خبرگزاری کار ایران

نمایندگان تشکل‌های کارگری در دیدار با قالیباف:

دولت سهم سازمان تأمین اجتماعی را به‌موقع پرداخت کند

دولت سهم سازمان تأمین اجتماعی را به‌موقع پرداخت کند
کد خبر : ۱۶۲۹۹۸۸

نمایندگان تشکل‌های کارگری سراسر کشور در دیدار صمیمانه‌ای که با رئیس مجلس داشتند خواستار توجه به مشکلات معیشتی، درمانی و امنیت شغلی کارگران در کشور شدند.

به گزارش ایلنا، جمعی از نمایندگان تشکل‌های کارگری به همراه علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی و رحمت الله نوروزی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شامگاه دیشب(یکشنبه، ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) به مناسبت هفته کارگر با  محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در بهارستان دیدار صمیمانه ای داشتند و پیرامون دغدغه ها و مسائل حوزه کارگری صحبت کردند.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: ریشه مشکلات تأمین اجتماعی دولتی بودن آن است

علی بابایی کارنامی در این دیدار با بیان اینکه طی ۲۰ سال اخیر وعده هایی به حوزه کارگری داده شده که هرگز عملیاتی نشده است، گفت: پیشنهاد مشخص ما برای پیگیری مشکلات این حوزه، ایجاد کارگروهی با نمایندگان تام الاختیار از سوی شماست.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه ریشه مشکلات تأمین اجتماعی را دولتی بودن آن دانست و افزود: این در حالی است که هیچ جمعی از بیمه شدگان و افراد شاغل سهمی در مدیریت آن ندارند از این رو اثربخشی هم ندارد که به نظر می رسد باید ساختار آن چنانچه در همه دنیا اینگونه است تغییر کند تا با تغییر دولت ها، در ساختار آن تغییری ایجاد نشود. بر اساس دستور رئیس مجلس قرار است بدهی سازمان تأمین اجتماعی به صورت ماهیانه ۱۵ همت پرداخت شود تا در پایان سال بدهی ها انباشت نشود.

وی ادامه داد: مشکلات بیمه کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی پیگیری شد اما در نهایت هیچ اتفاقی نیفتاد که نیازمند پیگیری از شیوه های دیگر است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: کارگران باید امنیت شغلی داشته باشند که اکثر آنها قراردادهای کاری ۳ ماهه دارند و همین امر باعث می شود زندگی آنها دچار تنش شود.

رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی و رئیس فراکسیون کارگری مجلس نیز در این نشست تعیین تکلیف بیمه کارگران ساختمانی را از نکات مهمی برشمرد که باید پیگیری شود و افزود: این فراکسیون و همچنین کمیسیون اجتماعی آمادگی دارد تا اصلاح قوانین در حوزه کارگری را در اولویت قرار دهد.

همچنین علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر در این دیدار تأکید کرد: امروز مجلس به نحو احسن اداره می شود که می توان از این ظرفیت برای حل چالش ها استفاده کرد.

رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران: تأخیر در واریز حقوق بازنشستگان باعث آسیب‌‌های جدی به این قشر شده است

محمد اسدی در ادامه ضمن تشکر از تلاش های مجلس یازدهم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان و همچنین ابطال بخشنامه ای که به قشر بازنشسته آسیب می زد، گفت: ما از دیوان عالی رأی گرفتیم تا مطالبات بازنشستگی به عنوان سود مرکب باشد امیدواریم هر اقدامی که قرار است با این موضوع انجام شود بعد از حسابرسی باشد.

رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران در ادامه عنوان کرد: وضعیت تأمین اجتماعی به گونه ای است که هنگام پرداخت حقوق این سازمان را دچار فاجعه می کند و در چند ساله اخیر در موقعیتی قرار گرفته ایم که مشخص نیست حقوق بازنشستگان چه زمانی واریز می شود که تأخیرهای بیش از اندازه باعث استرس به این قشر می شود.

سیدمحمد یاراحمدیان رئیس مجمع عالی نمایندگان کارگری نیز با بیان اینکه ۱۵ سال است که توفیق حضور در محضر رهبر معظم انقلاب در زمان دیدار کارگران با ایشان دارم، اظهار داشت: هر سال ایشان یک صحبت مشترک خطاب به مسئولان داشتند و آن تأمین امنیت شغلی کارگران بود. ۹۷ درصد قراردادهای کارگران به اندازه کمتر از یک سال بسته می شود که باعث بروز مشکلات زیادی برای آنها شده است.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران: وزارت کار نباید تصدی‌گری کند

سمیه گلپور نیز در این دیدار تصریح کرد: سوال این است که چرا سازمان تأمین اجتماعی باید تصدی گری کند که سوال ما نیز این است که چرا وزارت کار در حال تصدی گری است.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران همچنین با بیان اینکه مشکلات معادن از جمله مشکلات حوزه کارگری است که جان این قشر توسط نابخردی ها، نبود ایمنی و بهداشت در حال از بین رفتن است، ابراز داشت: این در حالی است که بیش از ۴۰ همت برای تأمین ایمنی معادن قرار گرفته است در حالی که تخصیص نمی یابد از این رو لازم است مجلس با نظارت خود موضوع تخصیص این اعتبارات را پیگیری کند.

