مدیر پروژه منطقه آزاد سیستان:
توجیه اقتصادی لایحه منطقه آزاد سیستان برای نمایندگان قابل قبول است
مدیر پروژه منطقهآزاد تجاری و صنعتی سیستان گفت: تاکنون تمام توجیهات مربوط به اقتصادی بودن منطقه آزاد سیستان در کمیسیونهای مختلف انجام شده و مورد قبول نمایندگان قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، منصور حجازینیا بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان حدود 20 سال است که در خشکسالی به سر میبرد و با توجه به آنکه اشتغال اکثر مردم آن به آب وابسته بوده در حال حاضر کمبود اشتغال در این منطقه به یک معضل جدی تبدیل شده و به عقیده بسیاری کارشناسان تصویب لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان میتواند به عنوان نسخه نجات مردم سیستان از شرایط بحرانی فعلی باشد.
مدیر پروژه منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان گفت: پروژه ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان از حدود 3 سال پیش با فاز مطالعه آغاز شد و لایحه آن تاکنون در 2 مرحله در کنار چند منطقه آزاد دیگر به صحن علنی مجلس رفته که به دلایلی رأی نیاورده و تصویب نشده اما در حال حاضر بررسی لایحه آن در کنار کمیسیونهای فرعی مجلس انجام شده و نظر مثبت آنها اعلام شده و باید در روزهای آینده به کمیسیونهای اصلی برود تا پس از جمعبندی نهایی وارد صحن علنی شود.
وی ادامه داد: پیشبینی می شود لایحه ایجاد منطقه آزاد سیستان در کنار 7 منطقه آزاد دیگر نهایتاً ظرف مدت یک ماه آینده به صحن علنی مجلس برود و با توجه به نظر مثبت کمیسیونها روی این لایحه و فضای مثبتی که در حال حاضر در مجلس نسبت به ایجاد این مناطق آزاد وجود دارد امیدواریم که رأی موافق نمایندگان را جذب کند.
حجازینیا گفت: آخرین کمیسیونی که لایحه ایجاد 8 مناطقه آزاد از جمله منطقه آزاد سیستان را بررسی کرده، کمیسیون شوراها بوده که در روزهای اخیر نظر موافق خود را اعلام کرده است.
مدیر پروژه منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان خاطرنشان کرد: طبق مطالعات و نقشههای در نظر گرفته شده برای ایجاد منطقه آزاد سیستان، این منطقه تنها منطقهای در میان 8 منطقه آزاد در نظر گرفته شده است که در حال حاضر بخشی از زیرساختهای آن از جمله تعدادی مجتمع مسکونی، پاسگاه، پمپ بنزین، پایانه مرزی و یک پل مرزی در محدوده آن آماده است و به همین علت پیش از این تمام تلاش ما بر این بود که به عنوان لایحه جداگانه به مجلس برود که متأسفانه عملی نشد.
وی افزود: منطقه آزاد سیستان در 3 قطعه جداگانه با مجموع مساحت 28 هزار هکتار در نظر گرفته شده و با تجه به اینکه مجلس حداکثر مساحت 30 هزار هکتار را برای مناطق آزاد در نظر گرفته، از این قاعده پیروی میکند. 3 قطعه منطقه آزاد سیستان شامل یک قطعه از "شهر سوخته" تا "دشت لوتک"، یک قطعه در محدوده پایانه مرزی "میلک" و یک قطعه از میلک به طرف منطقه "نیاتک" است که اکثر زمینهای این 3 قطعه از اراضی ملی است.
مدیر پروژه منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان خاطرنشان کرد: تصویب لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان میتواند بهعنوان نسخه نجات مردم سیستان از شرایط بحرانی فعلی باشد.