تختروانچی تاکید کرد:
آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع عاریسازی خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی اصلیترین مانع شکلگیری خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی هستند.
به گزارش ایلنا، مجید تختروانچی در نشست عاری سازی خاورمیانه از سلاح اتمی و کشتار جمعی که در سازمان ملل برگزار شد، آمریکا و رژیم صهیونیستی را مانع شکلگیری خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتار جمعی دانست و گفت: اسرائیل باید به همه پیمانهای مربوط به سلاح اتمی، شیمیایی و بیولوژیکی بپیوندد. موضوع خاورمیانه عاری از سلاح اتمی برای نخستین بار از سوی ایران مطرح شد.
وی ادامه داد: این موضوع براساس این حق بنا میشود که هر گروه از کشورها برای اطمینان از عدم وجود تسلیحات هستهای در سرزمینهای مربوطه میتوانند معاهده منعقد کنند که در ماده هفت پیمان منع گسترش سلاح اتمی (ان پی تی) هم مورد تایید قرار گرفته است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از تاخیر در برگزاری این کنفرانس و همچنین دستیابی به چنین معاهدهای، اضافه کرد: نزدیک به ۴۰ سال، قطعنامه سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره "ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه" با اجماع تصویب شد و این نشاندهنده حمایت شدید بین المللی برای تحقق آن است.
تختروانچی اظهار کرد: این در حالی است که سالهای اخیر بنا به درخواست اسرائیل و ایالات متحده این قطعنامه با رایگیری به تصویب رسیده است. در سطح عملی، وضعیت ناپایدار فعلی منطقه بیش از هر زمان دیگری نشان میدهد برای ایجاد چنین منطقهای در زمانی که تهدید واقعی سلاحهای کشتار جمعی در منطقه وجود دارد، ضرورت فوری است.
سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: "رژیم اسرائیل با بیش از ۲۰۰ سلاح هستهای در انواع مختلفی همچون بمبهای خوشهای، سلاحهای هستهای تاکتیکی، قابلیتهای حملات الکترومغناطیس هستهای، سلاحهای پرتویی پیشرفته و مینهای زمینی هستهای تنها دارنده سلاحهای هستهای و غیر عضو ان. پی. تی است.
تختروانچی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی گستاخانه کشورهای منطقه را به نابودی با سلاح اتمی تهدید میکند، تصریح کرد: علاوه بر این، در حالیکه این رژیم دارای سلاحهای شیمیایی و یک برنامه جنگ بیولوژیکی اعلام نشده، عضو سازمان منع استفاده از سلاح شیمیایی و بیولوژیکی نیست.
وی افزود: روشن است تشکیل منطقه بدون سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه ایجاب میکند که اسرائیل به همه اسناد مربوط به حقوق بینالملل مرتبط بپیوندد. مهمتر از همه، این رژیم باید بدون پیششرط به ان پی تی هم بپیوندد و همه تاسیسات و فعالیتهای هستهای خود را تحت نظارت جامع آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل انجمن تولید کنندگان سلاح در آمریکا را که استفاده از سلاح اتمی را مجاز میدانند، دیگر مانع عاریسازی خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی برشمرد و ادامه داد: در تاریخ معاصر، بیشترین و سیستماتیکترین استفاده از سلاحهای شیمیایی در خاورمیانه اتفاق افتاده است که یک نمونه آن استفاده صدام از سلاحهای شیمیایی علیه شهروندان ایرانی و عراقی است که خود گواهی بر لزوم ایجاد یک منطقه عاری از سلاح کشتار جمعی است.
تختروانچی درباره سیاست جمهوری اسلامی در قبال سلاحهای کشتار جمعی هم گفت: رهبر انقلاب در چندین نوبت از جمله در پیام خود به کنفرانس بین المللی خلع سلاح و منع گسترش سلاحهای هستهای که در آوریل ۲۰۱۰ در تهران برگزار شد، تاکید کردند: "ما معتقدیم علاوه بر سلاحهای هسته ای، انواع دیگری نیز وجود دارد. سلاحهای کشتار جمعی، چون سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی نیز تهدیدی جدی برای بشریت محسوب میشود. ملت ایران که خود قربانی سلاحهای شیمیایی است، از هر ملتی خطر ناشی از تولید و انبار این قبیل سلاحها را بیشتر احساس میکند و آماده است تا با تمام توان خود برای مقابله با چنین تهدیداتی اقدام کند. ما استفاده از این قبیل سلاحها را حرام میدانیم و معتقدیم وظیفه همه است که برای تامین امنیت بشریت در برابر این فاجعه بزرگ تلاش کنند."
وی افزود: بنابراین، این سیاست مشخص نه تنها از آموزه اسلامی ما ناشی میشود، بلکه محاسبهای منطقی از منافع ملی ما و همچنین تجربه تلخ ما از قربانی بودن استفاده از سلاحهای شیمیایی است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره نکات مهم خاورمیانه عاری از سلاحهای اتمی و کشتار جمعی گفت: اصلیترین و تنها وظیفه کنفرانس، مذاکره درباره پیمان ایجاد منطقه عاری از سلاح اتمی در خاورمیانه است. بنابراین، هر پیش شرطی که برای شرکت در کنفرانس یا ایجاد چنین منطقهای مطرح شود، پذیرفتنی نیست.
تخت روانچی ادامه داد: امتناع آمریکا و اسرائیل برای شرکت در کنفرانس، مانع اساسی در موفقیت آن است. به طور عملی، هر پیمان احتمالی در مورد ایجاد منطقه بدون سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه در صورت عدم وجود یک نهاد دارای انواع این سلاحها، بی معنی و بی اثر خواهد بود.
نماینده دائم ایران در سازمانملل با بیان اینکه دامنه پیمان مورد صحبت باید شامل سلاحهای اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی شود، گفت: ما بر اهمیت اساسی یک سیستم تایید کننده کارآمد برای یک منطقه عاری از سلاح کشتار جمعی تاکید میکنیم. ما باید از ایجاد مکانیزمهای مرتبط فعلی در ایجاد سیستم تایید کنندگی منطقهای استفاده کنیم و توجه داشته باشیم جامعه بینالملل دارای یک سامانه تایید صحت موارد توافق شده و در زمینه تسلیحات هستهای و شیمیایی بوده اما هیچ سیستم مشابهی درباره سلاحهای بیولوژیکی وجود ندارد.
به گزارش صدا و سیما، تخت روانچی مشارکت همه کشورهای منطقه را برای ضمانت این کنفرانس مهم دانست و گفت: برای اینکه شرکتکنندگان بتوانند منافع خود را حفظ کنند، همه تصمیمها باید به اجماع برسد که به معنی عدم اعتراض رسمی توسط هریک از کشورهای شرکت کننده است. ایران تاکید میکند با عزم و صبر و با حمایت و کمک سازمان ملل، در ایجاد این منطقه در خاورمیانه موفق خواهیم شد.