به گزارش روابط عمومی پاک ، عبدالله قدوسی مدیرعامل شرکت لبنیات پاک در پاسخ به سؤالی درباره منشأ زیانهای این شرکت در گذشته گفت: سوددهی شرکت پاک در سال ۱۴۰۱ به دو دلیل حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت این سال و افزایش قیمت شیر خام و به تبع آن افزایش قیمت موجودی محصول شرکت در آن زمان که بالغ بر ۳۲ میلیارد تومان برآورده گردیده؛ بوده است.
وی در ادامه یکی دیگر از دلایل سودده نبودن شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل را طرح حیات برشمرد و افزود: اجرای طرح های سازمانی در سال ۱۴۰۱ و فروش محصولات به صورت مستقیم با نرخهای مصرفکننده که مبلغی معادل۱۹۰ میلیارد تومان را نصیب شرکت کرده را میتوان از دلایل دیگر سوددهی شرکت عنوان کرد که این مهم در سال ۱۴۰۲ محقق نشده است.
قدوسی یکی از دلایل شناسایی حجم بالای زیان در عملکرد این شرکت را سوء مدیریت و تصمیمات لحظهای و شتابزده دانست و گفت: از طرفی برخی سوء مدیریتها در سال ۱۴۰۲ موجبات زیان شرکت را فراهم کرده که از آن موارد میتوان به افزایش پرسنل شرکت از ۱۸۶۳ نفر به ۲۰۵۰ نفر نام برد. این افزایش بدون منطق موجب بالا رفتن ۵۱ درصدی هزینههای حقوق و دستمزد شرکت شده است؛ این در حالیست که نرخ مجاز مصوبه قانون کار معادل ۲۷ درصد بوده است. طبق محاسبات انجام شده نسبت هزینههای اداری و فروش در سال ۱۴۰۱ معادل 13.7 درصد نسبت به فروش بوده است که این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۱۵.۸ درصد بالغ شده است.
عبدالله قدوسی درباره حجم بالای تعهدات ارزی شرکت گفت: یکی دیگر از دلایل زیانده شدن شرکت در سال مالی گذشته ایجاد تعهد حدود ۱۵ میلیون دلاری در فاصله سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۲ بوده است که رفع نشده و حدود ۶۰ میلیارد تومان هزینه را به آینده شرکت تحمیل کرده است. همچنین شرکت درخصوص پرونده واردات کره مربوط به سال ۹۸ حدود ۶ میلیون یورو تعهد ارزی رفع نشده وارداتی دارد که از این بابت علیرغم محکومیت در سازمان تعزیرات به طور مستمر پیگیر رفع تعهد ارزی خود است.
البته در صورت عدم حصول نتیجه در آینده نزدیک بر اساس نرخ ارز سامانه ETS احتمال اعمال جریمه سنگین برای شرکت وجود دارد.
مدیرعامل شرکت لبنیات پاک در پاسخ به سؤال دیگری درباره زیانهای جدید شناسایی شده را بروز نبودن اسناد مالی سالهای قبل عنوان کرد و افزود: گزارش مالی شرکت به دلیل بروز نبودن اسناد مالی، در سال ۱۴۰۲ براساس برآورد انجام شده است.
به عنوان مثال بالغ بر۶۰ میلیارد تومان هزینه اسکیمهای ارسالی جهت برون سپاری شیر خشک در طی سال شناسایی نگردیده و گزارشات سود و زیان به دلایل فوق الذکر در طی سال قابل اتکاء نبوده است به همین دلیل در انتهای سال مجموعه گروه پاک حدود ۳۰۵ میلیارد تومان زیان شناسایی کرده است.
وی از اخذ وامهای متعدد در گذشته شرکت بدون سرمایهگذاری زیربنایی انتقاد کرد و گفت: یکی از مسائل پیچیده شرکت وجود ۵۲۰ میلیارد تومان وام بانکی تسویه نشده است که از این بابت ماهیانه بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان بهره و جریمه به شرکت تعلق گرفته است.
یک نکته قابل توجه در موضوع وامها استمهال مکرر آنها است که با نگاهی به تغییرات داراییهای ثابت شرکت با حذف تأثیر تجدید ارزیابی زمین متوجه خواهیم شد که این وامها صرفاً در سرمایه در گردش شرکت مصرف شده است و هیچگونه سرمایهگذاری مولد و زیرساختی که تغییرات در شرکت ایجاد کند انجام نشده است.
عبدالله قدوسی از احتمال خروج شرکت از زیان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: برای برون رفت از وضعیت شرکت حتماً میبایستی وامهای سرمایه در گردش که بار هزینههای مالی شرکت را به ۲.۴ درصد فروش رسانده است تسویه شود چرا که این نسبت در صنعت لبنیات معمولاً حدود یک درصد است. تسویه این وامها مستلزم ۳۵۰ میلیارد تومان نقدینگی میباشد.
وی تصریح کرد: همچنین شرکت نیازمند آن است که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در خطوط زیربنایی و دستگاههای تولیدی سرمایهگذاری کند تا بتواند سبد محصول خود را متنوعتر و بروزتر کند.
مدیرعامل شرکت لبنیات پاک از برنامه این شرکت برای کاهش دوره پرداخت تأمینکنندگان خبر داد و گفت: یکی دیگر از برنامههای شرکت لبنیات پاک کاهش دوره پرداخت به تأمینکنندگان و افزایش دریافت شیر خام است که با برآورد صورت گرفته حدود ۲۵۰ میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد.
قدوسی از برنامه پاک برای فروش داراییهای غیرمولد خبر داد و افزود: برای تأمین مبالغ فوقالذکر شرکت چارهای به جز تبدیل داراییهای غیر مولد ندارد که در جلسه تیرماه مجمع شرکت این تبدیل دارایی به تصویب رسید که پیگیریهای مجدانه برای تحقق آن ادامه دارد. مجموعه لبنیات پاک شدیداً به دنبال آن است که تا مهر ماه از زیان خارج شود و پس از سرمایهگذاریهای زیربنایی به جایگاه واقعی خود نزدیک شود.
مدیر عامل شرکت لبنیات پاک در پاسخ به سؤالی درباره انگیزه و پشت پرده برخی تخریبهای علیه این برند معروف و پرسابقه گفت: ما در این مدت تلاش کردیم دست برخی از سوءاستفادهکنندگان از مجموعه را کوتاه کنیم و طبیعتا وقتی چنین اتفاقی میافتد باید تبعات آن را که همین خبرسازیهای کور و ناجوان مردانه است شاهد باشیم. پاک دورهای از اصلاحات عمیق را پشت سر میگذارد که با تحقق آن در آینده نه چندان دور شاهد جهش گسترده آن در کشور و بازارهای منطقهای خواهیم بود.
انتهای پیام/