز نیز سهیم می‌شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز