رئیسجمهور در جلسه هیأت دولت:
در ۶ ماه اخیر روز استراحتی میان مسئولان عالی رتبه اجرایی ندیدم/ همیشه آماده مذاکره هستیم/ اروپاییها تلفنی و حضوری از ما عذرخواهی میکنند
رئیسجمهور تاکید کرد: روز استراحتی در این ۶ ماه اخیر در میان مسئولان عالی رتبه اجرایی ندیدم. همه دارند شبانه روز تلاش میکنند و تعطیلی نمیشناسند و خدمت مردم عرض میکنم تا ثانیه آخر با روحیه ساعت اول کارمان، پای کار خواهیم بود
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در جلسه امروز هیئت دولت با اشاره به سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، گفت: حضور حضرت معصومه(س) در شهر قم باعث شد که از بیش از صد سال پیش بزرگترین مرکز حوزه علمیه برای علوم اسلامی در قم تأسیس شد و امروز برای بیان علوم اسلامی به ویژه فقه و کلام شیعه، تفسیر، تاریخ و حدیث و سایر علوم اسلامی یک مرکزیت مهم ما حوزه علمیه قم باشد.
وی افزود: به همین مناسبت روز ولادت ایشان به نام روز دختر هم نامگذاری شده است؛ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز فضای خوبی در کشور برای زنان جامعه ما جهت حضور در مناطق علمی، فعالیت و تولید آماده شده است و فکر می کنم یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید، باز کردن فضا برای همه زنان برای حضور در فعالیت های مختلف است و امروز ما در کلاس های دانشگاه، بیمارستان ها، کارخانجات و ادارات حضور پررنگ و باشکوهی از زنان می بینیم. هیچ کس نمیتواند در دنیا چنین اتهامی به ما بزند که حقوق زنان تضییع شده است.
روحانی اظهار داشت: قرآن کریم نسبت به حقوق زنان سخن گفته است. همان مقدار که مردان حق استفاده از فرصت جامعه دارند، زنان هم همان مقدار حق استفاده دارند. اصلا تعبیری که برای مرد و زن استفاده می شود، تعبیر یکسانی است.
وی با بیان اینکه امروز در بخشهای مختلف زنان ما حضور دارند، افزود: دیروز در جلسهای که با استانداران داشتم بخشی از صحبتم این بود که چه تعداد از فرمانداران ما زنان هستند که مسئولیت بر عهده دارند. ما مطمئن هستیم دختران نجیب و زنان جامعه ما در مسائل اخلاقی و اجتماعی خودشان، همه مراقبتهای لازم را انجام دادند و خواهند داد و نیازی نیست کسی بخواهد در این زمینه دلسوزی کند. خود زنان ما در این گونه مسائل دلسوزتر از دیگران هستند و خواهند بود.
روحانی همچنین ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه، افزود: شهید بهشتی با مخالفان در تلویزیون بحث میکرد. ایشان سید شهدای مظلوم تاریخ ایران است که چه ظلمی به او شد و چه صبری داشت. امیدورایم قوه قضائیه همان شرایط را ادامه دهد و در این شرایط سخت امیدورایم قوای دیگر ما را یاری کنند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: البته این ایام، ایام شهادت شهید بزرگوار ما «بهشتی» و یاران او است. آن روز برای ما روز غمبار و توطئه بسیار عظیمی بود و سرمایه بزرگی هم از ما گرفتند. واقعا شهید مطهری و شهید بهشتی دو سرمایه بزرگی بودند که جایگزین آنها در تاریخ کشور ما بسیار سخت و پیچیده است.
وی افزود: مرحوم شهید بهشتی علاوه بر علم و دانش روز حوزوی، یکی از مجتهدان مسلم و یکی از اساتید بسیار بزرگ حوزه علمیه قم در دهه ۳۰ بود. ایشان در سالهای ۳۷ و ۳۸ از مدرسین عالی مقام بود. در دهه چهل، مقالات و سخنرانیهای ایشان و فعالیتهایی که در داخل و خارج از کشور داشت و مخصوصا بحث مدیریت او(شهید بهشتی) زبانزد بود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه شهید بهشتی یکی از شخصیتهای به نام و بینظیر در دهههای گذشته در مدیریت بود، گفت: او هم مدیران را پرورش میداد و هم خودش بهترین مدیر بود. مردم ما در مجلس خبرگان رهبری، مدیریت شهید بهشتی را به خوبی دیدند. همچنین شهید بهشتی قوه قضاییهای را احداث کرد و میدیدید که با آن ذهن باز با مخالفان بحث میکرد و مستقیم پخش میشد و میدیدند در برابر گروههای مختلف با چه متانت، صبر و حوصلهای گفتوگو میکرد.
روحانی افزود: شهید بهشتی کسی بود که در برابر نابرابریهای بیحساب و کتاب و با توجه به اینکه سید شهدای مظلوم تاریخ ایران است، صبر و تحمل میکرد. من این نکته را یک بار گفتم که شهید بهشتی به من گفت من رفتم خدمت امام (ه) که استعفا دهم و به ایشان بگویم دیگر مصلحت نیست که باشم و بروم کنار، گفت قبل از این که این مطلب را طرح کنم، عدهای داشتند شعار میدادند که امام برود داخل حسینیه برای آنها سخنرانی کند، گفت امام به من رو کرد که آقای بهشتی ببینید این مردم چه شعاری میدهند، اینها که برای من شعار میدهند اگر تمام عالم علیه من شعار دهند و مرگ بر فلانی بگویند، برای من در انجام وظیفهام فرق نمیکند.
روحانی با اشاره به اینکه در این شرایط سخت به شدت خواستار کمک قوای دیگر هستیم و امیدواریم با این کمکها از سختیها و مشکلات عبور کنیم، گفت: در این ایام با مشکلاتی مواجه بودیم، وظیفه همه ما این است در کنار هم مشکلات را حل کنیم. بخش بزرگ این مشکلات به فرد خاص و قوه خاصی مربوط نمیشود. مشکلات یا عمدتا مربوط به ویروس کروناست یا تحریمهای ظالمانه آمریکا که از ابتدای ۹۷ است وضع شد.
وی افزود: ۳ سال است در برابر این تحریمها داریم مقاومت میکنیم کشوری که با این مشکل بزرگ روبرو است، مشکلاتی هم خواهد داشت. باید این مشکلات را تحلیل و به کمک هم حل و فصل کنیم. ما همان دولتی هستیم که در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهانی را داشتیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: این فشار که بر ما وارد شده عادی نیست، کار بزرگ را ملت و رهبری کردند. دولت به سهم خود کار بزرگی کرده است. روز استراحتی در این ۶ ماه اخیر در میان مسئولان عالی رتبه اجرایی ندیدم. همه دارند شبانه روز تلاش میکنند و تعطیلی نمیشناسند و خدمت مردم عرض میکنم تا ثانیه آخر با روحیه ساعت اول کارمان، پای کار خواهیم بود و این افتخار ماست که برای این ملت بزرگ کار کنیم و نوکری کنیم و طرحی را به ثمر برسانیم و گرهای را باز کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه میدانم مردم با مشکلاتی روبرو هستند، گفت: قیمت کالا در نوسان است یه روز ارز یک روز خودرو و یک روز لوازم خانگی هر روز مسالهای مردم را آزار میدهد، ما قدرت عبور از این مشکلات را داریم. شرایطی که در اسفند و فروردین داشتیم، بسیار سخت بود. صادرات و واردات ما بسته شده بود و همه نگران ویروس بودند، شرایط ما در اردیبهشت و خرداد بهتر شد.
وی افزود: امروز شرایط ما در درآمد ارزی و صادرات و واردات با آن دو ماه قابل مقایسه نیست، فشاری که مردم میبینند مربوط به دو ماه اول است و گشایشها نتوانسته آن مشکل را سریع حل کند، خوشبختانه صادرات ما در ماه خرداد و آمارهای نفتی ما در خرداد با اردیبهشت خیلی متفاوت بوده است پس شرایط ما به تدریج بهتر میشود.
روحانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی ما قادر به کنترل مشکل ارزی است، یادآور شد: یک مقدار آثار چند ماه پیش و تبلیغات روانی دشمن دست به دست هم داده است. برای حل این مشکات صادرکنندگان ما باید صادرات را بالا ببرد. دولت هم من شاهدم که دارد یاری میکند بخش اقتصادی هم کمک میکند تا کالای بیشتری صادر شود و شرایط متفاوت شده است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: صادرکنندگان هم باید بدانند ارز مال دولت است آنها که ارز به دست آوردند و فرستادند خارج بدانند کارگرانی این کار را کردند که مدارس ما آنها پرورش دادند و حمل و نقل و انرژی که صرف شده با یارانه دولت بوده و بخش بزرگ بار بر دوش دولت بوده است. فتوای امام هم این بود که ارز مال دولت است پس ما مالک ارز هستیم.
روحانی خاطرنشان کرد: کسی که ارز صادر کرده موظف است آن را برگرداند، اگر کسی بخواهد تخلف کند هم بانک بانک مرکزی اسامی را اعلام میکند و هم قوه قضائیه وارد میشود، نمیگذاریم در این شرایط عدهای خاص سوءاستفاده کنند البته اینها دارند مجاهده میکنند ما میخواهیم این اجر ضایع نشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه اگر ارزهایی که صادر میشود برگردد ما مشکلی نخواهیم داشت، گفت: باتوجه به آنچه که انجام شده امروز بیش از ۴۱ میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت.
وی ادامه داد: مسئله دیگری که عنوان میشود کالاهای اساسی است، باید بگویم برای تامین کالای اساسی مشکلی نداریم و این کالاها تامین شده است.
رئیس قوه مجریه با اشاره به بالا رفتن قیمت مسکن در کشور ادامه داد: نگرانی دیگری که این روزها مردم پیدا کردهاند، بالا رفتن قیمت مسکن خصوصا قیمت اجارهبها است، مردم بدانند دولت نمیتواند در این مسئله بیتفاوت باشد. ما جلساتی را در این زمینه برگزار کردیم. تصمیماتی را درباره اجارهبها گرفتیم که هنگامی که نهایی شد آن را اعلام خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه تولید مسکن نیازمند مشارکت همهجانبه همه نهادها است، اظهار داشت: همه برای تولید باید مشارکت کنیم، همه نهادها هرچه زمین دارند، باید در اختیار وزارت شهرسازی قرار دهد، دستگاهها بدانند اگر زمینی هم نیاز داشته باشند، دولت در اختیار آنان قرار میدهد اما در حال حاضر ساخت مسکن ارزان برای مردم مهم است.
رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: طی سیلهای دو سال گذشته، حدود ۲۰۰ هزار مسکن روستایی ما تخریب شده بود که آنها بازسازی شدند و یا یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد داشتیم که یک گوشه افتاده بودند که وزارت راه و شهرسازی برایشان جاده و امکانات فراهم کرد و تکمیل شد.
وی ادامه داد: در همین روزها وزارت مسکن قراردادی را برای ساخت ۲۰ هزار مسکن منعقد کرد. مردم باید شاهد باشند که برایشان مسکن ساخته میشوند.
روحانی گفت: اگر کسانی که میخواهند برای مردم مسکن بسازند دولت میتواند به آنها زمین با قیمت کم دهد تا این کار را انجام دهند.
وی تاکید کرد: دولت امکانات فراوانی دارد که اگر این امکانات در اختیارش قرار گیرد، شرایط کشور عوض میشود.
رئیس قوه مجریه بیان کرد: همه باید به میدان بیایند، دولت سرمایه فراوانی در اختیار دارد که میتواند برای ساخت مسکن ارزان قیمت آن را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا این قیمتهای ناروا و فشاری که بر مردم قرار دارد، بشکند.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازار بورس بیان کرد: بورس را باید محکم و مستحکم نگه داریم. وزارات اقتصاد مدیریت مسئله بورس را بر عهده دارد و امروز شرایط خوبی است که هم مردم استفاده کنند.
وی با اشاره به طرحهای نیمه تمام در کشور عنوان کرد: طرحهای نیمه تمامی در کشور وجود دارد که اتماش نه کار این دولت نه دولتهای بعد است، میتوانیم آنها را به مردم واگذار کنیم. سازمان برنامه و بودجه میتواند کمک کند تا این طرحهای نیمه تمام احیا شود.
رئیسجمهور بیان کرد: معادن ما باید احیا شود و وزارت صنعت و معدن این امر را تسهیل کند. ۱۰۲۰ معدن ما میتواند احیا شود که میتواند مردم را شاغل کند. صادرات را باید تسهیل کنیم. گاهی دولت با چرخاندن قلم میتواند کاری کند، گاهی یک مصوبه میتواند موانعی که بر سر راه است را بردارد. تمامی این کارها را دولت الکترونیک به راحتی میتواند تسهیل کند.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود گفت: مردم عزیز ما بدانند که دولت دست روی دست نگذاشته است، انشاءالله تا پایان همین امسال شاهد خواهید بود که علیرغم همه گرفتاریهایی که وجود دارد، چقدر طرح افتتاح خواهد شد، همین هفتههایی که از سال گذشته پنجشنبهها افتتاح شد، ۳ سد، ۴ پالایشگاه، ۴ تصفیهخانه فاضلاب را داشتیم، به زودی هم افتتاح پتروشیمیها آغاز خواهد شد، همچنین راهسازی، جادهسازی و گسترش حمل و نقل ریلی روزانه رو به جلو حرکت میکند.
وی در ادامه اظهار داشت: چند خبر خوش هم میخواهم به مردم عزیزمان بدهم، نخست اینکه وزیر بهداشت و درمان امروز به من گزارش داد که در استانهایی که وضعیت قرمز بود و شرایط سختی داشتند، به حمدالله فعالیت پزشکان ما و تلاش همه عزیزان مدافعان سلامت موثر واقع شده است و ما از هفته آینده شاهد افت این شدت در این استانها خواهیم بود، البته شاید استانهای دیگری، با این بحران درگیر شوند اما تلاشها ادامه دارد و مردم هم انشاءالله ما را کمک و یاری خواهند کرد تا به تدریج از این شدت و فشار بیماری فاصله بگیریم.
روحانی همچنین با بیان اینکه شاخص عدالت در کشور بهبود یافته است، ابراز داشت: خبر دومی که میخواهم به مردم بدهم کاهش ضرب جینی است، ضریب جینی نشاندهنده عدالت است، یعنی هر اندازه از عدد آن کاسته شود، نشان میدهد شرایط ما در خصوص عدالت بهبود یافته است، در سال ۹۷ ضریب جینی ما ۳۹ بوده و در سال ۹۸ به گفته مرکز آمار ضریب جینی ۳۸ شده است.
وی افزود: در زمینه صرف هزینهها ثروتمندترین افراد نسبت به فقیرترین افراد کاهش پیدا کرده است، این دو آمار در روستاها نیز وضعیت بهتری هم داشته است، پس از لحاظ شاخص عدالت هم میبینیم که در سال ۹۸ که سال تحریم بود، عدالت یک قدم بهبود پیدا کرده و بهتر شده است.
روحانی در ادامه سخنان خود در نشست هیات دولت خطاب به کشورهای اروپایی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: من در اینجا به کشورهای اروپایی و آژانس هشدار میدهم که وارد بازی رژیم صهیونیستی و آمریکا نشوند، رفتار ما با آژانس همواره یک رفتار دوستانه و قانونی بوده است، ما همیشه همکاری کردیم و بازرسان در ایران حضور داشته و بازرسی کردهاند، تاکنون هم در ۱۶-۱۷ گزارشی که تهیه کردند همکاری کامل ایران با خود را تایید کردهاند. اما این اواخر رژیم صهیونیستی و آمریکا فشارهایی وارد کردهاند و من نگرانم که این شیادان، آژانس را آلوده کنند.
وی افزود: کار آژانس این است که به دنیا اطمینان دهد فعالیتهای هستهای صلحآمیز است، اما حالا رژیم صهیونیستی و آمریکا آژانس را وادار کردند که به دنبال نبش قبر برود و یک موضوعی که مربوط به ۲۰ سال قبل است را پیگیری کند، اینها دارند آژانس را از مسیر خود منحرف میکنند. البته پاسخ دادن به این رفتارها برای ما آسان است اما مبنای ما این بود که آژانس نباید از مسیر قانونی خود منحرف شود.
رییسجمهور در ادامه سخنان خود گفت: از آن طرف اروپاییها از سال ۹۷ تاکنون خیلی شرمنده ما هستند، آنها به تعهدات خود عمل نمیکنند و تلفنی و حضوری از ما به این دلیل عذرخواهی میکنند، از آنها چنین توقعی نداریم که درگیر بازی شوند، البته در این قضیه کشور چین و روسیه و برخی کشورها خیلی خوب، حقوقی و قاطعانه عمل کردند و زیر بار فشار نرفتند.
وی ادامه داد: این آقای جدیدی که به آژانس آمده باید بداند که آبروی آژانس برای نظام بینالملل اهمیت دارد، من در اینجا میگویم ایران همچنان آماده است که با آژانس در چارچوب قانون و مقررات همکاری تنگاتنگ داشته باشد.
روحانی در پایان سخنان خود گفت: نکته آخر اینکه اخیرا کاخ سفید مرتب اعلام میکند که آماده مذاکره هستیم، بیایید مشکلات را حل کنیم، چرا اینکه ایران معطل انتخابات است و مواردی از این دست را مطرح میکنند، من در اینجا با صراحت اعلام میکنم که ما نهتنها معطل انتخابات بلکه معطل هیچ چیزی نیستیم، ما همیشه آماده مذاکره هستیم، هر لحظه که آمریکا اعلام کند به قانون و تعهدات خود در برجام برگشته است و کنگره و کاخ سفید از مسیر اشتباه خود بازگشته و به ۵+۱ پیوستهاند، ما هم در همان لحظه آمادهایم. این مساله حتی چیزی نیست که بگوییم بعدا تصمیم میگیریم بلکه تصمیم ما آشکار است.
وی ادامه داد: آنها باید عذرخواهی کنند، صدمهای که به مردم ایران زدند را جبران کنند و غرامت پرداخت کنند. درخصوص مذاکره ما مشکل نداریم آنها میز مذاره را ترک کرده و آن را شکستند و به ملت ایران ظلم کردند. راه حل آن تنها عذرخواهی، جبران خسارت و بازگشت به مقررات و چارچوبهای بینالمللی است. ولی ما میدانیم که اینها تعارفات نمایشی و به دلیل انتخابات و گرفتاریهایی که در انتخابات دارند، است. اگر آنها به مسیر قانونی برگردند، آن وقت خواهند دید ملت و دولت ایران در چارچوب قانون، عدالت، انصاف و مقررات بین المللی حرکت کرده و بازهم خواهد کرد.