محمدی در گفتوگو با ایلنا:
برای رفع مشکلات اقشار ضعیف باید برنامهریزی داشته باشیم/ نمیتوانیم مدعی شویم که اقشار کمدرآمد قابل شناسایی نیستند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر نمیتوانیم مدعی شویم اقشار کم درآمد قابل شناسایی نیستند؛ چراکه فناوریهای مختلفی در دنیا وجود دارد تا به ما در جهت شناسایی و آمارگیری از افراد جامعه کمک کند.
داود محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه باتوجه به شرایط این روزهای کشور بسیاری از اقشار آسیبپذیر و طبقه ضعیف از اوضاع معیشت و اقتصادی خود گله دارند برای رفع مشکلات این بخش از جامعه چه باید کرد، گفت: ابتدا باید به ایننکته اشاره کنیم ما در کشور علاوه بر مشکلات معمول که در زمینه اقتصادی داریم، با مسئلهای به نام تحریم مواجه هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علیرغم همه معضلات و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، تحریمها اثرات خود را در بحث اقتصاد و تولید بر جای گذاشته و زمینهساز معضلاتی شده است.
وی با بیان اینکه امروز اقتصاد معنای گذشته را ندارد و جهانی شده و همین امر کشورها را به یکدیگر مرتبط کرده است، ادامه داد: امروزه اقتصاد متعلق به یک کشور نیست و همه کشورها را به هم مربوط کرده است از سویی تولید معنای گذشته خود را ندارد و فرآیندش در دنیا به گونهای شده است که همه کشورها را به یکدیگر مرتبط میکند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهای صنعتی راه و رسم خودشان را پیدا کردهاند و طبق آن هم پیش میروند اما کشورهایی که هنوز شیوههای سنتی را برای اداره جامعه خود دارند، قطعا مشکلات بزرگتری را پیدا میکنند که باید برای ادامه راه حل پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه تحریمها اثرات نامطلوبی روی اقتصاد کشور گذاشته است، عنوان کرد: هنگامی که صحبت از معیشت، زندگی و امکاناتی که در اختیار مردم قرار دارد، میشود باید این نکته را هم در نظر بگیریم که امروز کشور ما شرایط عادی ندارد، تحریمها بسیار بر اقتصاد اثر گذاشته است بنابراین ما یک وضعیت عادی نداریم که بخواهیم درباره آن شرایط صحبت کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز شرایط به گونهای است که معیشت مردم به شدت دچار مشکل شده است، بخصوص اقشار کم درآمد که در این زمینه نگرانیهای جدی دارند؛ بنابراین نظام و دولت بایستی با شناسایی دقیق اقشار مردم به آنها کمک کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر نمیتوانیم مدعی شویم اقشار کم درآمد قابل شناسایی نیستند؛ چراکه فناوریهای مختلفی در دنیا وجود دارد تا به ما در جهت شناسایی و آمارگیری از افراد جامعه کمک کند.
محمدی بیان کرد: آن دسته از افرادی که در نهادها مشغول به کار هستند، به راحتی قابل شناسایی هستند و آمارشان وجود دارد که از دولت حقوق دریافت میکنند و درآمدشان هم مشخص است اما در خصوص اقشار ضعیف و کم درآمد، این روزها ابزارهای وجود دارد که میشود به راحتی آنان را شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: هنگامی که این افراد شناسایی شدند، دولت و نظام موظف هستند در جهت حل مشکل آنان اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز باتوجه به شرایط کشور، مردم، خیرین و نهادها به هم کمک میکنند، گفت: در مسائل اجتماعی این راهکارها اساسی و بنیادی نیست؛ بنابراین ما باید مردم را مورد شناسایی قرار دهیم، اقشار کم درآمد را بشناسیم و در مواقع مختلف با برنامهریزی علمی و دقیق مورد حمایتشان قرار دهیم و به آنها کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در بحث برنامهریزی باید اهتمام جدی در کشور صورت گیرد، گفت: وجود برنامهریزی در کشور به صورت جدی مشاهده نمیشود، در حالی که دنیای پیشرفته در جهت برنامهریزی پیش میرود ما کمتر به این موضوع توجه داریم، ما به عمق برنامهها توجه نمیکنیم آن هم در صورتی که یک جامعه با برنامهریزی میتواند اهدافش را پیش ببرد.
محمدی تاکید کرد: با برنامه میتوانیم طبقات مختلف را شناسایی و از هم تفکیکشان کنیم تا نهادهایی که باید به وضعیت آنان رسیدگی کنند، وارد عمل شوند.
وی خاطرنشان کرد: بدون داشتن برنامه هیچ جامعهای به سر منزل مقصود نخواهد رسید، داشتن برنامه دقیق و اصولی برای رسیدن به هر موفقیتی لازم است.
محمدی با اشاره به بحث تولید گفت: چند سالی است که به بحث تولید توجه میشود؛ امسال هم جهش تولید مطرح است، اگر ما با دقت و مراقبت لازم این مبحث را مورد توجه قرار دهیم، قطعا میتوانیم این مسائل را حل کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مشکلات با برنامهریزی علمی و دقیق رفع میشود ما میتوانیم از تجارب کشورهای دیگر که سالهای سال است در این زمینه کار میکنند، استفاده کنیم.