رئیس اتاق بازرگانی ایران:
آمار ارائه تسهیلات بانکی به بخش خصوصی غیر واقعی است
از نظام بانکی میخواهیم که اعلام کند بخشهای تولید به صورت واقعی چه قدر از تسهیلات در گردش بهرهمند شدهاند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران: آمار تسهیلات بانکی به بخش خصوصی بر روی کاغذ درست اما غیرواقعی هستند. از نظام بانکی میخواهیم که اعلام کند بخشهای تولید به صورت واقعی چه قدر از تسهیلات در گردش بهرهمند شدهاند.
به گزارش ایلنا، غلامحسین شافعی در سی و پنجمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق ایران با اشاره به رفع محدودیتهای جهانی، از بهبود مشکلات اقتصادی در میانمدت خبر داد و گفت: اما باید توجه داشت که بدون رفع موانع کلی در داخل کشور نمیتوانیم از مشکلات کهنه اقتصاد رهایی یابیم.
وی با بیان این مطلب که براساس گزارش صندوق بینالمللی پول سهم ایران از تولید جهانی از ۱.۳۱۶ در سال ۱۹۸۳ به ۱.۲۷۴ درصد در سال ۲۰۱۰ تنزل پیدا کرده است، افزود: همچنین در طی این مدت جایگاه ایران به لحاظ تسهیل کسب و کار تغییر پیدا نکرده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صاحبان بخش خصوصی در طی مدت مذکور از دسترسی به تسهیلات باز ماندهاند و دستشان از سرمایهها کوتاه شده است افزود: در گذشته گرفتار معوقات بانکی بوده و هستیم، بر همین اساس وقتی فعالان بخش خصوصی برای حمایت بیشتر به بانکها مراجعه میکردند آنها اصل بدهی، سود تسهیلات و جریمه متعلقه را به عنوان وام جدید به مدت یکسال برای بخش خصوصی تمدید میکردند.
وی افزود: قراردادهای جدید درحالی در آمارهای بانکی به عنوان تسهیلات اعطایی به بخش خصوصی محاسبه میشد که هیچ معامله جدیدی صورت نگرفته است.
شافعی خواستار شفافسازی در آمار تسهیلات بانکی شد و افزود: هرچند که این آمارها بر روی کاغذ درست است اما به صورت واقعی درست نیستند از این رو از نظام بانکی میخواهیم که اعلام کنند بخشهای تولید به صورت واقعی چه قدر از تسهیلات در گردش بهرهمند شدهاند.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: طی سالهای گذشته رفتارهای غیرمنصفانه سیستم بانکی نیز برای فعالین اقتصادی مشکلات متعددی را ایجاد کرده است به عنوان مثال وقتی یه چک هزار تومانی یک فعال اقتصادی برگشت میخورد فعالیت وی در سیستم بانکی قفل میشود در حالیکه این شرایط منصفانهای برای مشکلات بخش خصوصی در شرایط تحریمها نیست.
شافعی در پایان سخنان خود افزود: دولتمردان در شرایط فعلی باید از تحلیلهای اسطورهای و حماسی خود در رابطه با جایگاه اقتصاد ایران دست برداشته و به تحلیل واقع گرایانه تهدیدها و فرصتهای پیش روی اقتصاد ایران بپردازند.