گلپور گفت: سال ۱۴۰۲ حدود ۹۰۰ هزار تومان حق مسکن برای هر کارگر اعمال می شد که در سال ۱۴۰۳ حق مسکن آنها افزایش نیافت و امسال که وارد سال ۱۴۰۴ شده ایم هم هیچ افزایش قیمت متوجه این بخش نشده است. هیأت دولت باید این موضوع را اصلاح کند.

این فعال حوزه کارگری همچنین با بیان اینکه جامعه کارگری انتظار دارد اگر اقدامی برای جامعه بازنشستگان می شود، برای این قشر نیز دیده شود، اظهار کرد: همچنین لازم است نظارت جدی تری بر وزارت صمت صورت گیرد که بسیاری از دستگاه های تولیدکنندگان که قرار است کاری را آغاز کرده و کارگران را استخدام کنند صورت گیرد تا بتوانند تجهیزات خود را از گمرک ترخیص کنند.

اولیا علی بیگی در ادامه این دیدار با یادآوری اینکه طی یک سال گذشته عملکرد رئیس مجلس ثابت کرد که به دنبال حل مشکلات کشور هستید، گفت: هدف از نامگذاری این ایام به ایام کارگری این است که ضمن رعایت و حفظ کرامت نیروی کار، باید صدای مطالبات آنها شنیده شده و به مشکلات این قشر رسیدگی شود.

علی بیگی در ادامه با بیان اینکه در قبال سازمان تأمین اجتماعی علیرغم نص صریح اصل ۲۳ قانون اساسی رفتار شده است، گفت: درمان باید برای مردم رایگان باشد اما دولت علیرغم مشکلات معیشتی که امروز جامعه کارگری با آن دست و پنجه نرم می کند پیش از اینکه درمان را برای آنها فراهم کند، حق بیمه از آنها می گیرد. اگر مشکلات این سازمان ادامه یابد مشکلات زیادی برای جامعه به وجود می آورد از این رو باید به حساسیت این سازمان دقت کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: دولت سهم سازمان تأمین اجتماعی را به موقع پرداخت کند

حسن صادقی در ادامه این دیدار به بیان مسائل خود پرداخت و گفت: از زمانی که شما فرمانده ناجا بودید با شما آشنایی داشتم. آن زمان کارخانجات دچار بحران بودند و هر روز کارگران اعتراض داشتند. شما در آن زمان بدون برخورد سلبی توانستید شرایط را مدیریت کرده و کشور را از بحران پیش آمده خارج کنید و به سمت ثبات پیش ببرید.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در ادامه با بیان اینکه امروز از شما انتظار داریم همان گونه که در ادوار گذشته به دنبال حل بحران جامعه کارگری بودید، بحران امروز سازمان تأمین اجتماعی را نیز مدیریت کنید و به سمت ثبات ببرید که قطعا از عهده آن بر می آیید، عنوان کرد: این سازمان به سمت سرآشیبی خطرناکی در حال حرکت است. اسفند ماه سال گذشته حدود ۵۰ هزار نفر بازنشسته داشتیم در حالی که تعداد شاغلان بسیار بسیار کمتر بود.

وی افزود: بر اساس قانون، سهم سازمان تأمین اجتماعی در بودجه مشخص شده و دولت تکلیفی دارد که شما می توانید بر تخصیص آن نظارت کنید. اگر سازمان تأمین اجتماعی یک ماه نتواند حقوق را پرداخت کند، همه ثبات نظام اجتماعی کشور دچار مشکل می شود.

احمد کرمی در ادامه این دیدار بیان داشت: انتظار ما از مجلس شورای اسلامی این است که مشکلات کارگری با یک روش علمی و با استفاده از تجربه ای که تمامی شرکای ذینفع جامعه کارگری دارند در قالب یک کمیته تخصصی برطرف شود.

دبیرکل جامعه اسلامی کارگران کشور همچنین با اشاره به اینکه امروز نظام جمهوری اسلامی ایران یک شرایط مناسب برای قانونگذاری در حوزه کارگری دارد و نتیجه مطلوبی گرفته ایم، گفت: مردم تصور می کنند مشکلات کارگری بر عهده وزارت کار است در حالی که ۶ وزارتخانه باید مشکلات این حوزه را برطرف کنند. وزارتخانه های کشور در حالی بودجه های حوزه کارگری را مصرف می کنند که هیچ تعهدی در قبال آنها ندارند.

مرتضی لطفی در ادامه این دیدار خاطرنشان کرد: ۱۸۷ همت برای رفع بدهی های سازمان تأمین اجتماعی دیده شده که معمولا اسفندماه به ما پرداخت می شود در حالی که ما سود بانکی آن را نیز پرداخت کرده ایم از این رو باید اقدامی صورت گیرد که در قالب اوراق و یا دارایی به صورت ماهیانه این اعتبار به ما پرداخت شود تا بتوانیم مشکلات حوزه های مختلف خود را برطرف کنیم. اگر دولت بدهی های خود را پرداخت کند ما بسیاری از مشکلات خود را برطرف می کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز