خبرگزاری کار ایران

نشنال اینترست: آمریکا باید از قدرت موشکی ایران بترسد

نشنال اینترست: آمریکا باید از قدرت موشکی ایران بترسد
کد خبر : ۸۲۰۱۰۹

نشنال اینترست در گزارشی به قدرت موشکی ایران پرداخت.

به گزارش ایلنا به نقل از نشنال اینترست، اگر جنگی با ایران روی دهد،‌ موشک‌های این کشور دردسری واقعی برای پایگاه‌ها و ناوهای هواپیمابر آمریکایی محسوب می شود.

روند توسعه موشک‌های تهران رو به پیشرفت است و اگر ایران احساس نیاز به استفاده از آنها بکند، می‌تواند تحریب‌های بزرگی ایجاد کند. ایران به طور فزاینده به توسعه موشک‌های بالستیک دوربرد ادامه می‌دهد و برخی موشک‌های با برد کوتاه‌تر را نیز در میادین مبارزه شلیک کرده است. 

برخلاف برنامه هسته‌ای ایران، موشک‌های بالستیک این کشور فقط مورد توجه اندک دانشمندان قرار گرفته است. برنامه موشکی یک پاسخ پیچیده در برابر چالش‌های امنیتی ایران است و باید به تنهایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

برنامه موشک‌های بالستیک توسط سپاه ایران اجرا می‌شود. پیشرفت در برنامه موشکی، باعث شده است واشنگتن خواهان اعمال تحریم و مقابله با این برنامه شود. 

اما داشتن فناوری هسته‌ای و موشک‌های بالستیک هر دو به معنی ابزاری برای فدرتمندسازی یک کشور و حفظ امنیت کشور است. 

توسعه سیستم‌های موشکی بومی و ضد موشکی از مؤلفه‌های اصلی استراتژی دفاعی ایران بوده است. تنش منطقه‌ای بین ایران و همسایگان قدرتمند عاملی است که می‌تواند  توضیح دهد که چرا ایران نیاز به توانایی‌های دفاعی بیشتری را احساس می‌کند. ایران به دلیل جنگ طولانی و خونین خود با عراق مجبور شد گزینه‌های هسته‌ای و بالستیک را در نظر بگیرد.

تاریخچه درگیری خونین بین دو کشور کاملاً مشخص است این جنگ دومین جنگ طولانی قرن بیستم بود، اغلب با جنگ جهانی اول مقایسه شده است، مانند جنگ ۱۹۱۴ به حساب می‌اید   ، حملات موج‌های انسانی ، حمله غیرقانونی به جمعیت غیرنظامی و از همه مهم‌تر استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی علیه سربازان و غیرنظامیان ایرانی بر هیچ کسی پوشیده نیست.

این جنگ زخم‌های عمیق و ماندگاری بر روان جمعی ایران گذاشت و باعث شده که ایران برای امنیت خود تلاش بیشتری کند. 

از سوی دیگر ایران نمی‌توانست سلاح خریداری کند و در جنگ تنها بود. دستیابی به مهمات و اسلحه برای این چالش شد.

تحریم تسلیحاتی باعث شد ایران به این باور برسد که در نهایت برای دفاع از خود باید به منابع خود متکی باشد. از دیدگاه تهران، چنین تصمیمی گامی کاملاً منطقی بود.

ایران اکنون در زمینه موشک‌های خود به پیشرفت‌های زیادی رسیده است در تاریخ ۸ سپتامبر و ۱ اکتبر ۲۰۱۸، ایران موشک‌های ذوالفقار، قیام ۱ و فاتح ۱۱۰ را به دشمنان خود در کردستان عراق شلیک کرد. انجام این حملات همزمان نمایانگر شدیدترین اقدام موشکی ایران در حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون می‌باشد. مقصد شلیک‌های ماه اکتبر که در آن موشک‌های قیام و ذوالفقار مورد استفاده قرار گرفتند، تروریست‌های داعش در نزدیکی مرزهای شرقی سوریه و شهر بوکمال در این کشور بود. در ماه سپتامبر موشک  فاتح ۱۱۰ به مقصد کردستان عراق شلیک شد.

در حالی که ایالات متحده همچنان به تهدید ایران مشغول است، تهران به توسعه هر چه بیشتر موشک‌های قدرتمند خود ادامه می‌دهد. قدرتی که آمریکا باید از آن بترسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز