جمعی از نمایندگان تهران از بخش کرونایی بیمارستان رسول اکرم (ص) بازدید کردند
در بازدید میدانی جمعی از نمایندگان تهران از بیمارستان رسول اکرم ( ص ) بر ضرورت بازنگری در مدیریت بحران کشور، کرونا و نظام بهداشت و درمان پایتخت و همچنین توجه به فوریتهای الزام آور برای جلوگیری از شیوع و گسترش بیشتر ویروس کرونا تاکید شد.
به گزارش ایلنا، جمعی از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از بخشهای مختلف بیمارستان رسول اکرم ( ص ) از جمله بستری بیماران کرونایی بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت بخشهای مختلف آن قرار گرفتند.
نمایندگان پس از بازدید از بخش های بیمارستان نشستی را با حضور روسای دانشگاههای علوم پزشکی ایران و بیمارستان حضرت رسول اکرم ( ص )، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، و معاونان غذا و دارو و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار و در مورد وضعیت کرونا و مشکلات بیمارستانها بحث و گفت و گو کردند.
عبدالحسین روحالامینی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نشست از تلاشهای خستگیناپذیر مدافعان سلامت تقدیر و تشکر کرد و گفت: کادر درمان در شرایط بحرانی به صورت عملی نه شعاری بار درمان کشور را به دوش میکشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید در نظام بهداشت و درمان پایتخت بازنگری جدی انجام شود، افزود: دانشگاههای تهران، ایران و شهید بهشتی سه قطب کلانشهر تهران هستند که به بیماران خدماترسانی و همچنین خدمات آموزشی هم ارائه میکنند البته سایر بیمارستانها هم در حال خدماترسانی هستند و وضعیت یکسانی دارند؛ منابع کشور نامحدود است و نمیتوان خلق منابع کرد بنابراین باید بحث بازطراحی و مهندسی مجدد نظام بهداشتی درمانی مورد توجه قرار گیرد.
روحالامینی یادآور شد: پیشنهاد میشود سه دانشگاه مربوطه با هماهنگی هم شرح خدماتی را برای پژوهش مجدد در رابطه با بازنگری در نظام بهداشت و درمان استان داشته باشند و در قالب پروپوزالی به نمایندگان ارائه کنند البته مرکز پژوهشهای مجلس هم میتواند ورود کند و شهرداری هم قول همکاری دادند.
وی افزود: در کلانشهرهای دنیا با توجه به یکپارچگی منابع خدماترسانیها افزایش مییابد اما در مورد کشور ما به این نحو نیست و خیرین، نیروهای مسلح، دولت و بخش خصوصی پراکنده کاری میکنند این نوع رفتار درست نیست و باید بر روی این موضوع مطالعه جدی شود؛ کرونا در کنار تمامی تهدیدات فرصت بازنگری در سیستم بهداشت و درمان را به ما داده است و منابع باید مدیریت و چالهها پر شود تا مشکلات جدیدی ایجاد نشود.
روحالامینی با تاکید بر اینکه نظام بهداشت و درمان استان تهران باید یکپارچه و مدیریت شود بر ضرورت توجه به فوریتهای الزامآور برای جلوگیری از شیوع و گسترش بیشتر ویروس کرونا تاکید کرد و گفت: باید الزاماتی را برای جداسازی و شناسایی مبتلایان و قرنطینه کردن آنها داشته باشیم با سادهترین نرمافزارها میتوان مبتلایان را شناسایی کرد و از تجربه موفق کشورهای موفق در این زمینه بهره برد؛ متاسفانه بیماران در کشور رها هستند چرا پس از گذشت ۸ ماه از کرونا باید به این نتیجه رسید که ماسک زدن اجباری شود در حالی که در اروپا از همان ابتدا جریمه هایی برای عدم رعایت پروتکل های بهداشتی پیش بینی و اجرا شد.
وی با بیان اینکه کنترل افراد مشکوک تنها کار سیستم بهداشت و درمان کشور نیست بلکه کشور و حاکمیت باید ورود کنند، گفت: انتشار بیماری را باید مدیریت کرد و تعداد بالای فوتی و مبتلایان کرونا نشانه مدیریت بوده و نیاز است در عناصر مدیریتی بازنگری شود.
وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در مدیریت بحران کشور و همچنین کرونا، تصریح کرد: ۶ ماه پیش نیروهای مسلح به میدان آمدند اما متاسفانه اجازه فعالیت به آنها داده نشد و آنها را تحویل نگرفتند البته به رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هم اجازه حضور در ستاد را نمیدهند بنابراین می طلبد در مدیریت بحران کشور بحران خیزی مانند ایران بازنگری و مجلس در این حوزه وارد کار اساسی شود همچنین در مدیریت بحران کرونا و نظام ارائه خدمات سلامت درکلانشهر تهران هم باید بازنگری شود.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران با طرح این سوال که چرا ستاد مقابله با کرونا جریمه و پروتکلهای سختگیرانه را اعمال نمیکند؟ گفت: چرا سفرها به شمال کنترل نمیشود در این رابطه رهبر معظم انقلاب همه اختیارات را به ستاد داده است چرا وقتی ستاد امکان، اختیار، بودجه و ظرفیت لازم را دارد از اختیارات استفاده نمی کند و همه چیز را رها کرده است متاسفانه ستاد حتی از دو روسای کمیسیونهای بهداشت و اجتماعی برای حضور در جلسات دعوت نمیکند.
در این نشست موضوعاتی مانند افت درآمد بیمارستانها نسبت به سال گذشته، ضرورت حمایتهای قانونی، بودجهای و پشتیبانی از سیستم بهداشت و درمان کشور، وضعیت نامطلوب امکانات بیمارستانهای تهران، ابراز نگرانی از بدتر شدن وضعیت کرونا در آذر و دی ماه و وضعیت آموزشی بیمارستانی، توجه به بودجه سیستم بهداشت و درمان در فصل بودجهریزی و بودجه ۱۴۰۰، افزایش و توسعه تختهای بیمارستانی، ردیف بودجه جداگانه و مشخص برای بحث برونسپاری خدمات، تقویت زیرساختهای بهداشت و درمان استان تهران، توجه به اقتصاد بیمارستانها، کاهش درآمد پزشکان، تامین ارز به موقع دارو و تجهیزات پزشکی، توجه جدی به بحث قاچاق دارو به ویژه تبلیغ دارو در فضای مجازی، جدی گرفتن کرونا و تحمیل بار کرونا بر دوش بیمارستان های دولتی تاکید شد.
همچنین چالشهای پیش رو مانند ابتلا و درگیری کادر درمانی به ویروس کرونا، افزایش بار کاری، کاهش قابل توجه توجه میزان پرداختی کارانه پزشکان، عدم تناسب تعرفههای درمان، افزایش تعداد مراجعه و مشکلات اقتصادی بیمارستان ها از جمله موضوعات مطروحه در این نشست بود.
در این بازدید سیدمحمود نبویان، سید احسان خاندوزی، عبدالحسین روحالامینی، ابوالفضل عمویی، فاطمه قاسمپور، اقبال شاکری و همچنین امیرحسین باقرنژاد دبیر اجرایی مجمع نمایندگان استان تهران حضور داشتند.
نمایندگان همچنین در مراسم تشییع دکتر اسماعیل حسنی استاد برجسته بیهوشی این بیمارستان که ماهها در بخش کرونایی بیمارستان مشغول خدمت بودند و بر اثر ابتلا به کرونا به جمع شهدای سلامت پیوست شرکت کردند.
در ادامه این بازدید عبدالحسین روح الامینی و سید محمود نبویان از مرکز بهداشت غرب تهران بازید و از نزدیک در جریان فعالیت های آن قرار گرفتند.
نمایندگان تاکید داشتند که از مراکز بهداشتی به عنوان خط مقدم و همچنین اهمیت مقوله پیشگیری باید حمایتهای بیشتری شود زیرا با این کار بار کمتری بر دوش بیمارستانهای درمانی تحمیل می شود و هزینهها کاهش مییابد.مسائلی مانند کمبود بودجه، ارتقای آزمایشگاه قطب کرونای دانشگاه ایران مستقر در غرب تهران، تامین هزینه بیخطرسازی پسماند پزشکی و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در این بازید توسط مسئولان مربوطه مطرح شد.