خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه:

قوه قضاییه هوشمند یکی از راهبردهای محوری دستگاه قضایی است

قوه قضاییه هوشمند یکی از راهبردهای محوری دستگاه قضایی است
کد خبر : ۹۶۸۵۹۳

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت توسعه فناوری در قوه قضاییه گفت: دستیابی به قوه قضاییه هوشمند در تراز انقلاب اسلامی به عنوان یکی از راهبردهای محوری دستگاه قضائی در دستور کار قرار دارد که مورد تاکید ریاست قوه قضاییه است.

به گزارش ایلنا، عیسی زارع پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جلسه با معاونان آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان های کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام سجاد علیه السلام و تقدیر از خانواده بزرگ فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: آیین‌نامه بند «ت» ماده ۱۱۷ قانون برنامه ششم همه دستگاه ها را مکلف کرده استعلام های قوه قضاییه را به شکل الکترونیکی پاسخ بدهند و ۲۵۰ تا ۳۰۰ نوع استعلام را شناسایی کردیم که باید به سمت الکترونیکی کردن آنها برویم.

زارع پور گفت: حوزه فناوری می تواند قوه قضاییه را متحول کند، شبانه روزی و مجاهدانه کار کنید که اقدامات ما می تواند گرفتاری های مردم را در شرایط اقتصادی و اجتماعی کنونی حل و موجب رضایتمندی مردم از نظام اسلامی شود ؛ ان شاءالله که مورد رضایت خداوند نیز باشد.

وی اظهارداشت: با پیگیری های صورت گرفته دو هفته قبل در هیئت دولت مصوب شد تا تمامی خدمت هایی که نیاز داریم از طریق بسترهای ارتباطی الکترونیکی به شکل آنلاین یا به صورت الکترونیکی از دستگاه ذیربط بگیریم.

زارع پور با اشاره به ساختار جدید مرکز اظهار داشت: به لطف خدا و با پیگیری های صورت گرفته و حمایت ریاست قوه قضائیه ساختار فناوری قوه قضاییه تقویت شده است و در ساختار جدیدی که ابلاغ شده است مرکز به سه معاونت و سه اداره کل مستقل ارتقا یافته است.

زارع پور ادامه دا : ساختار مرکز را تخصصی‌تر کردیم و معاونت فناوری اطلاعات به دو معاونت امور سامانه ها و هوش قضائی و معاونت امور زیرساخت و تجهیزات فناوری تقسیم شده است. معاونت خدمات الکترونیک قضائی سومین معاونت است که در واقع توسعه یافته اداره کل دفتر خدمات الکترونیک است. در ذیل معاونت خدمات الکترونیک قضائی، مدیریت دفاتر خدمات الکترونیک قضائی با همان کاربری قبلی به همراه مدیریت خودکاربری و امور کاربران و اداره تعاملات سازمانی تعریف شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: با توجه به اینکه بسیاری از خدمات الکترونیکی که انجام می شود و روی شبکه قرار می گیرد، نیازمند آموزش و پشتیبانی کاربران است، وظیفه مدیریت خودکاربری و امور کاربران این است که اولاً خدماتی که قابلیت خودکاربری دارند را احصاء و برنامه ریزی کنند و در تعامل با معانت امور سامانه‌ها این را الکترونیکی کند و بحث آموزش و پشتیبانی هم به عهده این مدیریت است که با راه اندازی مراکز تماس (call center) بتوانند کار را انجام دهند که از هفته آینده مرکز پشتیبانی شبانه روزی برای چند دسته از کاربران راه اندازی خواهد شد.

وی ادامه داد : ما تقریباً هر هفته یک استعلام جدید را راه اندازی می کنیم و این نیازمند همکاری دوستان در مرکز است که ساز و کارها و آموزش را به طور جدی دنبال کنند و هم معاونان و مدیران فناوری در استان‌ها که آموزش همکاران محترم اداری و قضائی را پیگیری کنند.

زارع پور اظهار امیدواری کرد که  روزی را شاهد باشیم که تمام استعلامات به شکل الکترونیکی دنبال شود. وی به چند نمونه از کارهای در دست اقدام نیز اشاره کرد و گفت بحث ارتباط با ناجا و شبکه دولت به صورت ویژه و جدی دنبال می شود.

وی همچنین به برخی از اقدامات در دست اجرا همچون  ساماندهی دفاتر خدمات قضائی، تدوین آئین نامه ها برای دادرسی الکترونیکی و طرح نوسازی تجهیزات فناوری قوه قضائیه اشاره کرد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در این مدت صورت گرفته مورد رضایت ریاست محترم قوه قضاییه بوده که این رضایتمندی باعث دلگرمی و پشتوانه‌ای برای ما در ادامه کار است و حمایت ایشان یک سرمایه است و از ما خواسته اند جهادی کار کنیم و انشالله ایشان هم به صورت جهادی حمایت خواهند کرد.

در بخش پایانی این نشست هم، معاونان آمار و فناوری اطلاعات استان های خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی، کردستان، گلستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، سمنان، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، ایلام، تهران و زنجان پیشنهادات، انتقادات و مشکلات موجود را با رئیس مرکز و معاونین وی مطرح و به تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز