پای ملخهای صحرایی به زاهدان رسید/ احتمال طغیان زودهنگام ملخها و ایجاد خسارت به محصولات کشاورزی+فیلم
با توجه به مشاهده دستههای ملخهای صحرایی در نزدیکی شهر زاهدان، امکان طغیان زودهنگام این آفت و احتمال ایجاد خسارت به محصولات کشاورزی، پوشش گیاهی و فضای سبز شهری وجود دارد و باید هرچه سریعتر نسبت به کانونکوبی سطوح آلوده اقدام تا از خسارت آن جلوگیری شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ملخ صحرایی میتواند حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلومتر بدون نشستن پرواز کند و اگر سریع با دستههای مهاجر مبارزه نشود، تخم ریزی کرده و به تعداد آنها افزوده میشود.
هر ملخ صحرایی بین ۳ تا ۵ ماه عمر میکند و گونه ماده آن در این مدت سه بار تخمریزی می کند و در هر بار هزار تخم می ریزد. نکته حائز اهمیت درباره ملخهای بالغ این است که به سرعت شروع به تخمریزی کرده و از آن پس کنترل این هجوم به مراتب بسیار سخت خواهد شد.
ملخ صحرایی آفت بسیار خطرناکی است که شیوع آن در قالب دستههای چند ده میلیونی برای کشاورزی و امنیت غذایی، پوشش گیاهی و فضای سبز شهری بسیار خطرناک است.
این آفت خطرناک همه چیز خوار بوده و در مسیر عبور خود از هر نوع پوشش گیاهی تغذیه و آنها را از بین میبرد.
وظیفه مبارزه با آفت ملخ صحرایی بر عهده دولت است و لازم است متولیان مسئول اقدام جدی برای جلوگیری از خسارات احتمالی آن انجام دهند.
در رابطه با هجوم ملخ ها به شهرهای جنوبی استان و هم اکنون به شهر زاهدان، بایستی هر چه سریعتر ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان وارد عمل شده و برنامه ریزی های لازم و تخصیص اعتبار ویژه برای آن را در دستور کار قرار دهد.
هدف از تهیه این گزارش اعلام هشدار و به صدا درآوردن زنگ خطر برای محصولات کشاورزی و فضای سبز هرچند اندک شهر زاهدان است.
با توجه به سرانه بسیار پایین فضای سبز زاهدان، بایستی در حفظ وضعیت موجود همه ارگانهای متولی به صورت ویژه نسبت به مبارزه با آن سریعا اقدامات لازم را بهعمل آورند.