خبرگزاری کار ایران

سردار نصرالله فتحیان:

احتمال حمله بیولوژیک ویروس کرونا علیه ایرانیان رد نمی‌شود

 احتمال حمله بیولوژیک ویروس کرونا علیه ایرانیان رد نمی‌شود
کد خبر : ۸۸۹۶۷۵

مدیر هماهنگی دستگاه های اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: دانشمندان در ایران در حال بررسی حمله بیولوژیک بودن کرونا علیه ملت هستند و حتی این مساله در حال بررسی است که ویروسی علیه ایرانیان ساخته شده باشد.

به گزارش ایلنا، سردار نصرالله فتحیان مدیر هماهنگی دستگاه های اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا روز دوشنبه چهارم فروردین‌ماه ۹۹ در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: فرضیه حمله بیولوژیک ویروس کرونا علیه ایرانیان در حال بررسی است و احتمال آن رد نشده است. این مساله از زوایای مختلف پزشکی و اطلاعاتی در حال بررسی است و اگر به اطلاعات دقیق تری برسیم اعلام خواهیم کرد البته هنوز شواهد متنقنی نداریم و هنوز سند محکمه پسندی در این مورد در اختیار نداریم.

وی گفت: حتی این شائبه مطرح است که ویروس خاص ژن ملت ایران ساخته شده باشد که تمام این فرضیه ها در حال بررسی است.

مشاور وزیر بهداشت درباره خلوت کردن شهرها نیز اظهار داشت: خلوت سازی شهرها و مجمتع ها و فروشگاهها بر اساس سیاست دولت و بر اساس آنچه رئیس جمهوری و ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می کنند با همکاری نیروهای مسلح و بسیج اجرا می شود و صدا و سیما نیز در این مورد اطلاع رسانی خواهد داشت.

مدیر هماهنگی دستگاه های اجرایی در ستاد در پاسخ به پرسش دیگری درباره مراکز نقاهتگاهی نیز توضیح داد: مراکز نقاهتگاهی مراکز پسابیمارستانی هستند که در این مراکز افرادی بعد از بستری در بیمارستان و بهبود نسبی برای طی کردن دوران نقاهت در این مراکز نگهداری می شوند. در ۲۰ نقطه از کشور که عمدتا در شهرهای بزرگ و مراکز استانهاست که نقاط قرمز کرونا این مراکز نقاهتگاهی ایجاد شده اند و ۱۰هزار تخت پسابیمارستانی در این مراکز مستقر می شوند.

وی گفت: مراکز نقاهتگاهی با مشارکت نیروهای مسلح، هلال احمر و نیروهای جهادی اداره می شوند و در واقع با نگهداری و استراحت بیماران پس از یک دوره بستری در بیمارستان امکان انتقال بیماری کاهش می یابد و بیماران نیز زودتر بهبود کامل پیدا می کنند.

سردار فتحیان ادامه داد: در مورد قرنطینه شهرها، نظرات مختلفی وجود دارد و نمی شود یک نسخه را که در کشورهای دیگر اجرا شده عینا اجرا کرد.

وی درباره بکارگیری بیمارستانهای سیار نیز گفت: ۲۰ بیمارستان سیار برای فعالیت کاملا آماده هستند و هر زمان که وزیر بهداشت درخواست کند در هر جایی که بخواهند بلافاصله این بیمارستانها دایر می شوند کمااینکه با درخواست وزیر بهداشت یک بیمارستان سیار در گرگان و یک بیمارستان سیار در بابل در فاصله چند ساعت بعد از درخواست وزیر بهداشت دایر شد.

مدیر هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ادامه داد: بیش از ۵۰ بیمارستان نیروهای مسلح برای درمان بیماران کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است و از مجموع ۶ هزار تخت بیمارستانی نیروهای مسلح چهار هزار تخت اکنون در اختیار بیماران کروناست. اکثر بیماران بستری در این بیمارستانها نیز افراد عادی وغیر از کادر نیروهای مسلح هستند که زیر نظر وزارت بهداشت و با تعرفه ها و سیستم وزارت بهداشت به مردم خدمات رسانی می کنند.

وی گفت: مهمترین اقدام برای مهار کرونا خدمات پیشگیرانه و بهداشتی است به همین علت هزار تیم شامل هزار پزشک، هزار پرستار و هزار کادر بهداشتی در هزار واحد درمانگاهی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و غربالگری مردم با همکاری مراکز جامع سلامت وزارت بهداشت مشغول فعالیت هستند و ۴۷۸ گروه از این مجموعه کار خود را شروع کرده اند.

فتحیان افزود: اکنون ۸۷۵ بیمارستان در  کشور درگیر کرونا هستند و ۱۵۰ هزار نفر از کادر پزشکی و پرستاری در حال خدمت رسانی به مردم هستند. قرارگاه بهداشتی و درمانی نیروهای مسلح نیز با دستور فرمانده کل قوا از ۱۰ روز پیش کار خود را شروع کرده است و با هماهنگی وزارت بهداشت برای خلوت کردن مراکز تجمعی، ضدعفونی اماکن عمومی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح مشغول فعالیت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز