آغاز رزمایش تاکتیکی ذوالفقار در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش
رزمایش مشترک روی نقشه ناهمطراز ویژه دانشجویان دوره ۳۰ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) صبح امروز در این دانشگاه آغاز شد.
به گزارش ایلنا، سرتیپ حسین ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با اعلام خبر فوق، افزود: رزمایش مشترک روی نقشه ناهمطراز ذوالفقار دانشجویان دوره ۳۰ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش به مدت ۵ روز و با هدف ارتقای سطح آمادگی رزمی دانشجویان و آشنایی بیشتر آنان با ترتیب و توالی اعمال فرماندهی و ستاد در محیط عملیاتی ناهمطراز آغاز شده است.
وی تصریح کرد: رزمایش روی نقشه یکی از مهم ترین انواع تمرینات تاکتیکی در سطح دانشگاه ها و مراکز آموزش نظامی جهان بوده و عبارت است از ارائه یک وضعیت نظامی در روی نقشه یا کالک عملیاتی و خواسته هایی که مستلزم تهیه برآوردها، اخذ تصمیمات، تهیه طرح ها و صدور دستورات مقتضی توسط فرماندهان یا افسران ستاد است.
ولی وند افزود: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در راستای اوامر فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با برگزاری این رزمایش و ارائه الگوهایی از تاکتیک ها و ابزارهای نبرد ناهمطراز در پی آن است که دانشجویان دوره فرماندهی و ستاد را با نحوه مقابله با نیروهای فرامنطقه ای آشنا نموده و زمینه ارتقاء دانش عملیاتی آن ها را در به کارگیری روش های نوین نبرد فراهم سازد.
وی خاطرنشان کرد: ارتقاء سطح توان دانشجویان با طرح ریزی و اجرای عملیات در محیط ناهمطراز، آشنایی با اقدامات فرماندهی و ستاد در مراحل مختلف عملیات در محیط ناهمطراز، آشنایی با نحوه تعامل و همکاری با سایر نیروها، ارزیابی توانایی دانشجویان در ایفای نقش در مسئولیت های واگذاری، تقویت حس اعتماد به نفس و خلاقیت ذهنی دانشجویان، کاربردی کردن مفاهیم آموزشی ارائه شده به صورت تئوری و مشخص نمودن مشکلات احتمالی با اجرای کار عملی توسط دانشجویان در نقش فرمانده به طوری که بتوانند در یک نبرد حقیقی وضعیت های ایجاد شده را تمرین کنند از اهداف برگزاری این رزمایش است.
گفتنی است؛ رزمایش روی نقشه،حقیقی ترین طریقه نمایش آشنایی با رزم را برای دانشجویان به وجود می آورد که با حضور و راهنمایی فرماندهان و اساتید پیشکسوت سال های دفاع مقدس انجام میشود. این رزمایش با بیان الگوهایی از تاکتیک و ابزار نبرد در پی آن است که بتواند اذهان دانشجویان دوره فرماندهی و ستاد ارتش را با نحوه مقابله با نیروهای متجاوز آشنا نموده و زمینه ارتقاء آن ها در به کارگیری روش های جدید نبرد به صورت ناهمطراز را فراهم کند.