مهمانپرست در گفتوگو با ایلنا:
ادعای طراحی ترور مقامهای آمریکایی، ژست تبلیغاتی ترامپ است/ آمریکاییها مجبورند بارشان را از منطقه جمع کنند
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ایران با اشاره به گزارش نشریه پولتیکو، به تحلیل چرایی این فضاسازیها علیه ایران پرداخت و آنها را شگردهای تبلیغاتی و برای منحرف کردن اذهان از عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل عنوان کرد.
نشریه «پولتیکو» به نقل از منابع اطلاعاتی ادعا کرد ایران برای ترور لانا مارکس، سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی برنامه داده است و درصدد انتقام گرفتن از آمریکا به علت ترور سردار سلیمانی است. ترامپ رئیسجمهور آمریکا هم با طرح این ادعا که در صورت هر اقدامی تهران هزار برابر پاسخ دریافت خواهد کرد نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. این در حالی است مقامهای ایرانی صریحا این موضوع را رد و طرح این ادعا را یکی دیگرد از شگردهای تبلیغاتی ترامپ برای فشار بر ایران قلمداد کردند.
«رامین مهمانپرست» سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره واکنش ترامپ به گزارش کذب «پولتیکو» اظهار داشت: هرچه به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نزدیکتر میشویم، شگردهایی که کاندیداهای رقیب برای جذب افکار عمومی و قانع کردن هواداران خودشان به کار میبرند، پیچیدهتر و بیشتر میشود و همچنین سعی میکنند در این فضاسازی از موضوعات مختلف استفاده کنند. موقعیت ترامپ به دلیل مسئله بیماری کرونا و عملکرد بد دولتش و همچنین بحثهای نژادپرستی کمی متزلزل شده و در نظرسنجیها از جو بایدن عقب افتاده است.
وی افزود: ترامپ برنامههایی را طراحی میکند که در دو ماه آینده تا انتخابات بتواند فضا را به نفع خودش برگردانده و جهتدهی کند؛ یکی از موضوعاتی که او فکر میکند میتواند به عنوان برگ برنده خودش از آن استفاده کند، موضوع رژیم صهیونیستی و عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و همچنین متقابلا تضعیف جبهه مقاومت در منطقه است که البته به طور حتم یک شاخص اصلی برای تضعیف جبهه مقاومت، برخورد و تهدید جمهوری اسلامی ایران است.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار داشت: در این چارچوب سناریوهایی را طراحی کردهاند و موضوعاتی که به هیچوجه صحت ندارد را در دستور کار قرار دادهاند؛ دقیقا برعکس اینکه دولت آمریکا و رئیسجمهور آن تروریسم دولتی را علنی کرده و ترامپ شخصاً ترور سردار سلیمانی را به عهده گرفت، دولت جمهوری اسلامی ایران را به اینکه دنبال ترور افرادی هستند که در بخشهای غیرنظامی مشغول هستند، متهم میکنند این ادعاها ژست است و فقط در جهت فضاسازی و سناریویی که طراحی کردهاند، به اجرا در میآید.
وی یادآور شد: چند سال پیش مشاور فعلی وزیر خارجه عربستان، عادل الجبیر سفیر عربستان در واشنگتن بود و همان زمان اعلام کرد که ایران قصد ترور او را داشته است، بر اساس ادعای مضحکی که داشتند، سعی کردند یک سناریو درست کرده و همه را از ایران بترسانند. اکنون نیز مسائلی که توسط ترامپ و دوستانش برای متهمسازی کشور ما برای ترور اشخاص مختلف دیپلماتیک مطرح میکنند، در دو جهت صورت میپذیرد؛ جهت نخست اینکه یک نوع شگرد تبلیغاتی است برای اینکه به هواداران خودشان بگویند «ما مراقب ایران هستیم؛ ایران خطرناک است و اگر مواضع تندی گرفتیم و اگر از برجام خارج شدیم دلیل داشت.»
این تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل ادامه داد: دلیل دوم اینکه در حاشیه فضای جدیدی که در اتهام زدن به جمهوری اسلامی شکل میدهند، سعی دارند عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی را پنهان کنند و نگذارند آنان بحث و موضوع اصلی منطقه باشد، وگرنه اینگونه ادعاهای ترامپ و دوستانش تازگی ندارد. آمریکا اتهامات زیادی به کشور ما وارد کرده است و سعی کرده دشمنی و مخالفتش را در زمینههای مختلف به اجرا در بیاورد.
وی درباره اینکه ترامپ گفته پاسخ ایران را هزار برابر در صورت آسیب به مقامهای آمریکا خواهد داد و آن را به صورت حمله نظامی آمریکا و یا استفاده از بمب هستهای مطرح میکنند، خاطرنشان کرد: اینها ژستهای تبلیغاتی ترامپ است. اینکه بخواهد خودش را قدرت مطلقه حساب کند و اینکه هر کسی با نظرات آمریکا مخالفت کند باید سایه جنگ روی سر او باشد، از شگردهای جنگ روانی و تبلیغاتی آنها است. میخواهند غیرمستقیم آنقدر موضوع را مهم کرده و بزرگ جلوه دهند، تا موضوعات دیگر تحتالشعاع قرار گیرد وگرنه این ادعاها همه پوچ بوده و بارها گفته شده است.
مهمانپرست تصریح کرد: آمریکاییها عامل تنش در منطقه هستند و باید نیروهایشان را خارج کنند، اگر قرار باشد منطقه خاورمیانه و خلیج فارس دارای ثبات و امنیت باشد، باید به وسیله کشورهای منطقه و با همکاری آنها این امر صورت گیرد؛ اتفاقاً حضور نیروهای خارجی به ویژه آمریکاییها مخل امنیت و آسایش منطقه خواهد بود، بنابراین آمریکاییها باید بارشان را از این منطقه جمع کرده و منطقه را ترک کنند.
وی تاکید کرد: آنها با طرح این ادعاها میخواهند بگویند ما هستیم و آمادگی مقابله داریم و از آن به عنوان پوششی برای کارهای دیگری که دنبال میکنند، استفاده کنند.