جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات برگزار شد
جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات با عنوان «بررسی مبانی درخواست صدور حکم طلاق از سوی زوجه در آرای محاکم خانواده مشهد» بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
به گزارش ایلنا، جلسه دفاع آنلاین از رساله تحقیقاتی پودمانی قضات مریم مژدهی فرد، قاضی مشاور دادگاه خانواده مشهد با عنوان «بررسی مبانی درخواست صدور حکم طلاق از سوی زوجه در آرای محاکم خانواده مشهد» در محل سالن جلسات ساختمان معاونت منابع انسانی قوه قضاییه بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در جلسه مذکور علیرضا میلانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بعنوان استاد ناظر، سیدعباس موسوی، دادیار دادسرای دیوان عالی کشور و غلامعلی صدقی، معاون امور هیات عمومی دیوان عالی کشور بعنوان داور و احمدرضا توحیدی بعنوان دبیر کمیته رسالههای تحقیقات پودمانی قضات حضور داشتند.
چکیده رساله تحقیقاتی پودمانی قضات با عنوان تأثیر دعاوی متقابل بر حیطه صلاحیت و شکایت پذیری آراء با تاکید بر رویه قضایی ایران و فرانسه به شرح مندرج است.
چکیده رساله:
در حقوق ایران، مرد میتواند با رعایت تشریفات مقرر در قانون، زن خود را طلاق دهد بدون اینکه نیاز به اثبات موجب یا موجبات خاصی باشد لیکن درخواست طلاق از طرف زن به راحتی پذیرفته نمیشود و زوجه در صورت اثبات موارد خاصی میتواند درخواست طلاق کند. ترک انفاق از سوی زوج، غیبت زوج به مدت طولانی، سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج، ارتکاب جرم توسط زوج و عسر و حرج زوجه از جمله این موارد است. گاهی اوقات، با استفاده از شروط ضمن عقد نکاح نیز میتوان درخواست طلاق را مطرح کرد. اثبات بعضی از این موارد (حتی در صورت وجود)، بهآسانی امکانپذیر نیست و درنتیجه درخواست طلاق از سوی زوجه، پذیرفته نمیشود و این یکی از معضلاتی است که برخی از بانوان جامعه با آن سروکار دارند.
در این پژوهش، درخواست طلاق از سوی زوجه مورد بررسی قرارگرفته و موارد مختلف آن گروه بندی و در فصلهای مختلف رساله مورد بررسی قرارگرفته و موارد قانونی و فقهی آن استخراج که عبارتند از: ۱-درخواست براساس مواد قانون ۲-درخواست براساس تحقق وکالت و دوازده بند سند نکاحیه ۳-درخواست به لحاظ عسروحرج ۴-درخواست براساس قرارداد مستقل وکالت ،که این موارد با آرای صادره در محاکم خانواده مشهد تطبیق داده شده است و در بررسی ۷۰ رای مشخص شد درخواست طلاق به استناد بند ۱ سند نکاحیه ( استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت ۶ ماه ) در زمره بیشترین درخواستهای طلاق از طرف زوجه بوده است و بند ۴و۵ و۱۱ سند نکاحیه فراوانی نداشته و معمولا زوجه استناد ننموده است ویا این که در محاکم قضایی خانواده به اثبات نرسیده است که مستند رای قرار بگیرد.
شایان ذکر است، امکان دسترسی و مطالعه رساله موصوف با هماهنگی مرکز آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه برای همکاران قضایی وجود دارد.
قضاتی که از طریق اداره کل امور آموزش معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه معرفی شده باشند، میتوانند با مراجعه به سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه( به آدرس www.qazahrm.ir)، منوی ادارات تابعه معاونت منابع انسانی، بخش مرکز آموزش، قسمت رساله پودمانی قضات ، نسبت به اخذ فرم های مربوط به پیشنهاد موضوع، طرح نامه و... اقدام کنند.