خبرگزاری کار ایران

شناسایی سه میلیارد تن ذخیره جدید معدنی در شرق کشور

شناسایی سه میلیارد تن ذخیره جدید معدنی در شرق کشور
کد خبر : ۲۵۴۸۰۲

مطالعات بر روی هفت درصد از مساحت کشور موجب شناسایی ۵۷ میلیارد تن ذخیره معدنی شد که حدود ۳۷ میلیارد تن آن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

بهروز برنا روز یکشنبه در سی و سومین گردهمایی علوم زمین در محل سازمان مزبور، اظهار داشت: مطالعات انجام شده در منطقه سنگان از لحاظ غنای مواد معدنی، آن را به عنوان عسلویه معدنی کشور ارزیابی می‌کنند و حاصل تفاهم نامه سه جانبه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با سازمان ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت که آذرماه ۱۳۹۲ به امضا رسید، شناسایی ذخایر یادشده را نشان می‌دهد.

به گزارش ایلنا، وی افزود: مطالعات اکتشافی صورت گرفته در منطقه سنگان برپایه بررسی‌های ژئوفیزیک هوایی در این بلوک و در محدوده‌ای بالغ بر ۱۲ هزار کیلومتر مربع در حال انجام است.

معاون اکتشاف سازمان مزبور اظهار داشت: واقعیت این است که هر حرکت اقتصادی در کشور از اکتشاف معادن آغاز و اکتشاف معادن به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم برای رهایی از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت محسوب می‌شود.

وی تکمیل ۴۶۲ برگ نقشه یکصد هزارم ژئوشیمی، بازنگری بیش از ۷۰ برگ نقشه و بهره‌مندی از ۴۳ برگ نقشه برای شناسایی پتانسیل طلا در کشور به عنوان دستاورد کار‌شناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ذکر کرد.

برنا، شناسایی ذخایر معدنی جدید در ۱۰ محدوده و معرفی مناطق امیدبخش معدنی به کمک مطالعات ژئوفیزیک هوایی را از تلاشهای متخصصان این سازمان برشمرد و گفت: توجه به عناصر نادر خاکی، لیتیم و فلزات استراتژیک با کاربرد اساسی در صنایع معدنی حاصل فعالیت در بخش اکتشاف این سازمان است.

مطالعات بر روی هفت درصد از مساحت کشور موجب شناسایی ۵۷ میلیارد تن ذخیره معدنی شد که حدود ۳۷ میلیارد تن آن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه فعالیت در بخش اکتشاف معادن مشخصه ریسک پذیری دارد و بنابراین ضروری است دولت از انجام اکتشافات در کشور حمایت لازم را به عمل آورد و سازمان زمین‌شناسی نیز بعداز مراحل اولیه اکتشاف، ادامه مسیر را باید به بخش خصوصی واگذار کند.

ارزش ذخایر معدنی اکتشافی کشور تاکنون بیش از ۷۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

وی یادآور شد: حدود ۷۰ درصد پیشرفت کار در منطقه سنگان صورت گرفته و تاکنون ۳۸۸ کیلومتر مربع محدوده معدنی در این بلوک تعیین شده و عناصری از جمله آهن، سرب و روی، طلا و مس طی هفت هزار و ۵۰۰ متر حفاری و حفر ۱۸ گمانه عمیق شناسایی شده است.

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: واگذاری هفت محدوده طلا با ۲۲ تن ذخیره قطعی، اخذ گواهی کشف برای پنج محدوده با بیش ازهشت تن ذخیره، اخذ گواهی کشف برای ذخایر نیترات و آنتیموان و واگذاری محدوده‌های ید دار به عنوان دیگر دستاوردهای این سازمان طی ۱۸ ماه گذشته است.

پیش از این اعلام شد عملیات اکتشافی در پهنه سنگان به وسعت ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع با اعتباری بالغ بر ۱۳۲ میلیارد ریال به اجرا گذاشته شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز