خبرگزاری کار ایران

موسوی:

رهبر معظم انقلاب از دیپلمات‌های برجسته دنیا و یک استراتژیست فوق‌العاده هستند

رهبر معظم انقلاب از دیپلمات‌های برجسته دنیا و یک استراتژیست فوق‌العاده هستند
کد خبر : ۹۰۸۰۷۸

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اعتقاد دارم مقام معظم رهبری از دیپلمات‌های برجسته دنیا و یک استراتژیست هستند و دنیا هم به آن اذعان دارند.

به گزارش ایلنا، سید عباس موسوی شب گذشته در برنامه‌ای تلویزیونی وزارت خارجه در همه کشورها را نیمی از دولت توصیف کرد و گفت: رفتار، منش و دیدگاه‌های دولت‌ها در سطح جهان با وزارت خارجه آن سنجیده می‌شود هر چه حوادث و اتفاقات دنیا بیشتر باشد، بیشتر بروز و ظهور داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اتفاقات سال‌های گذشته، ادامه داد: روند تحولات بین المللی به دلایل مختلفی چون ژئوپلیتیک تا تکنولوژیک و حتی اقتصادی شتاب بیشتری گرفته و هر کشور باید جایگاه خود را در این تحولات تبیین و موضع خود را مشخص کند.

موسوی، درباره پروتکل پوشش دیپلمات‌ها گفت: ‌در وزارت خارجه‌های مختلف دپارتمانی به نام اداره کل تشریفات وجود دارد و برخی معتقدند ۵۰ درصد کار سیاست خارجی، پروتکل تشریفات است از طرز پوشش تا نحوه دست دادن، نشستن، نحوه مذاکره، تعداد افراد و ضیافت‌هایی که شرکت می‌کنند همه براساس اصول و قوانین خاصی است که باید انجام شود.

وی به نحوه ارتباطات خود با سخنگویان پیشین وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: بیشترین رفاقت را با سید عباس عراقچی دارم؛ وی خیلی صبور، متین، دقیق، و یک دیپلمات برجسته و آگاه است. هر کدام از سخنگوها ویژگی های خاص داشتند، از آقای آصفی گرفته تا مرضیه افخم که نخستین سخنگوی زن و نخستین زن سفیر هر کدام ویژگی خاصی داشتند.

سخنگوی وزارت امورخارجه این جمله رهبری که «بنده دیپلمات نیستم انقلابی‌ام»، را موضع‌گیری دقیق دانست و خاطرنشان کرد: به نظر من ایشان رهبر انقلاب هستند و ضمن اینکه اعتقاد دارم از دیپلمات‌های برجسته دنیا و یک استراتژیست هستند و دنیا هم به آن اذعان دارد. فردی که دنیا، مناسبات، نقاط ضعف کشورها و حتی افراد را می شناسند و تصمیم‌گیری می‌کنند. البته رهبری در فرمایش‌های خودشان وقتی می خواهند به صراحت بگویند اینگونه سخن می‌گویند و به این معنی نیست دیپلمات‌ها انقلابی نیستند به این معنی است دیپلمات ها کمی ملاحظه دارند و گاهی این ملاحظات ایجاب می‌کند اما در ایشان به عنوان رهبر انقلاب، ملاحظات وجود ندارد.

وی با بیان اینکه از ۱۴ سالگی در جبهه بوده و برای حضور در جبهه شناسنامه را دستکاری و سه سال بزرگتر کرده بود، گفت: از انتهای شناسنامه بخشی را کندم و به جای متولد ۵۰ نوشتم ۴۷ و کپی کردم که شناسنامه‌ام بعدها مخدوش شد. سال ۶۴ جبهه کردستان و بعد در عملیات آزادسازی مهران بودم. اواخر جنگ در عملیات بیت المقدس ۷ حضور داشتم. حضور من در جبهه بین ۶۴ تا ۶۷ به صورت متناوب بود که در مجموع یک سال شد.

موسوی درباره مطالبه شخصی خود در مواجهه با ترامپ گفت: ترامپ راجع به ایران خیلی اشتباه می کند، ما و مردم ما را نمی‌شناسد و  فکر می‌کند زرنگ است و باید اجازه داد فکر کند زرنگ است.  

وی نقطه ضعف ترامپ را خودشیفتگی و گوش نکردن به نظرات کارشناسان و انجام تصمیمات غریزی و سریع عنوان کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حواشی پیش آمده در بحث کرونا گفت: نگاه‌های افراطی و تفریطی همه جا است اما نباید به حواشی توجه کرد؛ روابط خارجی مستقل و متواضعی داریم و افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که کشور مستقلی است.

وی ادامه داد: اصل در روابط خارجی، عمل بر روابط مستقل است. نگاه وزارت خارجه نگاه و عمل به منافع ملی است.  کشور چین که اوایل این بیماری رخ داد اوایل مقداری کمک کردیم و مقداری جنس فروختیم؛ مردم ما با ساختن ویدئو با آنان ابراز همدردی کردند و آنان هم به ما پاسخ دادند. کما اینکه از کمک کشورهای دیگر هم  قدردانی کردیم و پاسخ دادیم و اینها دلیل براین نیست به کشوری گرایش داشته باشیم.

موسوی تصریح کرد: بر میزان و مبنای احترام و اذیتی کشورها واکنش متقابلی انجام می‌دهیم. آمریکایی ها واقعا دنبال گل آلود کردن فضا، ماهی‌گیری خاص و دنبال این هستند که هم سرکوفت بزنند و هم کمکی به رخ بکشند اما آن را انجام ندهند.

سیدعباس موسوی خود را متولد خرداد ۱۳۵۰ از خانواده ای کشاورززاده در روستای معلم کلای شهرستان محمودآباد مازندران معرفی و تصریح کرد: دهه پنجاهی‌ها کودکی های خاصی را تجربه کردند، بعد انقلاب شد و بعد جنگ را پیش رو داشتند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز