نعمت زاده خبر داد:
توسعه مناسبات تجاری با کشورهای اسلامی در اولویت برنامههای وزارت صنعت
در سال گذشته ۱۹ میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی و بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار از واردات به کشورهای اسلامی بوده است و سهم اعضاء OIC در تجارت خارجی ایران بالغ بر ۴۲ درصد بوده است.
ایران با ۷۶ میلیون نفر جمعیت بازار مناسبی برای صادرات محصولات متنوع تولیدی کشورهای عضو OIC است و با توجه به تغییر ساختار صنعتی و تجاری خود به ویژه در دهه اخیر توانمندی تامین بخش قابل ملاحظهای از نیازهای وارداتی کشورهای عضو را دارد و در حال حاضر صادرکننده چهار هزار قلم کالای متنوع به ۱۶۰ کشور دنیا است.
به گزارش ایلنا، محمد رضا نعمتزاده در جلسه هماهنگی سفرای کشورهای اسلامی برای برگزاری چهاردهمین نمایشگاه تجاری و اقتصادی کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی OIC اظهار داشت: براساس تفاهمنامهای که بین سازمان همکاری اسلامی و شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران در ۲۲ آوریل ۲۰۱۲ به امضا رسید و به استناد قطعنامه بیست و چهارمین جلسه کمیته دائمی همکاری اقتصادی و تجاری میزبانی چهاردهمین نمایشگاه تجاری کالاهای کشورهای عضو OIC به جمهوری اسلامی ایران محول شد که این نمایشگاه از ۲۸ اکتبر تا اول نوامبر ۲۰۱۳ در فضایی به وسعت ۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع در تهران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی ایران برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه در دنیای امروز نمایشگاههای بینالمللی و اختصاصی مهمترین ابزار بازاریابی برای معرفی کالاها و خدمات محسوب میشوند گفت: هر سال در دنیا بالغ بر ۳۰ هزار نمایشگاه بینالمللی بازرگانی تشکیل میشود و هدف از برگزاری چهارمین نمایشگاه تجاری کشورهای اسلامی توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی بین اعضاء سازمان همکاری اسلامی، شناخت فرصتهای سرمایهگذاری در این کشورها، توسعه صنعت گردشگری و آشنایی کشورهای اسلامی با پیشرفتهای صنعتی، کشاورزی و توانمندیهای بالقوه اقتصادی یکدیگر است.
نعمتزاده گفت: در سال گذشته ۱۹ میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی و بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار از واردات به کشورهای اسلامی بوده است و سهم اعضاء OIC در تجارت خارجی ایران بالغ بر ۴۲ درصد بوده است.
وزیر صنعت، معدن تجارت گفت: کشورهای مسلمان با ۱.۶ میلیارد نفر مسلمان در دنیا وجود دارد که ۲۳ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و نمایشگاهها علاوه بر توسعه روابط تجاری در اشنا سازی ویژگیهای صنعتی و فرهنگی و همچنین ایجاد تفاهم و تعامل بیشتر بین مسلمانان نقش بهسزایی دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران به عنوان هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا آمادگی دارد با همه کشورهای اسلامی در زمینه برگزاری نمایشگاههای مشترک تجاری، سرمایهگذاری مشترک، ارائه کمکهای فنی و عقد موافقتنامه تجارت آزاد همکاری داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه خط و مشی دولت تدبیر و امید، تنشزدایی و تعامل فعال با جامعه بینالمللی است گفت: فصل نوینی در حیاط سیاسی و اقتصادی ملت ایران گشوده شده است و انتظار میرود با کاهش تحریمهای بینالمللی حجم مبادلات تجاری به نحو قابل ملاحظهای افزایش یابد.
وی افزود: در شرایط فعلی توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در اولویت برنامههای وزارت صنعت قرار دارد و برگزاری چهاردهمین نمایشگاه تجاری کشورهای OIC یک فرصت استثنایی برای افزایش حجم تجارت کشور با کشورهایی است که تعامل به مشارکت داشته باشند.
نعمتزاده گفت: تجارت کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۴، چهاردهمین درصد از کل تجارت آنها بوده است که در سال ۲۰۱۲ به ۱۸.۲ درصد رسیده است اما این رقم به هیچ وجه قانعکننده نیست و منعکسکننده میزان توانمندیهای اقتصادی و صنعتی کشورهای اسلامی برای مناسبات تجاری با یکدیگر نیست.
وی ابراز امیدواری کرد برگزاری چهاردهمین نمایشگاه کشورهای OIC و سایر نمایشگاههای تخصصی بتواند حجم تجارت کشورهای اسلامی را تا ۵ سال آینده به ۲۲ تا ۲۵ درصد برساند.