کتاب «از منامه تا تراکمه» تدوین شد
با هدف تبیین جایگاه سادات بحرینی در منطقه لامرد فارس و نقش آنان در ارتقای فرهنگ و مبانی اعتقادی ساکنان این دیار، کتاب «از منامه تا تراکمه» تدوین و آماده انتشار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از لامرد، سیدابوالحسن عمرانی نویسنده این کتاب با اشاره به ضرورت بررسی پیشینه تاریخی منطقه تراکمه و توابع آن در جنوب فارس، گفت: محور اصلی این اثر، بررسی علل و چگونگی مهاجرت سادات ساکن جزیره بحرین در جنوب خلیج فارس به منطقه تراکمه(لامرد کنونی) و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی آنان از زمان حضور در این منطقه تا عصر حاضر است و در آن ضمن تبیین ویژگیهای اقلیمی منطقه لامرد، به بررسی رویدادهای تاریخی مستند در این منطقه در هزاره دوم هجری پرداخته شده است.
این فیلمساز و مولف کتاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: معرفی اجمالی برخی از قبایل و طوایف مهاجر به جنوب فارس در سدههای پیشین، آثار و ابنیه تاریخی، ادبیات فولکلور و فرهنگ عامه، به همراه سیر تاریخی و تحولات اجتماعی این منطقه در ادوار مختلف از جمله رویدادهای انقلاب، برخی از محتویات اثر یادشده است.
عمرانی افزود: پژوهشهای میدانی و تهیه اسناد مربوطه از بیش از دو دهه پیش انجام گرفت و در سالهای اخیر و در کنار تهیه دیگر آثار پژوهشی، نسبت به جمع بندی محتویات این تحقیقات استقرایی، اقدام شده است.
این پژوهشگر رسانه افزود: متأسفانه به دلیل سیاستزدگی فرهنگ، بسیاری از داشتههای فرهنگی تاریخی این منطقه تا کنون مغفول و مسکوت مانده و نسل معاصر از آن بی اطلاع است که این رویکرد یکی از آفتها و آسیبهای جدی حوزه فرهنگ محسوب میشود.
سیدابوالحسن عمرانی نویسنده، پژوهشگر وکارگردان، دانشجوی دکترای تاریخ اسلام و دانش آموخته رسانه(تهیه کنندگی تلویزیون) درمقطع کارشناسی ارشد، تا کنون آثار متعددی در زمینههای تاریخ، هنر و رسانه چاپ و منتشر کرده است.