رئیس مجمع واردات:
حذف ثبت سفارش می تواند هزینه تمام شده کالاها را کاهش دهد
سرنوشت ثبت سفارش در تعامل بنگاه های اقتصادی و دولت نهفته است.
محمد حسین برخوردا، رئیس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن استقبال از ریل گذاری دولت برای حذف ثبت سفارش اظهار داشت: در بسیاری از کشورها رونق تجارت خارجی موتور محرکه اقتصاد محسوب میشود و دولتها تلاش میکنند با ساده کردن فرایندهای تجارت خارجی و کاهش مقررات، مشوق های لازم برای ورود هر چه بیشتر افراد به این عرصه را فراهم کنند.
وی افزود: متاسفانه در کشور ما به بهانه افزایش ضریب نظارت و دقت، قوانین و مقررات دست و پاگیر زیادی را بر نظام تجارت خارجیمان تحمیل کرده ایم.
برخوردار با اشاره به این که سرنوشت ثبت سفارش در تعامل سازمانهای مختلف با یکدیگر و با فعالان اقتصادی رقم میخورد، اضافه کرد: واقعیت آن است که میتوان با ایجاد شبکه جامع تجارت خارجی میان دستگاه های مرتبط نظیر گمرک، بانکهای عامل، استاندارد، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، بصورت الکترونیکی بسیاری از امور را خلاصه کرد ودراین حالت با حذف فرایند دست و پاگیر ثبت سفارش، کارکردهای مثبت آن باقی بماند.
برخوردار درباره اینکه آیا حذف ثبت سفارش به افزایش واردات دامن میزند گفت: اساس مدیریت واردات صرفا مبتنی بر ثبت سفارش نبوده است که حال با حذف آن نگرانی ای در این خصوص وجود داشته باشد.
وی گفت: نظام گمرکی، استانداردهای فنی و تعرفه هریک ابزارهای مناسبی هستند برای ایفای نقش در فرایند مدیریت واردات.
وی در خصوص نگرانی های بخش خصوصی اظهار داشت: بیشترین نگرانی بابت سرگردانی واردکنندگان میان دستگاه های مرجع همچون اداره استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت است. در این خصوص باید زیر ساخت الکترونیکی لازم جهت بروز رسانی بخشنامه ها فراهم شود تا واردکنندگان در مواجهه با محدودیتهای واردات و یا تعیین تعرفه غافلگیر نشوند
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در رابطه با کاهش درامدهای دولت از محل ثبت سفارش تصریح کرد: حدف ثبت سفارش میتواند هزینه تمام شده کالاها را کاهش دهد و این به نفع مصرف کننده نهایی کالاها است. و میتواند بعنوان ابزاری برای کنترل تورم و گرانی مد نظر دولت قرار گرفته باشد.